- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
пак повтарям, както и в всеки друг отговор от този форум и много други форуми, желая единствено пълно Спасение и Осигуряване от Онези, Които наистина са истинските Бог Отец и Господ Исус Христос за всички човеци/одушевени от цялата вселена, това е, истински праведните не си играят на шикалки, а ти продължаваш да демонстрираш някакво фарисейско поведение, след като виждаш че някой праведен свидетелствува съвършенно Спасение/Добро за всички човеци/одушевени, и така продължаваш да рискуваш да се оприличиш на каин, за който е писано че убива родният си брат в името на някаква си религия пълна с неспасение и погибел за човеците/одушевените
"Горко вам книжници и фарисеи(т.е. неправедни духовници и теолози), лицемери(т.е. "гледате на лице"); защото зидате гробниците на пророците, и поправяте гробовете на праведните, и казвате: Ние, ако бяхме живели в дните на бащите си, не бихме съучаствували с тях в проливане кръвта на пророците. Така щото свидетелствувате против себе си, че сте синове на ония, които избиха пророците. Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си. Змии! рожби ехиднини! как ще избегнете от осъждането в пъкъла? Затова, ето, Аз изпращам до вас пророци, мъдри и книжници; едни от тях ще убиете и ще разпънете, и други от тях ще биете в синагогите си, и ще ги гоните от град в град; за да дойде върху вас(т.е. защото именно единствено неправедните духовници/вярващи винаги са проливали) всичката праведна кръв проляна на земята, от кръвта на праведния Авел до кръвта на Захария, Варахиевия син, когото убихте между светилището и олтара. Истина ви казвам: Всичко това ще дойде върху туй поколение. Ерусалиме! Ерусалиме!(т.е. о свят на човешката религия) ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошката прибира пилците си под крилата си, но не искахте! Ето, вашият дом се оставя пуст. Защото казвам ви, от сега няма вече да Ме видите, до когато речете: Благословен, Който иде в Господното име." Матей 23: 29-39,
"Защото поръчката, която чухте от начало, е това: да любим един другиго; и да не бъдем както Каин, който беше от лукавия и уби брата си. И защо го уби? Защото неговите дела бяха нечестиви, а братовите му правдиви." 1 Йоаново 3: 11-12,
"Горко им! защото ходят по Каиновия път, заради печалба(т.е. заради корист) се впускат във Валаамовата заблуда, и погиват в Кореевото упорство." Юда 1: 11
от къде на къде нормалните/праведните/добрите хора макар и да не са вярващи да са недостойни/неправедни/грешни, а пък някакви си вярващи, които в сравнение с Исус и неговите истински ученици никога не са спасявали, изцелявали, нито възкресявали, нито са свидетелствували истинскито Слово?!.....
Последно редактирано от npp : 12-22-2011 на 23:42
пътят на заблудата е онази вяра/религия, в която никой тук в този свят не е спасяван, изцеляван, нито възкресяван в сравнение с Исус и неговите истински ученици, или която не изцелява/не спасява дори и в сравнение с медицината/лекарите/хирурзите, и след като такива духовници/вярващи не могат да постигнат спасението, което Исус е вършил още тук в този свят, как тогава е сигурно че религията им ще ги спаси след като свърши живота/съществуването им в този свят?!.....
никъде в четирите евангелия Исус не (е) казва(-л) "горко вам", освен единствено на "книжниците и фарисеите" сиреч на неправедните духовници/вярващи, но Той никога не е казвал: горко вам езичници/невярващи, нито, горко вам блудници, нито, горко вам бирници.....
