- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
За жалост е така донякъде, рядкост е с момиче да може да водиш съдържателен разговор по по-advanced теми, а шансът това момиче да е някоя хубавица е още по-малък(но това и за момчетата сигурно се отнася де)
Поне по интернет де, ся в университета хич не са малко тия жени.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
^
Къде следваш пък ти? Ако не ти е проблем, уточни и специалността.
В Пловдивския информатика.
Проблемът е,че не се спори, а се говори. Тук и навсякъде хората говорят един през друг и не се изслушват.Аз говоря и да се научих да общувам с хора, които поне ме разбират.
Някои неща уцели. Лигавщината е в граници. Няма нищо лошо човек да каже "Яяяя, какво хубаво кученце". Дори в парка цял ден това съм пяла. Ако не се радваш на малките неща от живота, просто си за никъде.
![]()
Абсолютно грешни или частични представи има масата народ и това не е само у нас. На повечето хора просто знанието не им трябва. Ако противоречи с техните представи, го плюят и отхвърлят. За какво да се занимаваш с такива?
Говорим за религия. Цялостните ми виждания се промениха с изучаването на старобългарската литература. Да не говоря за антропологията. Хората, с които общуваш. Учените, с които обменяш опит.
Всичкото това знание ти дава много. Разширява ти се общата култура. Но излизаш навън и някакъв човечец започва да ти дава акъл кое как е. Спори. Ти се опитваш да му обясниш и буквално си смешен в очите му. За какво да се обясняваш на такъв?! Само си хабиш нервите. Имам с кого да обсъждам Ницше, Аристотел, Платон. Да си говоря за музика, история, композитори, наука. Да общувам с хора от цял свят и то от най-различни религии. Всеки има своя път за каквото и да било. Това наистина си е единствено и само негова работа. Простотията е навсякъде. Важното е да не й се даваш.![]()
Какво е една снимка в един форум? Ами просто снимка. Може да се тълкува различно. Зависи какво търсиш. Особено, ако искаш да докажеш свое твърдение за нещо си. Да се радваш на живота, не означава да се затвориш у вас и да си биеш камшика колко си грешен. Ако така ти харесва, това е твой проблем.Важното е каквото и да ти казва някой какъв си, що си, е да останеш непоклатим. Никой не може да ти отнеме онова, което е в сърцето ти, нито да каже каква душичка си. Ако го желае без значение различията ви, е достатъчно интелигентен да се опита да разбере гледните ти точки за света и ценностната ти система. Не е нужно да се съгласява с теб за каквото и да било, но това е един опит, който може да те обогати, да провокира разни твои размишления на дадена тема, дори да подложиш на съмнения вярванията си и да се опиташ да ги оправдаеш и т.н. Всичко това без значение католик ли си или протестант, християнин или мюсюлманин. Уважавай другите, за да уважават и теб. Едно непрестанно развитие...Човек се променя. Лично за мен думите понякога са излишни. Важни са действията.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
^
За да не бъда набедена за неграмотна отново, ще игнорирам някои части от поста ти. Преминавам направо на въпроса си, защото ми стана интересно. Спомена, че вижданията ти спрямо религията са се променили. Сега като каква се определяш?
само не се скубете, останалото е разрешено.
Как като каква се определям? Християнка съм, просто разбирам нещата по друг начин от преди. Променя ти се начина на светоусещане. Не знам как да го определя. Когато се запознаеш с нещо по-обстойно, на което толкова много се възхищаваш, по-друг начин гледаш на него. Ако ходиш по улиците на Йерусалим, примерно и знаеш историята на града, страшно се вълнуваш. Представял си си го по един начин, а когато отиваш там добиваш още по-обстойна представа. Като се има предвид, че сградите във филмите не са пипнати от 15. век и са същите от онова време и се разтреперваш. Или изучавайки дадена част от историята, събитие, с всяка следваща стъпка разбираш толкова много детайли, влизаш в самата материя. Започваш да разбираш нещата на друго ниво.![]()
Последно редактирано от ledenakrasota : 08-02-2012 на 08:23
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
мдаа, сигурно ДНК е създадена без намесата на Висш разум................... малко шА си помислям и шЪ ви кажа.......
Последно редактирано от defender : 08-20-2012 на 07:45
А извинете,под атеист какво разбирате?Защото атеист не е човек,който не вярва в Господ,а човек който не вярва в абсолютно нищо.Аз лично не съм атеист и вярвам във всичко!Че има много богове,магии,духове така на татък,но вярвам най-много в това,че човек само контролира живота си и никой друг НЕ МОЖЕ да се меси,нито Господ,нито никой,само този който е създал живота де,а аз не вярвам,че това е Господ!
