- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Последно редактирано от defender : 04-14-2012 на 16:21
Тая тема няма да свърши никога. Според мен трябва да разберете, че не можете да убедите другата страна по никакъв начин да вярва/ не вярва. Вярващите ще си цитират Библията, атеистите ще оспорват... Това е спор без край. Аз също не вярвам, но не ме топли дали другите вярват, стига да не се опитват да ми наложат мнението си. И като гледам вече 50 страници се дават отговори по зададения въпрос и автора и още няколко човека все така упорито ги отричат/оспорват.
^ а нещо лошо ли правим всъщност. Ние ясно сме разбрали, че не можем да убедим другата страна, просто от времена време възниква някакво недоумение, казваме мнение и до тук.
то Господ е дошъл и са го разпнали, та аз ще убеждавам - никакъв шанс.
ПП: а и гадалфу4 честно казано ме кефи.
Последно редактирано от defender : 04-14-2012 на 16:49
Фактите от реалността, съчетани с правилното им разбиране благодарение на елементарна логика, показват, че е безсмислено да вярваш в бог. В момента, в който това се промени, разумните атеисти ще повярват, че го има. Сегашното знание на човечеството не ни дава причина да вярваме, но ние няма как да знаем всичко, което предстои да бъде открито и доказано, затова би било глупаво да кажем: ние 100% знаем, че в никакъв случай не може да съществува бог! Тези, за чиято позиция СЕ ИЗИСКВА вяра, крайно убедените атеисти ( пример: антитеистите) никога няма да повярват дори и ПРАВДОПОДОБНИ доказателства да сочат наличието на бог. Това е разликата. Толкова нереално просто е, че безкрайно ме изумява, че не можеш да го проумееш.
Нелепо е как четеш нещо, а по някакъв странен начин умозаключенията ти винаги успяват максимално да се отклонят от логичното му разбиране. Обясниха ти се дефинициите и гледните точки, а твоето заключение беше, че в атеизма се изисква вяра и атеистите твърдо вярвали, че бог не съществува. Не знам как го правиш наистина. Да, съгласна съм, че е тъпо и безсмислено да се обяснява едно и също на човек, който не иска да го осмисли. Defender е ясно, че каквото и да прочете, ще заключи, че е грешно, ако не доказва неговото мнение, но някой друг поне може да го разбере - това е единствената причина, поради която донякъде има смисъл да опиташ да изясниш позицията си.
браво, браво, каква пламенна реч, 30 секунден аплауз, само не разбирам - атеисти и антитеисти не са ли еднакво крайно убедени в една и съща позиция, само дето атеистите нямат нищо против религията и тя не им пречи, а на антитеистите религията им пречи и я мразят и искат да я унищожат.
сега пак какви ще ги скалъпите, брееее, бреее. Бедна ми е фантазията.
твърдо убедени, (я пак прегледай)
Последно редактирано от defender : 04-14-2012 на 17:54
''The Chambers Dictionary defines antitheism in three different ways: "doctrine antagonistic to theism; 'denial' of the existence of a God; opposition to God.''
Визирах второто значение, а именно - твърдо отричане на съществуването на бог, което съвпада с термина гностичен атеист (разделени са и като негативен и позитивен атеизъм, слаб и силен и разни такива, както и да е).
"Most inclusively, atheism is simply the absence of belief that any deities exist''
Виждаш ли разликата? Атеистът не вярва в бог, при него липсва вярването, че има бог , а при антитеистът присъства вярване, че бог не съществува. Затова ти казвам и че при атеизма няма нужда от вяра, а при антитеизма - да.
absense of belief in existence of deities ≠ belief that deities do not exist
Хората са любопитни говеда, които задават безброй ного въпроси с отворени отговори. Различните религии обясняват всичко по свой собствен начин, който в никакъв случай не бива да се приема буквално. И това е задоволявало любопицвото на хората в продължение на хилядолетия. След като науката е започнала да се развива, отговорите на въпросите за произхода на света и така нататък стават все по-задълбочени. Стивън Хокинг доказва, че няма бог.
Вярата е прекалено обширно понятие и изобщо не се ограничава до това дали има или няма бог. Ако първата религия се беше появила сега, най-вероятно щеше да обяснява за някакъв бог, който е извън вселената ни, отвъд големият взрив. И това е защото любопитството излиза отвъд границите на логичното и на това какво е в състояние да проумее човек.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
http://www.youtube.com/watch?v=P-jQU...eature=related
Книгата му се казва The Grand Design.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Мерси многоПреди време съм гледала 'Вселената на Стивън Хокинг' и доста се припокриват.
Между другото, гледайки този клип, попаднах и на това http://www.youtube.com/watch?v=zKE4B...eature=related - за нашата галактика.
http://www.youtube.com/watch?v=bXrXT...134&feature=iv - за познатата ни вселена. Това съм го гледала преди време , даже май в този раздел някой го беше постнал и е много интересно.
http://www.youtube.com/watch?v=Bcz4vGvoxQA - за големината на звездите
Не са свързани много с темата за бог, обаче са интересни.![]()
А иначе тази книга The Grand Design съм я чувала, предполагам не я продават в България или аз поне не съм я срещала, така че я изтеглих на английски. Ще видим , засега ми се струва, че е написана достъпно - няма някакви прекалено сложни термини, което е добре![]()
bowlingForBeer и ScarlettS, живи и здрави да сте! Благодаря.
атеизъм, една човешка трагедия.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
~99.999% от масата във вселената е извън слънчевата система, ~99.9% от масата на слънчевата система е в Слънцето, 90% от останалия 0.01% е в Юпитер и Сатурн и в миниатюрната точица, наречена Земя има миниатюрна точица наречена България, в която има миниатюрна точица наречена Гейски, която по някакъв невероятен начин успява да акумулира в себе си ~99.9999999999999999999999999999999999999999999999 99999999999999999999999% от тъпанарщината в мултивселената.
Вдигни си задника от компютъра, който е изобретен от хомосексуалния атеист Алън Туринг и продължи да си биеш сълзливи чикии над плаката на Джъстин Бийбър
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Какви са тия атеистични текстове, бе? Атеистичен текст може да се приеме доклад по математика, физика или химия. Може да се приеме книгата на Дарвин за естествената селекция, както и трудовете на Фроид. Атеизмът е много по-голям от просто морал. Той се позовава на история.
Също така държа да споделя, че професорът ми по религия, който също така е и шеф на факултета, е атеист ^^
^
Може ли да попитам какво точно следваш? И доволен ли си от преподаването? Интересно ми е просто.![]()
следвам математика, но мисля да прекъсна по редица причини, които няма да обяснявяам тук, и да се върна в българия и да запиша психология. А въпросът за преподаването е прекалено относителен в моя случай.
Ясно, учудих се, че изучаваш и религия - досега никой не е споменавал подобно нещо, но явно в чужбина е доста по-различно. Питам и защото засега съм се ориентирала към право тук в София, но не се знае и няма да ми е излишно да разуча повече.![]()
Просто мога да записвам по 1-2 рандъм класа на семестър, които звучат интересно. А иначе за хората тук, особено тези, които защитават колко важна е религията, набират знание от мама и тате, докато ги учат да боядисват яйца.
Темата е изключително забавна, като се има предвид какви индивиди пишат.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Сега остава само някой да ми каже, че митохондрийната ДНК доказва теорията за Адам и Ева и ще стане супер забавно. И, да. Казвам го, за да го потърсите, да си напълните главите с фалшиви изводи и да дойдете да ги защитавате тук ^^
Митохондрийна ДНК. Моля ви ^^
Също така Mitochondrial Eve.