.
Отговор в тема
Страница 79 от 80 ПървиПърви ... 2969757677787980 ПоследнаПърви
Резултати от 1 951 до 1 975 от общо 2160

Hybrid View

Мега фен
    нпп в крайна сметка ти като грешник ли се възприемаш или като безгрешен любимец на Бога с цитирам "съвършена любов".
    Последно редактирано от defender : 12-21-2012 на 13:11

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    нпп в крайна сметка ти като грешник ли се възприемаш или като безгрешен любимец на Бога с цитирам "съвършена любов".
    за нас последователите на истинският Бог и Исус нямаше да има никаквъв смисъл ако се признавахме за грешни според човешката(666) религия, но достатъчно е че признаваме себе си за недостойни в сравнение с Него, а Той е верен да не ни налага грях и да ни освобождава от такъв товар, така че ние обикновено не се възприемаме за нещо повече от другите хора, но дори имаме себе си за най-малки

"Не правете нищо от партизанство или от тщеславие, но със смиреномъдрие нека всеки счита другия по-горен от себе си." Филипяни 2: 3

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Аз пък съм влюбен в Прераждането,която и да е тя и такаа до края на свееетааа. <3

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Аз пък съм влюбен в Прераждането,която и да е тя и такаа до края на свееетааа. <3
    Защо още дишаш? 21ви минава
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен
    хаха, ти си абсолютен лъжесвидетел и еретик и 90% от приказките ти са измишльотини. Това не значи, че Бог е неправеден а значи, че ти просто не можеш да си го измишльотиш.................. питай духа който ти говори, може пак да те излъже нещо, че да го засвидетелстваш после и него пред нас............................... още от самото начало като се сблъсках с тебе във форума веднага си пролича еретическата ти муцуна. .......................... съжалявам, много ме дразнят еретиците.......................... "избраниците на Бога" със "съвършена" любов.

Прикриват се зад Бог, а бълват отрова.
    Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 15:28

Мега фен
    хаха, ти си абсолютен лъжесвидетел и еретик и 90% от приказките ти са измишльотини. Това не значи, че Бог е неправеден а значи, че ти просто не можеш да си го измишльотиш.................. питай духа който ти говори, може пак да те излъже нещо, че да го засвидетелстваш после и него пред нас............................... още от самото начало като се сблъсках с тебе във форума веднага си пролича еретическата ти муцуна. .......................... съжалявам, много ме дразнят еретиците.......................... "избраниците на Бога" със "съвършена" любов.

Прикриват се зад Бог, а бълват отрова.

виж какво пише тук:

"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3

тук Той изпада в състояние на хилядолетен полусън, което се потвърждава и в следващият пасаж:

"Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети." Изход 20: 8-11

тук се казва че Бог е изпаднал в състояние на полусън в седмият ден, поради което докато се намира в това състояние Той не може да осигури перманентно спасение за вечен живот на всички човеци, и затова духовните служители трябва да освещават Създанието/Творението чрез "молитва и пост" докато Той се събуди напълно, понеже виж какво пише тук:

"А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене. И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате." Матей 6: 7-8

което означава че Той е в състояние на полусън и че затова просто трябва да бъде събуден, понеже Той знае как да се погрижи съвършено за всички, но не е напълно буден за да го направи, което се потвърждава и от следващите пасажи:

"И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата. И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й? И никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, не можеше да разгъне книгата нито да я гледа. И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа. Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата." И видях между престола и четирите живи същества между тях и старците, че стоеше Агне като заклано, което имаше седем рога и седем очи, които са седемте Божии духове, разпратени по цялата земя. И то дойде та взе книгата из десницата на седящия на престола. И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите. И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята. И видях и чух глас от много ангели около престола и живите същества и старците; (и числото им беше десетки хиляди по десетки хиляди и хиляди по хиляди): и казваха с висок глас: Достойно е Агнето, което е било заклано, да приеме сила и богатство, премъдрост и могъщество, почит, слава и благословение. И всяко създание, което е на небето, на земята и под земята и по морето и всичко що има в тях, чух да казват: На Този, Който седи на престола, и на Агнето да бъде благословение и почит, слава и господство, до вечни векове. И четирите живи същества казаха: Амин! И старците паднаха, та се поклониха." Откровение 5: 1-14

