.
Отговор в тема
Страница 53 от 87 ПървиПърви ... 34349505152535455565763 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 301 до 1 325 от общо 2160
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    [b]По-рано в същата тема показах, че чистият вакуум, буквално едното нищо, има физичното свойство да отделя виртуални частици, които имат потенциала евентуално да интерактират и да възпроизведат такъв процес.
    аха, виртуални частици........... аха, евентуално интерЕякулират......... и всичко това ставало просто ей така от само себе си. Да, това е едно рационално обяснение, което е 100% доказателство и не се нуждае от никаква вяра и Ганчо вече е спокоен. Атеистите сте били по-вярващи и от теистите бе, за да си поддържате "доказателствата".

защо въпреки твоето твърдение повечето физици са атеисти
    това са трудни въпроси от дълбоко личностен и душевен характер, съвест и т.н. Ами то аз се чудя и на бабичката атеист, от другия вход дет' гледа само турски серияли и нищо не разбира от наука и религия, защо е атеист, ама айде де....... ще ми кажеш ли ти защо.
    Последно редактирано от defender : 04-28-2012 на 09:20

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    аха, виртуални частици........... аха, евентуално интерЕякулират.

Tова... беше най-умната игра на думи, която можа да измъдриш... оххх

........ и всичко това става просто ей така от само себе си.
    Всъщност те са просто функция на доста стар приницип и си имат приятно и елегантно обяснение.

http://en.wikipedia.org/wiki/Uncerta...inty_principle

Тези които мислят че неща "стават ей така от само себе си" се наричат теисти и тяхната идея е горе долу-следната:

В началото имало нищо, от нищото изведнъж се пуфнало едно напълно формирано съзнание, което не е формирано от нищо и следователно в пълна невъзможност да интерактира със себе си или каквото и да е било друго, и което тъй като по един или друг начин съществува е обременено от персонална времелиния, което не му пречи да не е съществувало преди да съществува, и най-накрая - въпреки че е самодостатъчно е решило да създаде ТОВА

http://www.youtube.com/watch_popup?v...DeyE&vq=medium

за да си гледа едни домашни любимци в най-забутанта и миниатюрна част от него

Да, това е едно рационално обяснение, което е 100% доказателство и не се нуждае от никаква вяра и Ганчо вече е спокоен.
    Ми... ми да всъщност, доста ясно го каза.

Атеистите сте били по-вярващи и от теистите бе, за да си поддържате "доказателствата".
    Ми наблюдавано е, обяснено е, контролирано е... не вижам тук много място за вяра.

това са трудни въпроси от дълбоко личностен и душевен характер, съвест и т.н.
    Трънки, обикновена физика и нищо повече. Това че ти си задръстен като гибон и виждаш магии в ежедневната работа на другите хора и не си от калибъра на нормалните хора не значи нищо за никого.

Ами то аз се чудя и на бабичката атеист, от другия вход дет' гледа само турски серияли и нищо не разбира от наука и религия, защо е атеист, ама ....... ще ми кажеш ли ти защо, айде де.
    Ми то и Тед Харарт дето беше гигантски религиозен гуру го хванаха да се друса с лсд и да лапа пишонки, ще ми кажеш ли ти защо айде де? Боклук тъп.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    не си от калибъра на нормалните хора не значи нищо за никого.
    кои са тези нормални хора бре, я опиши характеристиките на един нормален човек.

.....
    Бог създава хляб, а човекът с познавателните си способности вложени му от Твореца разбира, че хляба е направен от брашно, е й кво.
    Последно редактирано от defender : 04-28-2012 на 10:08

