- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
вселената е твърде голяма, а нашата планета твърда малка, както беше казал гандалф4о "по-малка дори от атом", за да се доверяваме на 100% на науката, че познава тайните на вселената. Човешкото познание е ограничено и прекалено малко. Отделно, че човешкия ум е така повреден от греха, че лесно се заблуждава и бива заблуждаван.
Все едно да затворим един човек в една стая и той по вида на стените и леглата в стаята или само като гледа през прозореца после да каже, че познава законите на целия свят.
Последно редактирано от evropeiski : 12-28-2011 на 11:19
То точно първата крачка е да погледнеш през прозореца и да излезеш от цялата тая глупост. И като се огледаш и заживееш като нормален човек разбираш че никакъв Исус или господ не те следи под лупа едва ли не, знаейки мислите ти и никой не ти помага или не те наказва, съдбата е в нашите ръце, не на някакви си идоли и "подремващи" богове.
Quite.
Ако твоят бог вижда тези, които вършат красиви и алтруистични дела понеже това им доставя чисто и достойно удоволствие значи оригиналните християни са били прави, като са го посочили за дявол, който е в разрез с оригиналните учения на Йешуавъпрос на личен избор - приятел на света или на Бога.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Добре, че някои от нас притежават мозъци с повече гънки и можем да ОСЪЗНАЕМ и систематизираме предоставеното ни от учените знание, вместо да драскаме едно и също милион и двеста пъти.
evropeiski, пич, не сме ние тези които НЕ искаме да вярваме, ти си този който НЕ искаш да вярваш. Не искаш да вярваш на науката, не искаш да вярваш на учените които на тепсия ти поднасят труда си. Ако всички мислеха като теб още щяхме да сме в пещерите. Трябва да благодариш на атеистите, които според твоите разбирания в момента горят в ада, докато ти се възползваш от инструментите, производни на тяхната мисъл и техните разбирания за физика, химия, математика и биология.
Ще рече,че го приемаш или отхвърляш на доверие,не е нужно да има доказателства.Ако искаш вярваш,ако искаш не,никой не те задължава,освен някои хора в този форум,но няма нищо...Кво ще ти пука за хора от някъв си прост форум,дето дори не ги познаваш ? ..
Всички вярваме на нещо, но сами избираме на какво. Което обичаш на него и вярваш. На когото служиш на земята, на него ще принадлежиш и във вечността. В този живот човек прави избор.
Бог не е забранил науката, защото човека като Божи образ винаги има желание за развитие и усъвършенстване. Но науката не трябва да се ползва за зло и заблуда.
Някой искат да нагодят вярата към живот си, а трябва да е обратното - човека трябва да нагоди живота си към вярата. И това им пречи.
Гейски, яж лайна от тъпири. Бих си изтъркал хуя в два километра счупени стъкла и бръсначи само за да те прасна по тъпата мутра.
Никой. Не. Избира. В. Какво. Да. Вярва.
Това че на тебе ти е изгодно да го казваш е плод на олигофренската ти позиция.
ОТНОВО - ако ти НЕ МОЖЕШ да повярваш искрено че спагетеното ми чудовище е истинско, то аз не съм способен искрено да повярвам в твоят бог, копиран едно към едно от старата религия по онези места е истински.
Това че нещо друго ми се струва доста по-логично и следователно кредабилно не означава че аз съм направил някакъв съзнателен ИЗБОР да го виждам като по-логично и кредабилно, малоумен червей с мозък на щраус.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
gandalf,недей да си налагаш мнението..Ставаш и досаден и както се вижда,правиш се на форумния бабаид,а вероятно не си![]()
Много спор за няма нищо,нито може да съм убеден,че ти не посещаваш секи ден църква или джамия,че не се кланяш ,че не постиш..Нито,че европейски не яде свинско когато се пости,не пие/пуши,краде и ебе в църквата ....Тц........
^
^
от една страна имаш авторитета на Бог, от другата страна имаш твоите си съображения. (бълха започнала да мисли за света)
ето го избора
На който повече се доверяваш и повече обичаш, на него и ще вярваш. Атеиста поставя своите логики пред Бога, при вярващите е обратното. Ето го избора.
Азът срещу Бога - това е избора и битката на този живот.
"който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва."
Последно редактирано от evropeiski : 12-28-2011 на 12:18
Ама не казваш нищо, НИЩО не казваш... Само разтягаш страницата с огромния си отвратителен подпис, нищо друго... Айде, и да научиш кой е Йешуа от Назарет, в когото уж вярваш. Амин.
Кой ти е казал пък на теб в кво вярвам?
Нещо тук май колкото спорите толкова затъпявате........
Чак до твоето ниво няма да стигнем, споко, поназнайваме туй-онуй...
Прав е, човек, който си е сложил самоснимка в огледало на аватар, гол до кръста. едва ли вярва в нещо повече от протеиновите си топчета и добавките си.
Гейски, отново, ако ти не си способен да повярваш в моят Бог не се прави на пияна маймуна да ми опъваш локуми.
Казах ти - и ти и мюсюлмани и мормони и каквото си избереш представяте света така "Атеисти срещу моят конкретен бог" като се правите на гръмнати ако някой деликатно ви намекне че има само някакви си билиони хора които казват същото ама за друг бог.
Твоят бог е ням и несъществуващ точно колкото техните. Казах ти - такъв съм роден. Молил съм се толкова пъти за нещо и съм получавал само мълчание и метафоричен курец.
Не съм като нпп да избухвам и после да ми се явява Йешуа да ме възкресява, да ми се явяват някакви сатанинстки магьосници докато спя и да подпалвам къщата с мисли.
Или трябва да повярвам че чудесата на мюсюлманите са истински, чудесата на християните са истински, чудесата на индусите са истински и тн и да приема че всичките сте прави и грешни едновременно
ИЛИ
че всички без едни лъжете като изоглавени прасета
ИЛИ
че всички лъжете.
Учил съм психология, гледал съм изследвания, БИЛ СЪМ ТАКЪВ, ясни сте ми.
Няма какво да се коментира повече. Просто се правиш на луда кокошка понеже ти е приятно, но в процеса ръсиш глупости и обиди.
Нямаше да си губя времето иначе.
ПС светото лайно може когато се опитва да покаже че речника му не се състои от 200 думи да проверява как се пишат, че за втори път от 2 пъти когато се опитва да използва малко по-неконвенциална дума прави правописна грешка.
The Bird of Hermes
Да ..Хубаво,че имаш такива способности,да четеш мисли през киберпространството..То тва сигурно ще ми го обясниш с научна аргументация![]()
Поназнайвате виеСамо се чудите де да се почешете ..
Безработни и безличности хорица![]()