"И Исус рече: За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите(т.е. за да прогледат физически невиждащите), а виждащите(т.е. а неправедните верчески/духовни виждащи/знаещи) да ослепеят(т.е. да изгубят напълно своето неправедно верческо/духовно възприятие/познание). Ония от фарисеите(т.е. от неправедните духовници/вярващи), които бяха с Него, като чуха това, рекоха Му: Да не сме и ние слепи? Исус им рече: Ако бяхте слепи(т.е. ако бяхте невярващи), не бихте имали грях, но понеже сега казвате: Виждаме(т.е. но понеже си мислите/сте убедени/казвате: ние сме праведни духовници/вярващи, след като не сте), грехът ви остава." Йоан 9: 39-41,
"И като преминаха целия остров до Пафа, намериха някой си магьосник, лъжепророк, юдеин(т.е. духовник/окултист) на име Вариисус, който беше с управителя Сергия Павла, един разумен човек. Тоя последният повика Варнава и Савла и поиска да чуе Божието слово. Но магьосникът Елима (защото така се превежда името му) им се противеше(сиреч, по духовен/окултен път), и стараеше се да отвърне управителя от вярата(т.е. от правилната вяра). Но Савел, който се наричаше и Павел, изпълнен със Светия Дух, се вгледа в него и рече: О, ти, пълен с всякакви лукавщини и с всякакво коварство, сине дяволски, враже на всичко що е право, няма ли да престанеш да извращаваш правите пътища на Господа(т.е. съвсем директното Спасение от истинският Господ Бог за човеците)? И сега, ето, Господната ръка е върху тебе; ти ще ослепееш(т.е. ще загубиш духовните/окултните си способности/умения/възприятия/сетива/(по-)знания), и няма да виждаш слънцето(т.е. и няма да имаш такива) за известно време. И начаса падна на него помрачаване и тъмнина; и той се луташе, търсейки да го води някой за ръка(т.е. търсейки напразно духовно(-то)/оултно(-то) водителство, понеже го бе загубил напълно)." Деяния 13: 6-11
в цялата Библия се свидетелствува именно за това че вярата е ((съз-)дадена) за да се Спасява, но не и за неспасение или погибел на някой от човеците/одушевените.....
Последно редактирано от npp : 12-23-2011 на 00:20
^
^
И така деца получихме приятна визуална презентация на механизма, по който се е стигнало до гигантски, ужасяващи кръвопролития между последователи на една и съща религия, които интерпретират "перфектната и недвусмислена, боговдъхновена книга" по коренно различни начини. Бедните четиридесет хиляди официални деноминации, родени от лошото качество на "перфектната книга", чак да завидиш на онези мюсюлмани, които имат само две-три по-големи деноминации и общо по-малко от десет (камо ли сто, камо ли хиляда, камо ли десет хиляди, камо ли 40 000 на християнството). Ще вземе да каже някой че техните еретически и грешни текстове са написани (буквално) десет хиляди пъти по-ясно и са с по-чисто и ясно послание. Тц, тц, тц....
Добре че не живеем само един-два века в миналото че ако се бяха видяли на улицата тези двама християни можеше да има счупени глави и извадени черва.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Това, че сме си казали позициите, не означава че ще се изтрепим или че ще се целим с камъни. Все пак съм длъжен да му кажа че се заблуждава, а пък той си решава дали да се откаже от лъжливите си съчинения.
"По път на езичници не ходете и в самарянски град не влизайте" (Мат. 10:5).
Нека да се пазим от онези, които се преструват, че носят истината, но не са такива, "като заблуждават и биват заблуждавани" (2 Тим. 3:13). - "такива справедливо са осъдени" (Рим. 3:8 ).
Ми много ясно че няма. ВЕЧЕ не правите такива неща, нали сега и тук е време на хуманизъм и секуларизъм, вместо на хипер-религиозност както в миналото.
ВЕЧЕ не се налага някои хора да отиват да колонизират индиански, варварски континент само с дрехите на гърбовете си, заради религиозни преследвания, вече няма гигантски войни между католици и протестанти, вече не може да си защитиш "правото" да поробваш негри с библията, вече не може да си оправдаваш сексизма с "божието слово" и тн и тн и тн
Не е ли приятен сега светът?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
както вече казахме и в много предишни отговори, на невярващите не е толкова важно да им се проповядва за покаяние(-то) от погрешна(-та)/неправедна(-та) вяра, защото те не представляват опасност в това отношение понеже са невярващи, но именно задълбочените/систематичните/професионалните вярващи могат да бъдат опасни(-те) в вярата, точно както онези, които никога не шофират моторни превозни средства няма как да застрашават пешеходците и останалите шофьори в сравнение с онези, които шофират, за това са и всички онези шофьорски курсове и проверовачни изпити, както и катаджии, така и по отношение на вярата, опасни са онези, които практикуват задълбочена/систематична/професионална вяра, но не и невярващите, защото те въобще не практикуват вяра, и така, в Матей 10: 5 Исус обяснява на учениците именно това
"Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците(т.е. не е толкова важно Словото да се проповядва на невярващите), и в самарянски град не влизайте(т.е. нито на онези, които вярват само при наличие на проблем в тяхния живот или на техен познат, и за да благодаряват за храната); но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом(т.е. при заблудените задълбочени/систематични/професионални вярващи)." Матей 10: 5-6
и така, кой се заблуждава и съветва и други да следват неговия пример?!