Мега фен
    когато се идентифицирате като теисти и атеисти всъщност така се делите на измислени от човешката(666) религия разделения, които са се явили вследсвие на възгордяването от верческото/духовното беззаконие, в Писанието(Библията) са посочени две категории от хора в това отношение: "юдеите" т.е. онази на духовниците/вярващите, и "езичниците" сиреч онази на невярващи/нерелигиозни/неокултисти, и двете категории са били определени от самият истински Господ Бог като съвсем естествени, нито едната е грешна сама по себе си, нито другата, понеже както само по себе си не е грешно да има управници(президент, премиер, министри, депутати и пр.) и обикновени граждани, така и никак не е грешно да има духовни служители и обикновени потребители, но лошо е когато някой причинява зло на някакъв човек, разни вярващи са се възгордявали пред невярващите и ги наричали атеисти и така се е била зародила идеята за теизма и атеизма, именно вследствие от такова възгордяване, защо да трябва да угаждате на зверовата(666) доктрина, ето Исус е най-типичния пример за духовен служител, въпреки че Той е самият Господ, винаги досега се е представял като служител на спасението за човеците, което идва/е от Бога, но не и като някакъв, който е дошъл за да му служат, Той е служил на всички човеци, като слуга на всички тях, но нокига не е имало човеци, които да му служат така на самият Него

"Но Исус ги повика и рече: Вие знаете, че управителите на народите господаруват над тях, и големците им властвуват над тях. Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Матей 20: 25-28,

"Исус..... понеже пребъдва вечно, има свещенство, което не преминава на другиго..... Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях." Евреи 7: 22-25,

а в днешно време се навъдиха много неправедни духовници/вярващи, които знаят само да господаруват над другите като ги заставят да примат белега на тяхната неправедна религия, застрашавайки/заплашвайки ги че ако не приемат белега на "главата" или "ръката" си ще отидат в ада и че приживе не ще (могат да) имат нормален нито добър живот тук в този свят

"И мамеше живеещите на земята(т.е. склонните към упражняване(-то) на неправедна верческа/духовна дейност) чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя(т.е. безскрупулна верческа/духовна/религиозна дейност). И позволи му се да даде дишане(т.е. деятелен дух) на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума(т.е. да действа подобно на Св. Дух/Господ Бог); също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава(т.е. за да не може никой да има нормален/добър живот), освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име." Откровение 13: 14-17

как дори и лекарите от медицината служат единствено на това пациентите да бъдат (из-)лекувани и поддържани в добро здраве, като това е и основната цел на медицината, и то без да имат за цел да господаруват над пациентите с гордост, тирания, корист, или скъперничество, докато колко много досегашни духовници/религиозни/окултисти/вярващи единствено знаеха да служат на собственото си угождение, като даже устрояваха множество лукави хитрости за поробване на цялото човечество на системата на себелюбието, користолюбието, неспасението и погибелта
    Последно редактирано от npp : 04-28-2012 на 10:21

Мега фен
    ^
    35. Иисус чу, че го изпъдили вън и, като го намери, рече му: ти вярваш ли в Сина Божий?
    36. Той отговори и рече: кой е, господине, та да повярвам в Него?
    37. Иисус му рече: и видял си Го, и, Който говори с тебе, Той е.
    38. А той рече: вярвам, Господи! И Му се поклони.

Според теб тогава какъв трябваше да бъде отговора в цитат 38.
    Последно редактирано от defender : 04-28-2012 на 10:24

Мега фен
    ^
    35. Иисус чу, че го изпъдили вън и, като го намери, рече му: ти вярваш ли в Сина Божий?
    36. Той отговори и рече: кой е, господине, та да повярвам в Него?
    37. Иисус му рече: и видял си Го, и, Който говори с тебе, Той е.
    38. А той рече: вярвам, Господи! И Му се поклони.
    да, поклонението на истинският Господ Бог може да бъде съвсем Естествено нещо, но Исус не е казал на никой: "поклони ми се", нито: "целуни ми задника", нито: "да ми платиш", нито каквото и да е, с което спасението и живота на човеците да бъдат осуетени дори и малко, виж как Исус е спасявал, изцелявал и възкресявал всеки срещнат нуждаещ се, дори и когато не са искали да им се помогне, докато в човешката(666) релгия не се вижда някой там да прави като Него и посочените в новозаветните книги Негови ученици, но резултатите (от дейноста) на човешката религия е неспасение и погибел за мнозина, тя не е станала известна дори и с възкресението на един единствен човек, но само знаят да печелят всякакви угодни тям неща за сметка на страданията и погибелта за много други човеци

