- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-17-2012 на 18:07
Някой май има нужда, а и е най-лесния начин човек да разбере има ли afterlife и Господ![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
На теб дори и такъв пистолет не ти трябва.... нали все пак целият ти живот е обуславен от това накрая да се срещнеш с Джийзъс.
http://www.youtube.com/watch?v=9_-NfKakS6A
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-17-2012 на 19:41
на колене всички кучета и камшик за жигосаните им съвести.
хаха
^
Като цяло ми харесва какво си написал. Назоваването единствено на очевидното и вече доказано животинско оцеляване, отказът от конкретизация на всичко отвъд това, съчетано с отричането на уж утвърдените, но всъщност лесно опровергаеми "истини", е сигурен и доста удобен подход. Познанията ни за света позволяват признаването единствено на тази позиция като относително точна. Моята съвпада с една малка разлика. Тези възгледи не ни поставят на земята, а на поредния клон. На много места написаното издава чувство на превъзходство спрямо "малките хора", което предизвиква противоречието, за което говорех и преди. Явно е характерна черта на изказа ти и ако го игнорирам, съм съгласна с теб.
Мда, стари навици от времената, когато спорех с неграмотни комунисти, турчоля и 15 годишни чалгарки....
Все пак не съм съгласен, че познаването на "клоните", и хората живеещи по тях, и пълното им отричане, ме поставя на друг клон.... Дори и това да е така, не смятам, че той е от същата категория. Защото всичките религии, идеологии, позиции, мнения, обяснения на света и т.н., колкото и да са различни в своята същност, те водят началото си от едно и също място - нуждите на хората. Двама човека могат да спорят примерно дали бездомните кучета трябва да се умъртвяват. И единия ще каже: "Бездомните кучета са мили животинки и не трябва да се убиват защото не е правилно", друг пък ще каже" Бездомните кучета са опасна напаст и да се оставят на улицата не е правилно". Въпреки че двете мнения се разминават, те произхождат от едно и също нещо - кое е правилно и добро. И повечето спорове на подобни тематики са същите. Да погледнеш извън правилното, познатото и приемливото.... тогава вече си на съвсем различен клон. В случая въпросът е ... отричането на мненията мнение ли е ? Тук вече зависи изцяло от това как разглеждаме върху нещата...
Ами от твърде дълго една и съща - Името на розата на Умберто Еко. Иначе, доколкото помня, ти не се интересуваше особено от книги?![]()
а кво ще кажете за световния мир............
Като никакъв....Аз съм само това, което виждаш в мен.
Сатанизмът е измислен като "анти-под" на християнството и в това отношение е също толкова жалък. И сатанизма представя своето виждане за света - има си измислени противници, има си представа за добро и зло, има си свещенни книги, идоли, личности и т.н. Може да се каже, че съм от групата на независимите и индивидуални сатанисти, в смисъл, че приемам най-общо натуралистичното и животинско начало в човека. Но не се ограничавам само до това. И в никакъв случай не го издигам като общовалиден, единствен смисъл на живота за всички хора. Сатанизма за мен е просто преход, един инструмент за изчистването на ума от грешните дихотомии и абсолютни истини наложени от християнството. Но както всичко останало, сатанизмът си е просто един етап, просто поредната стъпка по пътя ми към себе си. Нищо което да съм взел толкова присърце, че да го налагам над другите.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-19-2012 на 22:41
няма животинско начало, (но) има човешко, понеже истинският Господ Бог първо създаде човека, а чак после животните като помощници на човека, които в своята Същност са човеци, но от (по-)низше биологично ниво, защото всички одушевени същества всъщност са потребители, поради което и всички те накрая ще получат човешка форма на вечен живот, затова и библейската дума "човек" в най-общият смисъл означава душа и одушевено същество, но както и вече стана/става ясно от казаното дотук, от всички биологични видове хората са най-важният
Последно редактирано от npp : 11-20-2012 на 10:29
динозаврите са изобретение на "тъмнината", фосилите им са материализирани от нея след сътворението на света, понеже никога не е имало живи такива, дори може да се окаже че целият космос е пълен с всякакви материализирани измами
"оная тайна, сиреч, беззаконието(т.е. духовното/религиозното беззаконие), вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира; и тогава ще се яви беззаконният(т.е. явлението на "тъмнината"), когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си, тогава, чието идване се дължи на действието на сатана(т.е. на действието на негативната природа на духовното), съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината(т.е. които след като са станали духовни/вярващи/окултни, не са повярвали в истинският Бог и в Неговата правда), а са имали благоволение към неправдата." 2 Солунци 2: 7-12
Ахахахахахахах.... ахухухухуху...ех. Хах, няма толкова смях...Мерси, отдавна се бях смял така...
Добре, имам един логически въпрос... Наясно си че има такова нещо като природа - птички, тревички животинки и т.н. които съществуват съвместно, те си взаимодействат, нали ? Наясно си че всички живи същества имат горе-долу подобно устройство и разположение на органи, скелет, приспособления за оцеляване - зъби, нокти и т.н. и т.н.?
Знаеш че в момента съществуват много животински видове със своите си характеристики, но които все пак имат доста общи черти в устройството си, нали? Можеш да кажеш че така ги е създал Господ, не ми пука, но е важното че виждаш че има такива животни, че те имат общи черти, и взаимно си взаимодействат и съществуват.
Добре, сега виж това.
Имат зъби, скелет, крака, глава, и всичко останало което животните притежават. По всичко си личи че са били много разнообразни, имало е малки и големи, тревопасни и хищници. И тук идва въпроса ми, ако те са материализирано творение на тъмнината, как така всичките им черти и характеристика попадат в някакви категории, също както останалите животни? Как така те имат всяка част от животните, но в същото време тези части са били пригодени за някакъв друг живот, за други природни условия? Значи тъмнината не само ги е създала в съответствие с останалите животни, но и им е дала приспособления и характеристики, който СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО биха им помогнали в други условия и екосистеми....? И естествено идва въпроса, ЗАЩО "тъмнината" би направила такова нещо? Изобщо всичките природни фактори които действат в момента и който ти няма как да отречеш, се оказва че са действали и преди милиони години, само че са били малко по-различни. И съвсем случайно тези динозаври са били пригодени за тези условия? Това ли ми казваш? Значи не само че света е 6000 години според теб, или там колко бяха, но и също така тъмнината си е измислила и материализирала животни, които имат приспособления за оцеляване в едно друго време, което според теб изобщо не съществува? Значи тъмнината знае, че света е на 6000 години, затова си измисля едно друго време, с други условия и други животни... които съвсем случайно са се подчинявали на същите принципи и природни закони като днешните... и отговарят на същите характеристики като повечето животни... но иначе те са измислени и фосилите им са материализирани от тъмнината.... Хмммм. Страхотна логика.
А как си обясняваш хората живели преди 20 000 години, и техните ли фосили са материализирани от "тъмнината"?
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-21-2012 на 13:31
Че има Висш-има и би било малоумно да мислиш,че няма такъв.Просто има нещо,както и да го погледнеш виждаш колко логично е създадено всичко,НО това не значи пак потретвам,че религиите са истина
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Измеренияяяяяяя,астралллл лллллллллллллллллллллллл л,магииииияяя=истината
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
че къде съм казал, че не е сарказъм, нали в началото на коментара си съм ти написал "какво значение има дали си сигурен или не" или в превод какво значение има дали си правиш сарказъм или не........