- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
А моля ти се не ме сравнявай с мюсюлманите.
Bowling Аз си знам за себе си, не е нужно друг да го разбира ;п
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Абе педал няма ли да се обадиш нещо бе?
Нали беше 600 книги изчел, нали много разбираше от религия, къде чезнеш все от темите в които ти го начукват?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
за какво става въпрос.......
The Bird of Hermes
Човек мен не ме интересува кой кво почита. Евреите така пък ме дразнят, че си не е истина. Мислят си, че сега едва ли не всички тряя им се кланяме, че са преминали през много, блала, да им целувам краката. Мислят си, че са над другите, ма са такива смешки, уатеваа.
А и аз не е като напълно да не почитам Христос, бтв. Просто не му отдавам прекалена важност.
Аз гледам само lolzgym, сър!
The Bird of Hermes
Иван Вазов
На един атеист
Тук почива смъртний тоз,
кой в съмненье вечно трайше,
бог за него бе въпрос
и сам себе си не знайше
дали истина е той!
Най-подир му домъчнява,
сe така да се съмнява
и тъй снощи в съня свой
къмто другий свят отиде,
та самичък там да види
и да знае занапред
що да вярва в тоя свет!
"Аз не зная под небето друга книга, по-могъща и тъй всеобща, каквато е Библията... Там дето Библията се знае и чете, злините са случайни, а добродетелите са трайни спътници на живота. Учудвам се, че тази Свята книга много слабо се знае у нас не само от миряните, но и от духовниците." - Иван Вазов
Последно редактирано от defender : 07-12-2012 на 16:41
Аз
На един вярващ
Тук почива смъртний тоз
кой в заблуди вечно блуждайше
Бог за него бе Христос
и на просветлен се прайше
вярвайки че истина е той!
Най-после му домъчнява
все така да се заблуждава
и тъй днес, с разума свой
в реалният свят си доиде,
та самичък там да види,
и да разсъждава занапред,
да не вярва в глупости навред!
Аз не зная под небето друга книга, по-могъща и тъй манипулираща, каквато е Библията.... Там дето Библията се знае и чете, злините са чести, а кръстоносните походи, войните и кладите са трайни спътници в живота. Учудвам се че тази Простотия все още се възприема у нас не само от закостенелите прости умове, но и от младите" - Аз
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 07-12-2012 на 17:40
Много сте ми интересни Вие вярващите,смятате,че като вярвате нещо ще се промени.Аз лично,ако вярвам в Бог губя,първо,здравия си разум,и второ,всичко,което ме прави човек,а не играчка на религиозни психари или някаква наивна личност,която просто вярва,защото е по-лесно.Предпочитам по-трудния начин,да знам,че умирам и се свършва,ще ме ядат червеите,отколкото да вярвам в някакъв измислен Рай и да почитам Бог,който бих заплюла,ако видя на улицата.Вярата ме застрашава с това да бъда истински свободна и да осъзная и разбера сама кое е правилно и кое грешно,а не някакъв измислен герой,книжка и лицемери с користни цели да ми казват.Сега поне не съм заслепена да намирам всичко различно за нередно или грешно,защото религията го отрича или го няма в Библията.И не,не се гнуся от религията/религиите(или поне не само),ненавиждам ги.
Последно редактирано от Kaena Smith : 07-13-2012 на 15:05
Самата тема изглежда дота глупаво ... разбирам те г/д какво искаш да кажеш, ама мислиш като 10-12 годишнен/а...
ВСЕКИ има право да вярва, в това което смята, че съшествува или съответно не съществува... всеки е направил своя избор... а какъв е смисълът от "вярващи", които пак не вярват, че има Бог, ама пак казват, че вярват... НИКАКЪВ... замисли се малко
Религията като цяло е най-силната манипулация,начин да се командва,насочва в правилната посока простолюдието.. Начин да обясниш на необразован човек,физично явление.. Аз също вярвам,вярвам в силата на ума!!!
Джордж Карлин е казал: "Никога не съм искал да съм част от група,които имат за символ човек,зачукан върху две парчета дърво."
Последно редактирано от npp : 07-25-2012 на 09:35
ха сега кажи къде съм споменал израза "няма право да защитава Правдата",
а ти като искаш и ако мислиш че със спорове, разпри и налагане можеш да "свидетелстваш" там каквото си свидетелстваш - успех. Ти "свидетелстваш" на хора които не искат да им свидетелстваш и после си мислиш, че правиш нещо.
Последно редактирано от defender : 07-25-2012 на 09:59
не казваме това за да влизаме в спор с теб, а просто за да се даде свидетелство за правдата, това е просто документ за онези, които търсят истината/правдата от Бога, поради което и свидетелствуваме без да придиряме кой от четящите/писалите/пишещите на това място иска или не иска да му свидетелствуваме, понеже правим това за търсещите свидетелството от Бога, които намират нашето свидетелство, с цел да им се помогне - ние не те съдим
Последно редактирано от npp : 07-25-2012 на 12:27
Последно редактирано от defender : 07-25-2012 на 13:21
нашага способност да свидетелствуваме Словото не е като от нас си, но е от истинският Господ Бог, или както Исус е казал на неправедните духовници/духовни служители:
"За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите(т.е. за да прогледат физически слепите), а виждащите да ослепеят(т.е. а неправедните духовници/духовни служители да загубят неправедното си виждане в вярата). Ония от фарисеите(т.е. онези от неправедните духовници/духовни служители), които бяха с Него, като чуха това, рекоха Му: Да не сме и ние слепи? Исус им рече: Ако бяхте слепи(т.е. ако бяхте невярващи/нерелигиозни/неокултисти), не бихте имали грях, но понеже сега казвате: Виждаме(т.е. но понеже досега по човешка традиция свидетелствувахте: (ние) виждаме/познаваме Бога), грехът ви остава." Йоан 9: 39-41
Последно редактирано от npp : 07-25-2012 на 18:53
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101