"в него се намериха кърви от пророци и от светии и от всичките заклани на земята(т.е. в човешката религия се намериха злините, които бяха сполетяли пророците, светиите и всички човеци сполетяни от зло)." Откровение 18: 24

например, ти спасил ли си поне един човек, излекувал ли си поне един болен, възкресил ли си поне един мъртвец, и това поне с молитва?!, но колко много духовници/вярващи дори и не държаха на това да дойде спасение, изцеление и възкресение от Бога за човеците, а камо ли да се молят винаги за това

"И влезе пак в синагогата; и там имаше човек с изсъхнала ръка. И наблюдаваха Го, дали ще го изцели в съботен ден, за да Го обвинят. Той каза на човека с изсъхналата ръка: Изправи се насред. Тогава на тях казва: Позволено ли е да се прави добро в съботен ден, или да се прави зло? да се спаси ли живот, или да се погуби? А те мълчаха. А като ги изгледа с гняв, наскърбен поради закоравяването на сърцата им, каза на човека: Простри си ръката. Той я простря; и ръката му оздравя. И фарисеите, като излязоха, веднага се наговориха с Иродианите против Него, как да Го погубят. Тогава Исус се оттегли с учениците Си към езерото, и голямо множество от Галилея отиде изподир." Марк 3: 1-7
    Последно редактирано от npp : 04-28-2012 на 10:50

Мега фен
    ^
    исках да кажа, че човека от цитата ясно се е характеризирал като "вярващ".
    Според теб какъв отговор трябваше да даде човека от цитата, като се има предвид това, което говореше в по-предишния си пост.

Мега фен
    ^
    исках да кажа, че човека от цитата ясно се е характеризирал като "вярващ".
    Според теб какъв отговор трябваше да даде човека от цитата, като се има предвид това, което говореше в по-предишния си пост.
    дори и човека от този цитат да е вярващ, това не означава(не посочва) че невярващите не се нуждаят от спасение, изцеление, обновление и възкресение, а след като Бог създава човеците от нищото, Той може така и да обнови намиращите се под греха, така че, не става въпрос за дискриминация, иначе Бог щеше да е неправеден ако имаше за цел да спаси само вярващите, понеже вярата не е дадена за спасение само на онези, които са вярващи, но това е инструментът (съз-)даден от истинският Господ Бог за истинските Светии, чрез който Те да измолят от Бога вечно спасение и живот за всички човеци и въобще за всички одушевени/души

"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките(т.е. за спасението на всички) човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да станат добри/праведни). Защото има само един Бог и един ходатай(т.е. и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. братята в вярата) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(т.е. да се молята в всеки случай действувайки от Любов, чрез Добри/Праведни дела), а не гневни и препирливи" 1 Тимотей 2: 1-8,

"И друг ангел дойде, та застана пред олтара, държейки златна кадилница(т.е. правилната вяра); и нему се даде много темян, за да го(т.е. голяма подкрепа за да я) прибави при молитвите на всичките светии над златния олтар, който бе пред престола. И кадилният дим(т.е. и Богоугодното "сладко" за Бога "благоухание" на съвършената Любов на Светиите) се издигна пред Бога от ръката на ангела заедно с молитвите на светиите." Откровение 8: 3-4
    Последно редактирано от npp : 04-28-2012 на 11:18

Мега фен

---

Мега фен
    http://store.picbg.net/pubpic/E7/C2/c40ab47a98d3e7c2.jpg
    ---
    http://store.picbg.net/pubpic/BF/51/...f13405bf51.jpg
    едно е един единствен човек да бъде спасен, а друго е явлението на Исус и посочените в Новозаветните книги Негови ученици, които спасяват, изцеляват и въкресяват всеки срещнат нуждаещ се човек, което е било известно на всички обитатели в районите където Те са действували, а такива писменни свидетелства, и то за спасението на един човек, са само на букви, но няма свидетелство от хиляди хора, които да са видяли с очите си чудото на спасението от Бога извършвано чрез един или няколко истински Светии

