.
Отговор в тема
Страница 84 от 87 ПървиПърви ... 34748081828384858687 ПоследнаПърви
Резултати от 2 076 до 2 100 от общо 2160
    Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Точно Богът ви е невсесилен,защото има въпрос,който е абсолютен и никой не може да отговори на него,а пък нищо не съществува вечно,но нищото не съществува
    Нищото не съществува, затова се нарича нищо.... То е празно пространство, тишина, липса на нещото. Но нещото произхожда от нищото. Всяка форма идва от безформието и пак се връща обратно.

Хората , които лепват етикет на Бог, като нещо, като някаква форма, идея, образ, мисловен модел и т.н., са просто примитивни идиоти, които характеризират Бог с това, което им е удобно. Те прилепват своите умствено-емоционални изживявания и илюзии на идеята за Бог, и така Бог става нещо материално в техният живот. Те го създават - за да го почитат, да се идентифицират с него, да го използват за целите на егото си. А най-жалко е когато хора, претендират за следване и разбиране на някаква висша сила, отвъд тяхното материално възприемане, и в същото време използват тази нематериална концепция за да обясняват ежедневието си... Да влагаш идеята за нематериална истина като потвърждение на някаква "истина" в материалният живот показва абсолютно тесногръдие и всъщност подсказва защо изобщо хората почитат материален образ на Бог. Този Бог, който обикновените хора използват в ежедневието си като морален стълб, на който да прехвърлят отговорността си, е всъщност създаден от самите тях като помощен идолен образ на тяхното его. Претендирането за някаква духовност, на човек който намесва Бог в ежедневните проблеми и ситуации, било то лични или обществени, е пълен абсурд. Това го казвам във връзка с редовните изказвания на християни върху житейски ситуации - кое било правилно според Бога и кое не... Все глупости. Все малоумни хора, които си създават умствени идоли за да запълнят някаква материална или психична нужда, а пък после обясняват тези идоли с някакви свръхестествени и извънчовешки характеристики. Това е парадоксално... да обясняваш себе си със нещо извън себе си. Затова и цялото наддумване за логическа пълноценност(или непълноценност) на християнството е просто израз на едно детско оправдание - джафкате се за уж правилните думички и етикети на духовността, а пък изобщо не сте духовни самите вие. Остава си само празното наддумване и предоказване(или отричане) на качествата на самите умствени идоли, защото в предоказването на тези идоли, вие всъщност предоказвате себе си - защото с тези идоли и образи се идентифицирате.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-20-2012 на 13:06

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    ратно.

