- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
е па я искам да съм гуотЯн пич кат тях двамата, па доктора сака да ме бие.
Последно редактирано от defender : 11-23-2012 на 21:06
то се видя колко ги разбираш религиозните неща, знаеш само да довтасаш и да изтипосаш по цяла страница безумни изречения, с които да доказваш как разбираш ли човека е животно, и че едва ли не Бог въобще не съществува, и че то разбираш ли закона на джунглата и закона на мърфи са най-висшите в вселената?!, откачалки бол, но ти сякаш се мислиш за единственият идиотски чешит?!
Последно редактирано от npp : 11-23-2012 на 21:17
npp, също да ти се оплача, че тия двамувата ме заплашваха с убийство, питаш ли ме как го прежиявах, сълзи ми капят от нежното сърце, братчето ми.......................... дано готиния модератор ги намандрахоса.
Последно редактирано от defender : 11-23-2012 на 21:44
Ами човека е животно, колкото и да не ти се вярва.... Поне в основата си е животно. Познанието е пътят към това да бъдеш нещо повече от животно. Но познанието си има цена - трябва да се отречеш от хубавия живот на глупака, на който всичко му е ясно и живота му е поставен в малките граници не неговото жалко земно съществуване. Но познанието не се трупа от вяра - вярата е израз на незнаещите, които се опитват да подражават на знаещите. Така вярващите (незнаещите) придобиват чувството, че и те са знаещи, стараейки се да изкопират всичко от знаещите, да присвоят личността на знаещия и така да се изживяват и те като знаещи. Но си остават само с вярата и с готовите отговори дадени им от някой друг.
Аз си признавам че не знам нищо, не се опитвам и да поставя знанието в границите на някакъв мой смисъл. Аз само "познавам" някои неща, но само бегло и условно. За мен света е голям и информацията е безкрайна.... Вие сте тези с претенциите, че знаете всичко, не аз. Аз просто споделям мисли, теории, идеи и т.н. Никога не съм претендирал за абсолютна истина. Вие понеже имате постоянно нужда от някаква истина, затова виждате моите думи като претенции за такава. А те не са.
Колкото до това дали Бог съществува... отново никъде не съм заявил еднозначно с пълна сигурност че Бог не съществува, аз просто изказвам съмнения и подлагам на критика вярата в такива твърдения. Също и както изследвам причините за появата на такава вяра. А причините за вярването се коренят дълбоко в човешката психика, вярата е много сложно психично явление, което се влияе от много външни и вътрешни фактори. Но самото наличие на тези фактори обяснява откъде е произлязла вярата, а от там - и идеята за Господ. Така че мен не ме интересува дали има Бог, интересува ме защо хората вярват в Богове. Дори и да съществува Бог, хората не вярват само защото той съществува. Хората вярват защото това изпълнява конкретни интереси и потребности.А с това цялата идея за съществуването на Господ ми се струва съмнителна.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-23-2012 на 21:38
ахах доктора още не може го преживе
дишай-издишай, дишай-издишай, дишай-издишай.............................. сега си мием краката и лягаме.
човека не е животно, но животните са един вид човеци, но от по-низшо биологично ниво най-вече по отношение на разум(-а), понеже истинският Бог първо е създал човека, и чак след това животните в качеството на помощници на човека, например, кравите и козите дават мляко, овцете вълна, конете, магаретата и камилите осигуряват транспорт, прасето дава месо, кучето е домашен помощник, например, носи разни предмети, предупреждава и пази човека от опасности, котката е гальовен домашен любимец, кокошката, щраусът и др. птици снасят яйца, волът тегли ралото, освен това (както и едно момиче тук се изказа преди време) животните са поддържаща част от биосферата, не само (от) фауната, но и (от) флората, това е накратко относно животните
ти никак не си призна(-ваш) че си горделив дон кихот, който идва да спори с другите за да се изкара най-велики(-ят) мъдрец, но не и за да каже нещо полезно, което не е лъжливо, нито пък ние свидетелите на истинският Господ Бог сме с претенции че знаем нещо, нито налагаме каквото и да е, нито искаме да насилваме някой, но дори винаги сме казвали че в сравнение с истинският Бог, не знаем, но не за да се хвалим с себе си, а прославяйки истинските Бог и Исус - като най-малкото Тяхната истина, докато ти дон-кихотствайки в същото време се опитваш да се изкараш най- скромен и смирен, но това никак не е така, особено след като човек ти разгледа постовете и види как навсякъде там си избиваш комплексите воден от горделивост за превъзходство и доминиране над всички други, плюс това истината, за която се говори в Писанието, не е просто реален факт, но тя е свидетелската форма на съвършената любов към човеците, понеже дори и много хора по света да са лоши, истината си остава съвършеното добро, докато злото е лъжата, а едва ли някой би предпочел да трябва непрестанно/вечно да търпи неприятното или най-малкото непоносимото за него, ако ще това да си ти или който и да е друг