"ето, изнасяха мъртвец, едничък син на майка си, която беше и вдовица; и с нея имаше голямо множество от града. И Господ, като я видя, смили се за нея и рече й: Недей плака. Тогава се приближи и се допря до носилото; а носачите се спряха. И рече: Момче, казвам ти, стани. И мъртвият се подигна и седна, и почна да говори. И Исус го даде на майка му. И страх обзе всички, и славеха Бога, казвайки: Велик пророк се издигна между нас; и Бог посети Своите люде. И това, което казваха, се разнесе за Него по цяла Юдея и по цялата околност." Лука 7: 12-17,

"Защото не бих се осмелил да говоря за нещо освен онова, което Христос е извършил чрез мене за привеждане езичниците в покорност на вярата чрез моето слово и дело, със силата на знамения и чудеса, със силата на Светия Дух [Божий], така щото от Ерусалим и околностите му дори до Илирик напълно съм проповядвал Христовото благовестие. Обаче имах за цел да проповядвам благовестието така, - не там гдето беше вече известно Христовото име, да не би да градя на чужда основа(т.е. да не би да се окаже че се трудя за човеци, които нямат (голяма) нужда от спасение и покаяние ако Бог вече се е погрижил за тях достатъчно); но, както е писано: - "Ония ще видят, на които не се е възвестило за Него; И ония ще разберат, които не са чули" Това ме е възпирало много пъти, та не съм дохождал при вас." Римляни 15: 18-22
    Последно редактирано от npp : 04-28-2012 на 11:35

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    но няма свидетелство от хиляди хора, които да са видяли с очите си чудото на спасението от Бога извършвано чрез един или няколко истински Светии
    а ти колко хиляди свидетели имаше, които да са видели с очите си това, което е станало с тебе и за което всички знаем.

Мега фен
    а ти колко хиляди свидетели имаше, които да са видели с очите си това, което е станало с тебе.
    дори и да не е имало нито един очевидец на това, което е станало с мен, но не осъждам човеците задето не са духовници/вярващи, и въобще не съдя никой, но най-малкото желая дори (и) още сега да дойде спасение и вечен живот от Бога за всички човеци/одушевени, и никак не държа на каквито и да е условия за неспасение или погибел на някой от тях, Доброто отношение към човеците е важно пред Бога, докато човешката(666) религия е нагъл и нахакан фарс

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    УАУ!!!! Toва ги прави 1249786123946% еднакви братоооо!!!!11! Сигурно се говори и за ХОРА! Може и да се споменава ХРАНА или СМЪРТ и други подобни окултни, мистични, никъде невиждани идеи и понятия!

По тая логика Да убиеш присмехулник и Спасителят в ръжта са еднакви понеже са написани на английски. Баси тъпанарщината дето изръси.

Каква е приликата между "Прави каквото господарят каза и му се подчинявай, това е морал" и "Живей просоциално с чиста съвест, че да се чустваш в мир със себе си и другите." а? Баси излагацията

Да, да, да, да и да. Даже знам и че и джизъса и моамедчо (че и евреите) говорят за един и същи бог тъй че няма смисъл да ги споменаваш поотделно, че будизма ражда идеята за златното правило дооооста преди въпросните религии, че исихазма нямаш никаква причина да го споменаваш във връзка с морал или философски идеи тъй като е практика бегло свързана с тези реалии, че Платон като го вкара при Иисус и Мометчо си вкара баси автогола ама не ми се задълбава в три параграфа що, че Сократ ТОЧНО заради тъпи религиозни хора бива екзекутиран и че Aристотел разглежда богове като заместител на физика, а НЕ като източник на морали. Това съм учил 4 години, останало ми е малко в чутурата.

Почти нищо общо няма медитацията с всички освен две от гореизказаните неща и не виждам какво общо има с морал така или иначе.