Хората , които лепват етикет на Бог, като нещо, като някаква форма, идея, образ, мисловен модел и т.н., са просто примитивни идиоти, които характеризират Бог с това, което им е удобно. Те прилепват своите умствено-емоционални изживявания и илюзии на идеята за Бог, и така Бог става нещо материално в техният живот.
    най-накрая просветление. Съгласен съм.
    Бог няма форма, образ. Лошото е, че хората например когато се молят си създават с фантазията си някакъв образ на Бог, което е грешно. Този, които при молитва не вижда нищо в ума си, той всъщност вижда Бог.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    най-накрая просветление. Съгласен съм.
    Бог няма форма, образ. Лошото е, че хората например когато се молят си създават с фантазията си някакъв образ на Бог, което е грешно. Този, които при молитва не вижда нищо в ума си, той всъщност вижда Бог.
    Айде айде, че и ти всяко нещо в мизерния си живот обясняваш с бог.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Точно Богът ви е невсесилен,защото има въпрос,който е абсолютен и никой не може да отговори на него,а пък нищо не съществува вечно,но нищото не съществува
    Значи няма Бог? А такъв въпрос не съществува, ти си просто обикновен човек, не можеш да измислиш въпрос и да твърдиш, че е отвъд пределите на Бог, никое човешко същество не би имало такъв ум и знание, че да си представи какво е Бог.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    И защо да те спасява, първо че никой не е поискал, нито някой заслужава, а и това е нарушаване на собствения му закон за свободната воля, а ако беше зъл, нямаше да е Бог. Така или иначе това засяга други теми, но не го прави нито невсесилен, нито зъл, а и не виждам как тия работи правят спасението чрез Бог нелогично.
    Всъщност всички тия неща са засегнати в притчата за Адам и Ева(и обяснението защо се е стигнало до тая ситуация).
    А аз да не би да съм поискала да бъда раждана ? Ако бог контролира всичко, включително раждането на нови индивиди, той ги обрича. Никой не е избрал как и кога да се роди или как, и кога да умре. Ако се бях родила в някоя ислямска държава, навярно щях да вярвам в алах, т.е бог не ми дава свободен избор. Ами по-лошо, ако се бях родила стотици години в миналото, в някое племе, как да вярвам в бог, в християнския бог, без дори да знам за неговото съществуване. Значи, че бог не само не ми дава право на избор, а и не ми дава информацията, за да направя този избор. А какво се случва с душите на хората родени преди самото създаване на християнската религия, т.е родените преди повече от 2000 хиляди години ? Хора, които никога не са чували за такъв бог, просто, защото не е съществувал.
    Имало е толкова много религии преди християнството, повече от очевидно е, че това е поредната измислица. Вашият бог не само, че не е всесилен, но и няма конкретна цел.
    Да речем, че бог все пак е създал мен и всички останали човешки същества. Да речем, че и хипотетично аз съм вярваща и спазвам всички канони. След смъртта ми, той ще ме награди с вечен задгробен живот, такъв какъвто на мен не ми трябва. Аз не искам вечен живот под една и съща форма. Подобен 'живот' сигурно е доста тежък и отегчаващ. Значи, не стига, че бог не ми дава друг избор освен да вярвам в него, но и ми заповядва да прекарам вечността на място и по начин, който той е определил. Но каква е целта на бог и изобщо има ли той цел ? С какво ще допринесе вярата ни в него ? Ще допринесе ли по някакъв начин на хората, на планетата, на Вселената ? Какво получава бог от всичко това ? Защо му е било изобщо да създава живота, ако ще измъчва душите на хората, които не вярват в него ? След като е всесилен, всемогъщ и всезнаещ, сигурно му е било ясно, че ще има хора, които няма да вярват в него. Тогава, защо изобщо създава хората, след като е напълно наясно, че ще избива голяма част от тях ?
    Значи бог не само, че не е всесилен, не само, че е зъл, но е и егоист.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    абе, кви са тия изтрещели въпроси.
    за кво точно говориш или си поредния атеист авто-фантазьор за религията.
    Нищо подобно defender . Просто ще ти споделя един факт.

Мойсей е тръгнал да спасява Еврейският народ нали така ?
    Той е тръгнал да изповядва своята религия на Евреите, а не на европейците(римляните по онова време). Европейците са нахлули и са си изписали тази религия на челата.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    ???
    Защо ти е да знаеш толкова много, като се интересуваш чети, а викаше, че си знаела много за християнството, ако знаеше, нямаше да питаш такива работи.
    Иначе ако Бог беше зъл или егоист или невсесилен нямаше да се нарича Бог.
    И ако нещо не ти харесва, или ти изглежда неправилно или не та кефи, това не значи, че е грешно или невярно!
    Последно редактирано от Nam3less3 : 12-20-2012 на 13:43

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Нищо подобно defender . Просто ще ти споделя един факт.

Мойсей е тръгнал да спасява Еврейският народ нали така ?
    Той е тръгнал да изповядва своята религия на Евреите, а не на европейците(римляните по онова време). Европейците са нахлули и са си изписали тази религия на челата.
    до идването на Христос е било така, тогава европейците са били езичници, но след идването на Христос, Бог призовава и езичниците. Затова и времето в което живеем в Библията е наречено "времената на езичниците" т.е. времената на обръщането на езичниците от лъжекултувете си (които езичниците са почитали преди Христос), към Бога.
    Последно редактирано от defender : 12-20-2012 на 13:55

Мега фен
    84 страници без никаква развръзка и еволюция във вечно продължаващите спорове