а вярата, това е вярността към доброто, т.е. да не бъдеш лош към останалите човеци, но дори ако можеш да бъдеш колкото се може по-добър към всеки от тях, това е вярата, за която се говори в Библията, за това е писано че: "Бог е любов"(1 Йоаново 4:7-21), понеже това означава че вярата трябва да бъде просто проява на съвършена любов към човеците, а не че (просто) проява на някаква си духовност, понеже ето колко много хора медитираха, но дори и след десетки години най-дълбока трансцендентална медитация, те си оставаха все така несъвършени по отношение на любовта към останалите хора, и дори ставаха все по-себелюбиви, понеже не че в правилната вяра няма Дух, след като досега дух имаше в много неща, но Св. Дух е духът на самият истински Господ Бог, Който Дух е духът на съвършената любов към останалите хора/одушевени, защото никой никога не е виждал истинският Бог Отец, тъй като Той е системният Администратор на цялата вселена и затова не може да си позволи да бъде видим и осезаем в много отношения, но все пак има едно нещо, в което Той е видим и осезаем, и това е именно съвършената любов към човеците, (според) както и е писано в посоченият по-горе пасаж от 1 Йоаново 4:7-21
ти си просто един супер шикалкавелец, който идва просто за да прави мазало и дори да парадира с това пред всички други, сякаш намеквайки: "вижте ме как ви правя луди, а вие дори не можете да откриете измамата в моите интелигентни думи, която аз поставям там предумишлено", обаче ето какво е писано за такива човеци:
"А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни. Защото от тях са ония, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове женища, водени от различни страсти, които всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината. И както Яний и Ямврий се възпротивиха на Моисея, така и те се противят на истината, човеци с покварен ум, извратени във вярата. Но те няма да успеят повече; защото безумието им ще стане известно на всичките, както се откри безумието и на тия двама." 2 Тимотей 3:1-9
Последно редактирано от npp : 11-24-2012 на 08:57
Ауууууууу е прекалено тъпи сте,за да ви се обръща внимание наистина.ХУбав гиф ;д
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Дефендър,еби си майката
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
затъпелият си ти след като не можеш да кажеш нищо смислено освен само някакви думи против някой друг, както и някакви си заучени неща от разни окултни книги, но сякаш нямаш свой собствен разум (за) да разсъждаваш с него та все трябва да говориш научени от други хора неща
Ето как и вашата вяра, която претендира само за безусловна любов към хората и Бога е всъщност крайно изкривена форма на егоизъм и себелюбие. Човека бил създаден първо, животните са му помощници, Бог е създал целият свят за хората, Всичко се върти около хората и за хората трябва да се прави.... Колко нахално и лицемерно. Значи ти вярваш че света е създаден за теб, и всяко твое действие в живота определя част от съдбата на вселената едва ли не? Моля те, разкажи ми още за това как не си самовлюбен....
А хрумвало ли ти е че света не се върти около човеците и тяхното добро? Хрумвало ли ти е че ИСТИНАТА няма нищо общо с това какво е добро и зло за хората? Това е като тази глупост че човешкият живот е свещен... Добре, ако всичко което е живо ще умре, и всичко което е живяло е вече умряло, къде е свещенната част? Знаеш ли откъде идва идеята че живота е свещен? ОТ ХОРАТА! Не идва от Бог, не идва от вселената, не идва от безпристрастната логика. Идва от хората. Защото хората са живи, а живите хора имат силен интерес от това да проповядват че живота е някакси свещен. Но естествено има и изключения.... Живота не е свещен когато си говорим за крави и прасета.... Защото сме гладни. Живота не е свещен когато си говорим за комари, хлебарки и плъхове.... защото те са напаст и трябва да умрат. Живота не е свещен когато се отнася за лъвове, мечки и сърни..... защото е забавно... и сме гладни. Така че в най-добрия случай Свещенността на живота е ИЗБИРАТЕЛНО понятие. Свещен е само живота на това което ни изнася, а пък избиваме всичко останало. Доста удобно, нали? Та същото е и с останалите глупости, които хората си измислили за да се чувстват праведни и благородни. Всичко се простира само до границите на това какво е удобно за човека. Но удобното и доброто за човека, няма нищо общо с истината. И само тесногръд и заблуден олигофрен може да си измисли глупостта че света е направен за него, а животните са за да има с какво да се храни.