Ако говориш за медитация - да практикувам два вида от сравнително дълго време

Ако говориш за философия - отново, това са ми преподавали, по това съм писал размисли, по това са ме оценявали тъй че "да"

Ако си на под 17-ина най-вероятно съм изчел доста повече мат'риал от тебе и доста повече съм бил вкаран във въпроса. Това което показа до сега по никакъв начин не показва от тебе да струи някакво знание, а празна увереност и кухо самохвалство:

"Ей, исихастите си зяпат пъповете! Това ги прави морални гений, а това че аз съм ги чувала ме прави титан на мисълта, лапайте пишонки, плебей с плебеите!"

Браво, ти си като интелектуален Родостки колос за нас, като нишка на Ариадна в тъмата на тъпизмите и олигофренията ни, не можем на малкия пръст да ти стъпим, сразяваш ни като Аполон Питон.

Ето, затова не харесвам нета. Тук изразяваш една теза, втори чете и разбира трето, четвърто, пето... Къде ви е аналитичното мислене не знам. Не ми намесвай в темата темата за морала. Както казах можем много да си говорим, но просто не ми заобикаляй засегнатия въпрос.

Разбира се, не може да не ми засегнеш това с годините. Това е форум за тийнове и тук не може да има други индивиди. Не ми се занимава с редовните клиширани реплики, докато се стигне до същината. Ще ти кажа, че съм на повече години, а те нямат нищо общо с интелекта и развитието ми. Всеки си има своя път. Имам щастието да се докосна до това, което търся и съм засягала почти всеки аспект на каквото ми допадне. Обичам да изучавам начина на мислене на дадена култура и да се обогатявам. За това се изисква да бъдеш широко скроен и да уважаваш чуждия мироглед, дори когато не го разбираш.

Дадох за пример исихазма, защото не просто се вглабяваш в пъпа. Тук има техники на дишане + създадените упражнения към тях, които се препокриват с тези в медитацията. Принципът е един и същ, а не да ми говориш за глупостите си. Всеки вижда това, което иска. Ти не искаш да чуеш другия. Къде ми забърка моралът в това, което аз обяснявам. Отново неразбории и един развален телефон. Останалите неща въобще няма да ги коментирам. Намесваш ми свои си работи в съвсем различна тема. Какъв спор е това?

Днес бях на Ранди Гейдж. Много се радвам, че там не срещнах такива хора, каквито явно има само в нета. Който иска да чуе и знае, просто го прави. Със здраве!
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Дадох за пример исихазма, защото не просто се вглабяваш в пъпа.
    ами не, при исихазмът няма вглъбяване в пъпа.
    при исихазма едно от неща е да се насочи вниманието на ума в сърцето, молитвата да излиза от сърцето.

Тук има техники на дишане
    може би има една техника при дишането, но тя дори не толкова важна и дори не е задължителна,
    целта е примерно да се използва вдишването та така по-лесно да се насочва ума навътре към сърцето. Другото което е, че по някого дишането може да се използва като похват за по-лесно постигане на непрестанна молитва, например при вдишване се казва молитва и при издишване също, ако молитва е от по-малко думи. Но както казах това с дишането изобщо не е задължително и молитвата може да се постигне и без да се прибягва към такива приоми с дишането.

+ създадените упражнения към тях, които се препокриват с тези в медитацията. Принципът е един и същ, а не да ми говориш за глупостите си.
    не знам за какви създадени упражнения говориш, защото може би няма такива.
    И не, принципът на молитвата и медитацията не е един и същ.
    Другото което е, че при исихазма истинската молитва се постига изключително при съдействието на Божията помощ и благодат, а сърцето трябва бъде обучено в чувства на смирение, покаяние и съкрушение, за приемане на тази благодат.

Много се радвам, че там не срещнах такива хора, каквито явно има само в нета. Който иска да чуе и знае, просто го прави. Със здраве!
    да бе, само в нето имало такива хора, НИЕ сме навсякъде.
    Последно редактирано от defender : 04-29-2012 на 08:20

Град
    ами не, при исихазмът няма вглъбяване в пъпа.
    при исихазма едно от неща е да се насочи вниманието на ума в сърцето, молитвата да излиза от сърцето.