от този пасаж се вижда че Бог не е напълно буден за да се погрижи съвършено за всички, и затова има нужда някой друг да го замества, и това разбира се е Господът - Исус Христос, ето още едно доказателство:

"Гледах догдето се положиха престоли, и Старият по дни седна" Даниил 7: 9

от този пасаж става ясно че е необходимо да има достатъчно съвършени Светии, които да Го разбудят/събудят чрез молитвите си, понеже както пише там Той трябва да седне сиреч да се разбуди/събуди от хилядолетният полусън
    Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 15:49

Защото обичам Rebirthing

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    човек е създаден от Бог със свободна воля - ако човек няма свободна воля то тогава това би означавало, че човек не е образ Божи, а е робокоп Божи.
    Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 21:12

Мега фен
    човек е създаден от Бог със свободна воля - ако човек няма свободна воля то тогава това би означавало, че човек не е образ Божи, а е робокоп Божи.
    дори и да има свободна воля, ако не е истинският Бог, тогава човек едва ли би могъл да се спаси осигурявайки си пълен живот, който (да) трае до краят на вечността, или както казва Св. Ап. Павел: "понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша."(Римляни 7:18 )

Мега фен
    ок, аз да съм казал нещо на тая тема, ние говорихме за друго.

Мега фен
    ок, аз да съм казал нещо на тая тема, ние говорихме за друго.
    същото е пичаго, предпочитанието на всеки човек малко или много клони към доброто, защото никой не би предпочел онова, което е неприятно, ощетяващо или най-малкото непоносимо за него, обаче свободната воля би могла да усложни положението на човека в случай че не отговаря на Божията, поради което и истинският Бог едва ли е имал намерение да положи такава в човека

"Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате." Галатяни 5: 17

като се има предвид че в началото не е имало "плът" т.е. негативна област на човешкия ум
    Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 21:45

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    същото е пичаго, предпочитанието на всеки човек малко или много клони към доброто, защото никой не би предпочел онова, което е неприятно, ощетяващо или най-малкото непоносимо за него,
    изкушението почти винаги ни се представя като привидно добро за да излъже човека.

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    обаче свободната воля би могла да усложни положението на човека в случай че не отговаря на Божията, поради което и истинският Бог едва ли е имал намерение да положи такава в човека
    ами по тая причини съществува греха, искаш да кажеш че не съществува грях ли.
    Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 21:59

Мега фен
    изкушението почти винаги ни се представя като привидно добро за да излъже човека.
    именно духовното/религиозното беззаконие е нещото, което прави разни добри неща да се окажат употребявани по скверен/лош начин, ето например колко много хора употребяваха сексът с хора от своя пол струвайки им се че това е също така добро както когато е между мъж и жена

"Защото от сърцето(т.е. от човешката(666) вяра/духовност/религия) произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули. Тия са нещата(т.е. именно извършваните в вярата неправди са нещата), които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това(т.е. докато физическите телесни дейности сами по себе си са нещо, което) не го осквернява." Матей 15: 19-20

ами по тая причини съществува греха, искаш да кажеш че не съществува грях ли.
    "грехът" е системата на духовното/религиозното беззаконие, именно чрез нея идва отклонението от нормалното/доброто, понеже духовното е в сърцевината на всяко нещо от вселената, и именно неправдата там е източникът на всяко отклонение

"Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините(т.е. тогава онези, които са последователи на човешката(666) религия/духовност, нека да бягат от там); който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си(т.е. който не се е осквернил с делата на духовното/религиозното беззаконие, да не го прави и занапред); и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си(т.е. и който е последвал правилната вяра, да не приема от нещата на човешката(666) религия/духовност)." Матей 24: 15-18
    Последно редактирано от npp : 12-23-2012 на 11:25