Така че вярвай си в каквото искаш, но знай че вярата не е в нещо обективно, не е в нещо извън теб. Вярата е само в глупостите които са ти удобни. А това е най-примитивното и жалко разсъждение. Любовта към хората, правата, свещенностите и всички останали глупости са измислени само с тази цел .... да служат на интересите на слабоумни индивиди, които пък издигат тези измислени глупости до божествени висоти. А се вижда с просто око, че това са просто прикритите желания и страсти на не-божествените "малки" хора. Които толкова се влюбили в служещите им идеи, че ги приписали на Бога. Значи Бог, създателят на цялата вселена и всичко живо, е направил всичко това само за да ви наглежда дали се молите всяка събота и дали не ядете свинско? Колко е жалко да гледаш как малодушни хорица се опитват да вмъкнат малките си стремежи и удобни истини като нещо голямо и необятно като живота. А най-голямата и удобна лъжа е че всичко се прави в името на любовта към хората. Тук най-ясно си проличава самодоволството на вашата вяра.
А целият ви удобен морален кодекс е една лоша шега, която е готова на компромиси при първата нужда от тях. Ако те оставя 20 дни без храна сигурен съм че канибализмът също ще стане "идея от Бог" и израз на "съвършената любов". Изобщо хората са готови да възприемат всякакви глупости за истина стига те да изпълняват интересите им. И точно това е християнството. Едно крайно изкривено самодоволство, толкова изкривено че чак преминава в мазохизъм.
Винаги са ме възприемали като горделив и вечно оспорващ и хулещ всичко. Това е защото хората се страхуват да разсъждават и да възприемат обективното мислене. Затова предпочитат просто да ме оплюят и да ми припишат собствените си ниски страсти.
Но срещу това нищо не мога да направя. Тесногръдите хора винаги ще ме поставят в рамките на собствената си малка и удобна реалност. Те винаги ще имат кратко и просто обяснение на това какво и защо пиша. Но това че не искате да се вгледате в себе си, не е мой проблем. Нито пък имам отношение към него.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-24-2012 на 10:20
има разлика мегду Св. Писание, което е от истинският Бог и чрез истинските Пророци, и окултната литература, която е от дявола и всякакви лъжепророци, а също и между онова, което докарва пълен живот за всички човеци, и онова, което отнема живота на мнозина от тях, но ти разбира се не си я видял, обаче бързаш да съдиш
ти ще поставиш ли някое животно да ръководи целият ти живот?!, но не би ли поставил по-скоро възможно най-разумното същество, което може да ръководи живота ти много по-съвършено от всеки друг?!, или може би предпочиташ да си самонадеян, мислейки си че си най-интелигентният на цялата вселена?!, това че истинският Бог е направил да има животни, не означа че хората трябва да злоупотребяват с този факт, но все пак ако Той е създал животните като помощници на човека според един съвсем добър план, защо истинският Бог да е неправеден?!, ако доиш кравата с любов грижейки се съвършено за нея и тя те обича, защо това да е лошо?!, и ако коня ти тегли каруцата, но ти винаги го обичаш съвършено и той разбира това, защо това да е нахално?!, нима коня може да се справи по-добре от човека в ръководната дейност, а човека по-добре от коня в силовата работа?!, и т.н., обаче хората са по-скъпи от животните, а и аз не съм казвал че света е създаден единствено за мен, виждаш ли сега как именно такива като теб са нахаканите и лицемерни екземпляри, който на всичкото отгоре сякаш не може да сметне колко прави едно плюс едно
"Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади? А колко е по-скъп човек от овца!" Матей 12: 11-12
целта в вярата не е представата за живота да бъде изкривявана, нито живота да бъде чрезмерно възвеличаван, но все пак има един системен Администратор, и в началото на вечността когато Той се е родил, е видял че там долу под краката му има множество души погълнати от "тъмнината", тогава Той, разбирайки че е системният Администратор на цялата вселена и че трябва да осигури пълен живот на всички одушевени, който (живот) трае до краят на вечноста, започнал да сътворява света, понеже вселената била пуста и неустроена, и така Той създал цялото вселенско Творение, при това само за шест дена или 144 часа, след което Той някак си се почувствал много отпаднал и на седмият ден изпаднал в състояние на хилядолетен полусън(просъница), в което състояние Той се намираше и до днес, така че, по принцип смисъла на живота е да се живее, но все пак както не би било добре някой да ти причинява онова, което за теб е неприятно или най-малкото непоносимо, или