може би има една техника при дишането, но тя дори не толкова важна и дори не е задължителна,
    целта е примерно да се използва вдишването та така по-лесно да се насочва ума навътре към сърцето. Другото което е, че по някого дишането може да се използва като похват за по-лесно постигане на непрестанна молитва, например при вдишване се казва молитва и при издишване също, ако молитва е от по-малко думи. Но както казах това с дишането изобщо не е задължително и молитвата може да се постигне и без да се прибягва към такива приоми с дишането.

не знам за какви създадени упражнения говориш, защото може би няма такива.
    И не, принципът на молитвата и медитацията не е един и същ.
    Другото което е, че при исихазма истинската молитва се постига изключително при съдействието на Божията помощ и благодат, а сърцето трябва бъде обучено в чувства на смирение, покаяние и съкрушение, за приемане на тази благодат.

да бе, само в нето имало такива хора, НИЕ сме навсякъде.
    1. Каква молитва и медитация бе?! Ти чуваш ли, схващаш ли за какво ти говоря?! Принципът на дишането. Ти не дишаш през г*за с извинение.
    2. Григорий Ситаит издава практики за ума и тялото. Той е разпространител на директната практика.

Заставаш в поза лотос, съзерцаваш пъпа си. Това е умната молитва примерно. Не трябва да говориш, защото се разпиляваш. И едва тогава трябва да се самовглабиш и молитвата да ти идва от сърцето, като непрекъснато повтаряш една фраза. Не се сещам какви бяха точно думите, но са най-баналните. И една тук трябва да извира от сърцето. Целта е да се види таворската светлина на Моисей. Вече всеки има различни описания какво представлява това нещо. Философията също е интересна, както и символиката.

Техниката на дишане е едно от най-съществените неща за каквото и да било. Приемам, че просто нямаш представа за какво ти говоря или не се сещаш, но не приемам твърдението ти за приоми, защото е абсурдно.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Мега фен
    1. Каква молитва и медитация бе?! Ти чуваш ли, схващаш ли за какво ти говоря?! Принципът на дишането. Ти не дишаш през г*за с извинение.
    нищо не схванах. Каза ми нещо, ама нищо не каза. Може ли по-просто да разясниш тази точка (от село съм).

Заставаш в поза лотос, съзерцаваш пъпа си.
    Това с пълни глупости, полза лотос, хаххаха. Можеш да си казваш молитвата в каквото и полза искаш и навсякъде.

Не трябва да говориш, защото се разпиляваш.
    Можеш и да говориш можеш и да не говориш, целта е да се постигне молитвено състояние на духа, който може да присъства при всяко действие на човека, дори и да правиш лицеви опори ако искаш. Но да, ако не говориш, това спомага, но не е задължително. Когато исихаста постигне молитвено състояние на духа, молитвата сама започва да извира, човек може и да си работи и да говори и т.н.

Целта е да се види таворската светлина на Моисей.
    Каквооо, това вече и върха на самопрелъстяването, да ти можеш и много други работи да видиш, но това е прелест. Целта е изпросване на милост за спасение и сили за подвизаване в борбата със себе си и злото.

Приемам, че просто нямаш представа за какво ти говоря или не се сещаш, но не приемам твърдението ти за приоми, защото е абсурдно.
    Ми ок, любоффф да има.
    Последно редактирано от defender : 04-29-2012 на 09:15

Мега фен Аватара на Concussion
    Това с пълни глупости, полза лотос, хаххаха. Можеш да си казваш молитвата в каквото и полза искаш и навсякъде.
    ПОЛЗА?!?
    ПОЛЗА?!? И си го написал два пъти това! Оле ама верно си много тъп.

Град
    нищо не схванах. Каза ми нещо, ама нищо не каза. Може ли по-просто да разясниш тази точка (от село съм).

Можеш и да говориш можеш и да не говориш, целта е да се постигне молитвено състояние на духа, който може да присъства при всяко действие на човека, дори и да правиш лицеви опори ако искаш. Но да, ако не говориш това спомага, но не е задължително. Когато исихаста постигне молитвено състояние на духа, молитвата само започва да извира, човек може и да си работи и да говори и т.н.

Каквооо, това вече и върха на самопрелъстяването, да ти можеш и много други работи да видиш, но това е прелест. Целта е изпросване на милост за спасение и сили за подвизаване в борбата със себе си и злото.