Защото вярата не дава отговор на въпроса "защо?".
По-подробно не мога да се изразя, чачо някъде го беше казал много точно.
Дава, но на пръв поглед не дава, и по-хубаво да е така, иначе всеки 1 отговор би породил 2 нови въпроса и още повече съмнения а и не знам защо някой хора си мислят, че са длъжни да знаят всичко и да го пише, че едва след това да "повярват". Човек сам достига до отговорите накрая, но на някой просто им се ще да е твърде лесно и готово всичко. Ами да се видят кви глупости пишат свързани с християнството(то и аз сигурно съм писал доста такива) и после какво му е чудното че всичко е така символизирано и закодирано, та ако го пишеше директно щеше е пълен хаос, при положение че повечето хора и най-елементарните цитати не схващат. Не случайно пък останалите духовни учения които директно са казвали някой неща са били тайни и хората са преследвали последователите им, в библията пише не хвърляйте бисерите си на прасетата защото ще ви разкъсат.
хей чек че не разбрах,ти християнин ли си или атеист?за безименния се отнася ;д
Откакто се помня съм християнин, или по-точно винаги за мен е било естествено нещо да съм вярващ, и не ми е внушено или насадено от някой друг(единствения ми досег с религиозно нещо докато съм бил твърде малък че сам да преценям религиозните неща е кръщенето в църквата). Особено някой важни познания и въпроси от християнството имам чувството че винаги са ми били в мозъка и като съм ги чувал са първи път никак не съм реагирал(все едно не е нещо ново а е естествено и нормално). А целият тоя случаи също е обяснен от християнството. А въобще някой цитати и мъдрости и притчи от библията бих ги асоциирал с аксиомите от математиката(само заменете научните думи от определението за аксиома с правилните за тематиката).
[QUOTE=Nam3less3;10346330]Откакто се помня съм християнин, или по-точно винаги за мен е било естествено нещо да съм вярващ, и не ми е внушено или насадено от някой друг(единствения ми досег с религиозно нещо докато съм бил твърде малък че сам да преценям религиозните неща е кръщенето в църквата). Особено някой важни познания и въпроси от християнството имам чувството че винаги са ми били в мозъка и като съм ги чувал са първи път никак не съм реагирал(все едно не е нещо ново а е естествено и нормално). А целият тоя случаи също е обяснен от християнството. А въобще някой цитати и мъдрости и притчи от библията бих ги асоциирал с аксиомите от математиката(само заменете научните думи от определението за аксиома с правилните за тематиката).[/QUOTE
Благодаря за отговора![]()
окултните работи могат да бъдат много опасни, но не бива да се съди, обаче самите те в себе си съдържат опасност, понеже докато трае царуването на "тъмнината", (чрез) духовността не (се) разграничава(-т) доброто и злото напълно/точно, нито (се) върши(-ат) делата на правдата, което не е така с любовта към човеците, защото сама по себе си тя е (в основата на) (само(-то)) добро(-то), понеже по-добре е човешкия живот да се спаси, докато погибелта не е добро
"И влезе пак в синагогата(храма); и там имаше човек с изсъхнала ръка. И наблюдаваха Го(т.е. и духовните служители/последователите на човешката религия го наблюдаваха), дали ще го изцели в съботен ден(т.е. пренебрегвайки духовността), за да Го обвинят. Той каза на човека с изсъхналата ръка: Изправи се насред. Тогава на тях казва: Позволено ли е да се прави добро в съботен ден, или да се прави зло? да се спаси ли живот, или да се погуби? А те мълчаха. А като ги изгледа с гняв, наскърбен поради закоравяването на сърцата им, каза на човека: Простри си ръката. Той я простря; и ръката му оздравя." Марк 3: 1-5
Последно редактирано от npp : 08-21-2012 на 10:07
аз не вярвам,аз знам че ги има,моля те не ме питай откъде ;д ти явно много обичаш да цитираш библията ;д
Във връзка с ДНК-то ще цитирам любимата ми госпожа по биология, която е изключително вярваща. Някога неин учител й казал, че все някой е създал законите, които изучават учените в природата. Това може да бъде само висш разум.Нещо такова беше. ;D
И аз започвам да мисля такаТва да цитираш библията и да вярваш в простотии,измислени от "духовниците" поради жаждата им за власт.И той е поредният,хванал се в капана