Последно редактирано от npp : 12-23-2011 на 11:53
не, аз вярвам единствено само в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, нито имам религия/вероизповедание, нито деноминация/секта, нито религиозен учител/отец/брат, нито пък религиозна майка/сестра, нито религиозни/окултни книги, ако ми се наложи сам си нося "кръста"
Последно редактирано от npp : 12-23-2011 на 14:06
^ Ти постоянно говориш за Бог отец и Бог син, а в Светия Дух вярваш ли?
Тц, тц, тц бе гейски. Това да не ти е някакъв политеизъм нещо?
Интересен факт - "кретен" е едно от първите наименования за "християнин" (наистина)
The Bird of Hermes
един по същност и троичен по Лице
Дефинирай го това. Звучи безумно и според мен не е нищо друго освен желанието на някой да си втълпи, че не е политеист. По същия начин мога да кажа "материята е еднаква по същност, но различна по проявление. може да е домат, може и да е пенис". Има някаква наченка на логика, но доста нефункционална и доста необоснована.
Как така има Йешуа, който не е Бог или Светият дух, има Бог, който не е Йешуа или Светият дух, има Светият дух, който не е Бог или Йешуа и има Йешуа, който е Бог, който е Светият дух едновременно?
Няма логика, не може хем да е домат, хем да е пенис (използвайки горния пример). Може и трите да са бог/ове, полубог/ове и/или човек, но не и хем да са нещо, хем да не са нещо. Или домат, или пенис.
Ти избери и ми кажи, кое какво е по твое мнение.
The Bird of Hermes
Например, както слънцето е едно, но излъчва светлина и топлина. Ако алегорично приемем, че Бог Отец е слънцето, то светлината е Бог Син, а топлината е Светия Дух. - това е само пример.
Но като цяло същността на Бога е непостижима за човешки познавателни възможности
Последно редактирано от evropeiski : 12-23-2011 на 15:50
Св. Дух е просто духът на Бог Отец и Господ Исус Христос, дори и когато Бог и Исус не са физически тук в този свят, Те могат да присъстват и действуват тук дистанционно/духом, и именно това е явлението на Техния/Св. Дух - това е
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът(т.е. светът на човешката религия) не може да приеме, защото го не вижда(т.е. защото нямат чистата съвест от истинският Бог) нито го познава(т.е. нито разбират що значи "Бог е Любов"). Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът(т.е. светът на човешката религия) няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете. В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас. Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему. Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света(т.е. света на човешката религия)? Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него. Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил. Това ви изговорих докато още пребъдвам с вас. А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът(т.е. както светът на човешката религия) дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои." Йоан 14: 15-27
Последно редактирано от npp : 12-23-2011 на 16:02
Не виждам логика. Слънцето не е светлина или топлина, светлината не е слънце или топлина, топлината не е слънце или светлина. Има връзка между тях, но са си напълно различни неща с напълно различни функции. Никой не е казвал че светлината е слънце, че топлината е светлина или че слънцето е топлина. Просто има връзка между тях, нищо друго.
Пробвай с друг пример ако искаш, в този нямаше смисъл.
The Bird of Hermes
какъв пример?!, или обичаш човеците и имаш съвършенна любов, която те кара да ходатайстваш пред истинският Господ Бог Спасение за всички човеци, или нищо значимо/съществено не правиш с/в вярата, Бог е Любов към човеците, а не "почесване" на интелектуални "сърбежи".....
Все още не те разбирам, а доста явно и нпп
The Bird of Hermes
А нещо за моя въпрос? Хайде де, щом го знаеш, значи е достатъчно просто че да го напишеш.
The Bird of Hermes
^ „Трима са, Които свидетелствуват на небето: Отец, Слово и Светия Дух; и Тия Тримата са Едно“ (1 Йоан 5:7).
Също казах ти, че като цяло същността на Бога е непостижима за човешките познавателни възможности
Трима са, Които свидетелствуват на небето: Отец, Слово и Светия Дух; и Тия Тримата са Едно
Това аз го интерпретирам като "Три отделни личности са много, много близки." Нямам проблем с това.
А отностно това че е недостижимо за човешкото възприятите - не се връзва с "експертизата", която даваш наляво надясно.
Anyway, ако са отделни личности е ок, ако е една личност е ок, но не е възможно (с или без магия) да е и едното и другото. Да не би да се опитваш да кажеш че са три личности които са с паранормални способности просто?
The Bird of Hermes
gandalf,като си трогнат толкова много,защо не идеш до близката църква да попиташ,ами се мъчете тук да си обяснявате нещата без арбитър и всеки кой прав,кой крив-все тая.Религията не е точна наука..
^
^
![]()
Последно редактирано от evropeiski : 12-24-2011 на 06:40