Ми ок, любоффф да има.

Грешка! Това ти е грешката! Не просто молитвата! Исихаската молитва! И с нищо не можеш да обориш историята. Има си фактите, трудовете, ученията и изследванията. Не е нещо, което човек да не може да научи. Особено за позата лотос, защото моето твърдение е за за конкретен пример, а ти говориш за молитвата въобще. Тук просто спорът се нулира, защото спориш за едно, а имаш предвид друго. Ей така хвърлени думи в пространството.

Мега фен
    няма такова нещо като някакво задължение да се прави поза лотос в исихазмът, няма. Аз не знам от житията на свети отци, някой да е правил поза лотос, нито съм чувал монаси, свещеници или православни християни да го правят.
    Приемам, че си чела нещо, защото от словосъчетанията които използваш си личи, че си чела нещо на тази тема, но явно не си го разбрала добре.
    Последно редактирано от defender : 04-29-2012 на 10:38

Много ме кефи как 'ристияните обяснявате на ирелигиозните колко сте по-навътре с ма'триала и колко по-ясен е за вас света, ама като се чупим започвате да се дърлите по между си и да си обяснявате един на друг колко сте по-навътре с ма'триала и колко по-ясен е за вас света. Така и не схванах как всеки човек, от всяка форма на теизъм, от всяка религия, от всяка деноминация, от всяка традиция във въпросната деноминация, в определено време знае че той и единствено той (тя) е този който е уцелил правилно работите, а всички други билиони хора са идиоти. И ТОВА ВСИЧКОТО НА ВЯРА! XD
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    ^
    Православните християни би трябва да се ръководят не от себе си или от някакви свои си разбирания за вярата, а от Светото Писание и писанията на светите отци. По принцип духовния закон е такъв: всичко, което те води към смирение и покаяние е добро и всичко, което те води до самопревъзнасяне, гордост, чувство, че си някакъв спасител и подобни, то тогава е зло.
    Последно редактирано от defender : 04-29-2012 на 12:36

^
    Православните християни би трябва да се ръководят не от себе си или от някакви свои си разбирания за вярата, а от Светото Писание и писанията на светите отци. По принцип духовния закон е такъв: всичко, което те води към смирение и покаяние е добро и всичко, което те води до самопревъзнасяне, гордост, чувство, че си някакъв спасител и подобни, то тогава е зло.
    Ми ти не си смирен по никакъв начин - обиждаш, иронизираш, лъжеш, държиш се сякаш си светлината на света поне във форума и на няколко момента те сгащихме да нарушаваш заповеди дадени от библията.

Изводите от това са повече от ясни

The Bird of Hermes

Мега фен
    Ми ти не си смирен по никакъв начин - обиждаш, иронизираш, лъжеш, държиш се сякаш си светлината на света поне във форума и на няколко момента те сгащихме да нарушаваш заповеди дадени от библията.

Изводите от това са повече от ясни
    Защото знаем, че законът е духовен, пък аз съм от плът, продаден на греха.
    А каквото правя, не зная; защото не това, що желая, върша, а онова, що мразя, него правя.
    Ако пък върша това, що не желая, съгласявам се със закона, че е добър;

Аз зная, че в мене, сиреч в плътта ми, не живее доброто; защото желание за добро има у мене, но да го върша не намирам сили.

И тъй, намирам у себе си такъв закон, че, кога искам да върша доброто, злото стои до мене.
    Защото с вътрешния си човек намирам услада в закона Божий,

Прощавайте!!!

Мда, аз как успявам да не лъжа като разпран педераст за щяло и нещяло, да не издигам в култ някакъв морален код който да потъпквам във всеки мой пост горе-долу и дори да не съм толкова гаден в изказванията си от теб (щото където използвам излишна профанност е имперсонално). Ти си леке и двуличник. Ей това си ти:

The Bird of Hermes

Мега фен
    Мда, аз как успявам
    Ами "аз" не съм "ти". Сигурно си морално по-силен от мене, аз и не го отричам.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си