Мразя ги и не може да вярват в мое присъствие! Иначе като са толкова състрадателни, мога да им закова и аз няколко гвоздея на един кръст, да видя дали ще са толкова вярващи още. На втория гвоздей ще почнат да зоват Сатаната, а като тръгна да забивам този на главата, вече ще се молят да не умират, защото знаят, че няма да отидат в рая, нито в ада. Знаят си, че това са глупости и че всъщност са само един мозък с големи делюзии.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Rebirthing може и ние двамата с теб да сме малко луди и странни,но кажи ми не сме ли по-добре от тия откаченяци

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Rebirthing може и ние двамата с теб да сме малко луди и странни,но кажи ми не сме ли по-добре от тия откаченяци
    Общото между 2мата ви е, че нямате нито един пост, в който да демонстрирате някакви знания, пишете само псевдонаучни и псевдоокултни глупости. А ти самия си шега.
    По-добре сам да си пиша със себе си ще науча повече.

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Общото между 2мата ви е, че нямате нито един пост, в който да демонстрирате някакви знания, пишете само псевдонаучни и псевдоокултни глупости. А ти самия си шега.
    Да не би да имаш нещо против ню ейдж и астрология.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Внимавай какво пишеш, защото освен да се излагаш друго не правиш. Спри да проектираш собственото си невежество върху мен. Всяка една моя дума свързана с физика и астрономия може да бъде проверена и потвърдена от достатъчен брой изследвания. На кое по-точно казваш псевдонаука ? На теорията за Големият Взрив ли казваш, че е псевдонаука ? Или на теорията за Голямото Замръзване ? Отричаш съществуването на тъмна енергия, която съставя повече от 70 процента от Вселената ? Или просто много обичаш да си чешеш езика с безмислените си постове ?
    Наистина спри, ставаш за смях.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Знам за големия взрив и тъмната енергия и какво, това да не е форум за астрофизика? Въобще такива теми нямат място тука.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Когато става въпрос за религия, неизбежно се стига до науката. Няма да си мълча, когато някой като нпп ми говори, че Вселената била на няколко хилядолетия, пък фосилите били сложени в земята от Дявола. Смях.

Супер фен Аватара на lubovvv
    Религия....не бих казала, че българите сме вярващи, повечето сме атеисти. И като цяло никак не е лошо човек да има вяра в нещо, но да е имал реален Досег до него, а Бог аз лично никога не съм го виждала, за него се пише само по книгите и по филмите. Предпочитам вместо в Бог, да вярвам в СЕБЕ СИ, защото нали хората са казали- "Бог е вътре в нас", така че не се филмирайте.
    Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
    Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
    Заместител на любовта от който да не ме боли...
    Заместител на болката....има ли кажи???

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от lubovvv Виж мнението
    Религия....не бих казала, че българите сме вярващи, повечето сме атеисти. И като цяло никак не е лошо човек да има вяра в нещо, но да е имал реален Досег до него, а Бог аз лично никога не съм го виждала, за него се пише само по книгите и по филмите. Предпочитам вместо в Бог, да вярвам в СЕБЕ СИ, защото нали хората са казали- "Бог е вътре в нас", така че не се филмирайте.
    Егати глупавите аргументи да вярваш в себе си, и ако Бог беше вътре в тебе, нямаше да пишеш такива глупости.

Мега фен Аватара на koshtramba
    Хаххахахаха, не разбрахте лиии? Науката е сатанинска конспирация на погибел ! Това се опитва да каже нашия побратим !
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от koshtramba Виж мнението
    Хаххахахаха, не разбрахте лиии? Науката е сатанинска конспирация на погибел ! Това се опитва да каже нашия побратим !
    Той не разбира и противоречи на християнските принципи.

Мега фен
    като си взема мотор ще возя koshtramba с 50 км/ч..................... градско повече не може.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си