което малко или много е вредно/пагубно за теб, така и не би било добре ако причиняваш на някой онова, което за него е неприятно или най-малкото непоносимо, или което малко или много е вредно/пагубно за него, а колкото до вярата, тя е дадена на истинските Светии за да работят за по-скорошното събуждане на истинският Бог Отец, за да може Той да осигури съвършено спасение на всички човеци/одушевени от цялата вселена, а не че е дадена за практикуване на нещото, което в наши дни е модерно да се нарича йога/медитация/себе-реализация, и така, вярата е средството за осигуряване на пълно спасение за вечен живот на всички човеци/души, а не просто нещо, което да бъде осквернявано от такива лигочи като теб, така че никак не си познал ако си мислиш че вярата е дадена за да може някой да се изживява като цар чрез нея
"Възлюбени, като показвах всяко усърдие да ви пиша за нашето общо спасение, счетох за нужно да ви пиша и да ви увещая да се подвизавате за вярата, която веднъж за винаги бе предадена на светиите(т.е. на истинските Светии)." Юда 1: 3
ти си един от най-горделивите след като грешиш в всичко, а в същото време се опитваш да се представяш за най-безобиден в вярата, понеже си дошъл да даваш мнение на мястото, което малко или много е определено за вярата, но пълниш това място с неща, които за вярващите са ерес, понеже всеки човек от този форум, който започне да вярва в Бога и последва твоите напътствия, лесно може да се окаже еретик пред Него и по този начин достатъчно грешен че да се изпати заради теб, а накрая Бог да порази теб с по-голямото наказание
"Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда!" Матей 18: 7
Последно редактирано от npp : 11-24-2012 на 12:04
Пфффф а аз те надцених, помислих си че си разбрал донякъде живота, и просто си го интерпретирал по различен начин - с вярата. Знанието има много интерпретации, и всяка интерпретация произхожда от хората... от разнообразните Аз-ове които хората създават. А ти си най-чисто и просто глупак, щом вярваш сляпо на такава евтина лъжа като Библията. И толкова много си си втълпил че е истина, че вече виждаш всичко в света като потвърждения на нея. Не стига че се заблуждаваш за това кой ни е създал и какъв е света, но и развиваш морални глупости на тази основа. Така че аз просто не знам откъде да ти покажа колко грешиш. Ако ти нападна морала, ти прибягваш до лъжите за създаването на света и Бог който живее на небето. Ако пък нападна лъжите в Библията и Богът на небето, ти прибягваш до лъжовния морал и "съвършената любов". Това е затворено мислене, циклични аргументи. Типично християнско мислене.... Библията казва истината -> Защо? -> Защото Библията е от Бога -> И откъде знаем че Библията е от Бог? -> В Библията така пише -> И защо да вярваме на Библията? -> Защото Библията казва истината -> .....И така цикълът се затваря. И продължава до безкрай. Просто ми уби желанието да споря с теб. Как да те разубедя, да ти покажа че Библията е лъжа.... след като според самата Библия всеки който я отрича е "изчадие на Ада".
Като искаш да спорим на тема морал - добро и зло, не намесвай измислиците си за сътворението на света и глупостите, че животните и света са създадени за хората.
А ако ги убиваш за храна? В това също няма нищо нахално и нередно нали? Все пак е с идеята че всичко е от свръхлюбов към човеците?
Кравата има мляко за да храни малките си, конят има силни крака, защото конете живеят в групи, и в природата изминават големи разстояния, или пък за да бягат от хищници. Да приемаш че кравата е създадена да ти дава мляко, а коня да ти оре нивата е свръх-малоумно! АМА СВРЪХ-МАЛОУМНО! Да не говорим че е супер нахално.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-24-2012 на 12:41
животните са създадени за убиване и хората също,само че не го разбират
Забелязвате ли колко е дълга тази тема... това не е случайно... атеистите, вашето слово превръща света в това, което казвате, опитайте се да говорите друго и много, ама много ще се изненадате... Вярващите... защо сте тръгнали да убеждавате и въобще да говорите с неверници? Защо не славите Бога помежду си? Защо не отидете в зоологическата градина и не проповядвате на маймуните? Няма смисъл. Както и няма смисъл за ангелите да влизат в контакт с нас човеците. Намерете себеподобни, вместо да влагате всичките си усилия да превърнете различните и далечните в ближни.Освен това, след като си повярвал има вече толкова много въпроси, които са доста неясни за мен- като например - можем ли и трябва ли да спазваме Божия закон? Спасени ли сме, щом изповядваме с устата си, че Исус Христос е Господ?
