- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
нпп в крайна сметка ти като грешник ли се възприемаш или като безгрешен любимец на Бога с цитирам "съвършена любов".
Последно редактирано от defender : 12-21-2012 на 13:11
за нас последователите на истинският Бог и Исус нямаше да има никаквъв смисъл ако се признавахме за грешни според човешката(666) религия, но достатъчно е че признаваме себе си за недостойни в сравнение с Него, а Той е верен да не ни налага грях и да ни освобождава от такъв товар, така че ние обикновено не се възприемаме за нещо повече от другите хора, но дори имаме себе си за най-малки
"Не правете нищо от партизанство или от тщеславие, но със смиреномъдрие нека всеки счита другия по-горен от себе си." Филипяни 2: 3
Аз пък съм влюбен в Прераждането,която и да е тя и такаа до края на свееетааа. <3
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
хаха, ти си абсолютен лъжесвидетел и еретик и 90% от приказките ти са измишльотини. Това не значи, че Бог е неправеден а значи, че ти просто не можеш да си го измишльотиш.................. питай духа който ти говори, може пак да те излъже нещо, че да го засвидетелстваш после и него пред нас............................... още от самото начало като се сблъсках с тебе във форума веднага си пролича еретическата ти муцуна. .......................... съжалявам, много ме дразнят еретиците.......................... "избраниците на Бога" със "съвършена" любов.
Прикриват се зад Бог, а бълват отрова.
Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 15:28
виж какво пише тук:
"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3
тук Той изпада в състояние на хилядолетен полусън, което се потвърждава и в следващият пасаж:
"Помни съботния ден, за да го освещаваш. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети." Изход 20: 8-11
тук се казва че Бог е изпаднал в състояние на полусън в седмият ден, поради което докато се намира в това състояние Той не може да осигури перманентно спасение за вечен живот на всички човеци, и затова духовните служители трябва да освещават Създанието/Творението чрез "молитва и пост" докато Той се събуди напълно, понеже виж какво пише тук:
"А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене. И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате." Матей 6: 7-8
което означава че Той е в състояние на полусън и че затова просто трябва да бъде събуден, понеже Той знае как да се погрижи съвършено за всички, но не е напълно буден за да го направи, което се потвърждава и от следващите пасажи:
"И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата. И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й? И никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, не можеше да разгъне книгата нито да я гледа. И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа. Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата." И видях между престола и четирите живи същества между тях и старците, че стоеше Агне като заклано, което имаше седем рога и седем очи, които са седемте Божии духове, разпратени по цялата земя. И то дойде та взе книгата из десницата на седящия на престола. И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите. И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята. И видях и чух глас от много ангели около престола и живите същества и старците; (и числото им беше десетки хиляди по десетки хиляди и хиляди по хиляди): и казваха с висок глас: Достойно е Агнето, което е било заклано, да приеме сила и богатство, премъдрост и могъщество, почит, слава и благословение. И всяко създание, което е на небето, на земята и под земята и по морето и всичко що има в тях, чух да казват: На Този, Който седи на престола, и на Агнето да бъде благословение и почит, слава и господство, до вечни векове. И четирите живи същества казаха: Амин! И старците паднаха, та се поклониха." Откровение 5: 1-14
от този пасаж се вижда че Бог не е напълно буден за да се погрижи съвършено за всички, и затова има нужда някой друг да го замества, и това разбира се е Господът - Исус Христос, ето още едно доказателство:
"Гледах догдето се положиха престоли, и Старият по дни седна" Даниил 7: 9
от този пасаж става ясно че е необходимо да има достатъчно съвършени Светии, които да Го разбудят/събудят чрез молитвите си, понеже както пише там Той трябва да седне сиреч да се разбуди/събуди от хилядолетният полусън
Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 15:49
Защото обичам Rebirthing
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
човек е създаден от Бог със свободна воля - ако човек няма свободна воля то тогава това би означавало, че човек не е образ Божи, а е робокоп Божи.
Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 21:12
дори и да има свободна воля, ако не е истинският Бог, тогава човек едва ли би могъл да се спаси осигурявайки си пълен живот, който (да) трае до краят на вечността, или както казва Св. Ап. Павел: "понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша."(Римляни 7:18 )
ок, аз да съм казал нещо на тая тема, ние говорихме за друго.
същото е пичаго, предпочитанието на всеки човек малко или много клони към доброто, защото никой не би предпочел онова, което е неприятно, ощетяващо или най-малкото непоносимо за него, обаче свободната воля би могла да усложни положението на човека в случай че не отговаря на Божията, поради което и истинският Бог едва ли е имал намерение да положи такава в човека
"Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате." Галатяни 5: 17
като се има предвид че в началото не е имало "плът" т.е. негативна област на човешкия ум
Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 21:45
именно духовното/религиозното беззаконие е нещото, което прави разни добри неща да се окажат употребявани по скверен/лош начин, ето например колко много хора употребяваха сексът с хора от своя пол струвайки им се че това е също така добро както когато е между мъж и жена
"Защото от сърцето(т.е. от човешката(666) вяра/духовност/религия) произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули. Тия са нещата(т.е. именно извършваните в вярата неправди са нещата), които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това(т.е. докато физическите телесни дейности сами по себе си са нещо, което) не го осквернява." Матей 15: 19-20
"грехът" е системата на духовното/религиозното беззаконие, именно чрез нея идва отклонението от нормалното/доброто, понеже духовното е в сърцевината на всяко нещо от вселената, и именно неправдата там е източникът на всяко отклонение
"Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините(т.е. тогава онези, които са последователи на човешката(666) религия/духовност, нека да бягат от там); който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си(т.е. който не се е осквернил с делата на духовното/религиозното беззаконие, да не го прави и занапред); и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си(т.е. и който е последвал правилната вяра, да не приема от нещата на човешката(666) религия/духовност)." Матей 24: 15-18
Последно редактирано от npp : 12-23-2012 на 11:25
Мразя ги и не може да вярват в мое присъствие! Иначе като са толкова състрадателни, мога да им закова и аз няколко гвоздея на един кръст, да видя дали ще са толкова вярващи още. На втория гвоздей ще почнат да зоват Сатаната, а като тръгна да забивам този на главата, вече ще се молят да не умират, защото знаят, че няма да отидат в рая, нито в ада. Знаят си, че това са глупости и че всъщност са само един мозък с големи делюзии.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Rebirthing може и ние двамата с теб да сме малко луди и странни,но кажи ми не сме ли по-добре от тия откаченяци![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Внимавай какво пишеш, защото освен да се излагаш друго не правиш. Спри да проектираш собственото си невежество върху мен. Всяка една моя дума свързана с физика и астрономия може да бъде проверена и потвърдена от достатъчен брой изследвания. На кое по-точно казваш псевдонаука ? На теорията за Големият Взрив ли казваш, че е псевдонаука ? Или на теорията за Голямото Замръзване ? Отричаш съществуването на тъмна енергия, която съставя повече от 70 процента от Вселената ? Или просто много обичаш да си чешеш езика с безмислените си постове ?
Наистина спри, ставаш за смях.
Знам за големия взрив и тъмната енергия и какво, това да не е форум за астрофизика? Въобще такива теми нямат място тука.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Религия....не бих казала, че българите сме вярващи, повечето сме атеисти. И като цяло никак не е лошо човек да има вяра в нещо, но да е имал реален Досег до него, а Бог аз лично никога не съм го виждала, за него се пише само по книгите и по филмите. Предпочитам вместо в Бог, да вярвам в СЕБЕ СИ, защото нали хората са казали- "Бог е вътре в нас", така че не се филмирайте.
Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
Заместител на любовта от който да не ме боли...
Заместител на болката....има ли кажи???
като си взема мотор ще возя koshtramba с 50 км/ч..................... градско повече не може.