Последно редактирано от smthplr : 11-24-2012 на 15:33
Не вярвам да си неутрал
ние употребяваме Библията единствено за да доказваме истинското Слово, което получаваме директно от истинският Господ Бог, а не за да се позоваваме единствено на нея, но затова имаме правилна(-та) вяра в Него, което и дължим единствено на Него, иначе едва ли щяхме да свидетелствуваме Неговото Слово, (както вече казахме) по принцип живота е за да се живее, но винаги досега когато някакви човеци малко или много се оказваха засегнати от системата на духовното/религиозното беззаконие (наричана още "грехът"), нуждата клонеше повече към осигуряване(-то) на спасение за всички тях отколкото към безгрижно живеене, ето защо и вярата бе (съз-)дадена от истинският Господ Бог като основното средство за осигуряване на пълно спасение на всички човеци за пълен и вечен живот, като (както казахме и в предишният reply) Той е определил тя да се използва само от онези, които наистина не искат да бъдат лоши и се стараят да бъдат винаги така добри към останалите човеци, понеже истинският Бог е любов, докато злото е типично само за явлението на "тъмнината" и неговите служители/работници, обаче това не означава че в вселената не съществува един друг бог, който всъщност се намира между истинският Бог и явлението на "тъмнината", и който всъщност истинските Светии не наричат точно Бог, но просто "съдията", понеже това същество е негативният съдия на вселената, който има власт да съди всеки грешник, и който никак не обича и никак не приема предложенията и клеветите на когото и да е от човеците и което и да е от явленията на "тъмнината", като дори такива предложения и клевети могат единствено да го разгневят, дотолкова че дори да излее гневът си върху подмазвача/клеветника който и да е той, ето какво пише за него:
"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинският Бог) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището, да не би противникът ти да те предаде(т.е. да не би Той да изпадне в по-дълбока фаза на своят полусън и по този начин да попаднеш в ръцете) на съдията(т.е. на негативният бог съдия), а съдията те предаде на служителя(т.е. на системата на наказанието), и да бъдеш хвърлен в тъмница(т.е. и да бъдеш наказан)." Матей 5: 25,
"Само Един е законодател и съдия, Който може да спаси и да погуби; а ти кой си та съдиш ближния си?" Яков 4: 12
а защо си мислиш че Бог е създал света само за декорация, от която ползата да е единствено за Самият Него?!, що за откачалка може да разсъждава така?!, знаеш ли какво е да си системен Администратор на цялата вселена, знаейки че ако не осигуриш пълен живот на всички души от вселената, който при това да трае до краят на вечността, така ще стане и в следващите вечности(т.е. повторения на вечността), и така ти (системният Администратор) ще се окажеш отговорен за всичко това, но (както вече казахме) Бог досега не можеше да се погрижи напълно за всички човеци/одушевени, защото и до сега Се намираше в състояние на полусън, от който ще се събуди напълно съвсем скоро, и ще съди грешниците с най-голямото наказание, което е възможно да има в рамките на една вечност
а защо си мислиш че за едно животно е по-добре да умре от старост в джунглата без въобще да бъде полезно през живота си с нещо на някой от хората, особено след като истинският Бог възнаграждава много повече одушевените същества, които допринасят повече за благото на човека?!, така че, това че животните са използвани за добри цели от хората, ги прави много по-полезни не само за тях, но и пред истинският Бог, от което те могат да имат само полза, а ако оставиш животните да бъдат непотребни, тогава това може да им отнеме от много по-добрата реализация, но разбира се това не означава че животните трябва да бъдат експлоатирани по противоестествен за тях начин, обаче опитомяването по принцип е съвсем Божествено явление, защото виж колко по-добре е да опитомиш едно диво кученце, и да го направиш да стане по-човечно отколкото да си остане див звяр в джунглата, който е склонен да разскъса всяко друго животно само заради срещата си с него, така че не си ли ти затъпелия когато бързаш да разсъждаваш глупости?!, и защо все си слагаш кукавелски аватари от рода на "ела и ме ритни"?!
Последно редактирано от npp : 11-24-2012 на 15:52
^ That post gave me cancer....
Как е възможно да си толкова малоумен? Взимам си обратно думите за дефендър, той си е направо Айнщайн пред теб.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-24-2012 на 18:41
http://www.youtube.com/watch?v=ojibbkTyG2g Мнението ми за такива като теб.