Град
    София
    Защо ти е да знаеш толкова много, като се интересуваш чети, а викаше, че си знаела много за християнството, ако знаеше, нямаше да питаш такива работи.
    Иначе ако Бог беше зъл или егоист или невсесилен нямаше да се нарича Бог.
    И ако нещо не ти харесва, или ти изглежда неправилно или не та кефи, това не значи, че е грешно или невярно!
    Чела съм достатъчно, но никъде в библията не виждам да са дададени отговори на въпросите ми. А защо да не искам да знам ? Мисля, че имам правото да знам, ако ще вярвам в нещо. Защо просветените християни просто не ми отговорите, щом знаете толкова ? Това, че сте нарекли някаква измислена фигура бог, не значи, че не може да бъде зъл и слаб егоист. И да, действията на бог ми изглеждат неправилни, защото не отговарят на цялата концепция, на същността на някой, който би трябвало да е всемогъщ.
    Това че на теб не ти харесват моите въпроси, не значи, че аз бъркам ! Щом толкова християните се затрудняват да дадат отговор на тези въпроси, ясно ми е колко е истинска религията ви.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Се едно като тръгнеш да учиш математика да искаш още отначало да знаеш как се пресмятат интеграли
    И трябва да разбереш, че е нормално да ти изглежда неправилно отначало, и тия отговори на сложни въпроси не се обсъждат току така, защото всеки отговор води до нови 2 въпроса.
    А определено не си чела, защото почти всичко това си го пише.

Град
    София
    А определено не си чела, защото почти всичко това си го пише.
    Казах, че съм чела и не е обяснено. Толкова ли е трудно да го обясниш или да кажеш къде точно го пише, защото не го виждам нито в старият, нито в новият завет ? Каква е крайната цел на бог и защо той не се е погрижил за повсеместното разпространяване на религията християнство ? Защо тази религия се е появила преди 2000 години, а не по-рано ? Защо хората преди това са били обречени да живеят в неведение ?

Липсата на отговори ми пречи да вярвам. Нали за това е темата ?

Мега фен
    Казах, че съм чела и не е обяснено. Толкова ли е трудно да го обясниш или да кажеш къде точно го пише, защото не го виждам нито в старият, нито в новият завет ? Каква е крайната цел на бог и защо той не се е погрижил за повсеместното разпространяване на религията християнство ? Защо тази религия се е появила преди 2000 години, а не по-рано ? Защо хората преди това са били обречени да живеят в неведение ?

Липсата на отговори ми пречи да вярвам. Нали за това е темата ?
    о не я пак повтори
    Религия и вярвания в Бог е имало много по отдавна преди новата ера

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    о не я пак повтори

Защо ТАЗИ!!! религия се е появила преди 2000 години, а не по-рано ?
    Защо хората преди това са били обречени да живеят в неведение ?
    Това е въпрос в контекста на претенциите на християнството за пълна и абсолютна истина само чрез християнският бог. Ако допуснем, че тези претенции са верни, то излиза, че човечеството е било обречено на пълно неведение допреди идването на Бог преди 2000 години.

Тоест никой не е казал, че не е имало религии и вярвания преди повече от 2000 г., просто си малоумен и не можеш да извличаш информация от текст.... Как живееш с тази мисъл?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението

Това е въпрос в контекста на претенциите на християнството за пълна и абсолютна истина само чрез християнският бог. Ако допуснем, че тези претенции са верни, то излиза, че човечеството е било обречено на пълно неведение допреди идването на Бог преди 2000 години.

Тоест никой не е казал, че не е имало религии и вярвания преди повече от 2000 г., просто си малоумен и не можеш да извличаш информация от текст.... Как живееш с тази мисъл?
    ти малчи там ,че да не те вдигам за бицепс

Супер фен Аватара на Incadeptus
    теба в смешника

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Град
    София
    о не я пак повтори
    Ще се самоцитирам.

Имало е толкова много религии преди християнството, повече от очевидно е, че това е поредната измислица.
    Християнството е просто ПОРЕДНАТА от МНОГОТО религии.
    А коректният ми въпрос е - Щом християнският бог е ИСТИНСКИЯТ спасител и създател, тогава, защо е оставил хората от преди новата ера, поколения наред да живеят в неведение ? Защо християнството не е съществувало от зората на човечеството и не го е съпътствало, а се появило толкова късно, след създаването на десетки други религии ?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ще се самоцитирам.

Християнството е просто ПОРЕДНАТА от МНОГОТО религии.
    А коректният ми въпрос е - Щом християнският бог е ИСТИНСКИЯТ спасител и създател, тогава, защо е оставил хората от преди новата ера, поколения наред да живеят в неведение ? Защо християнството не е съществувало от зората на човечеството и не го е съпътствало, а се появило толкова късно, след създаването на десетки други религии ?

Нали не живееш преди Новата Ера, и за ония хора си е имало промисъл, не се безпокой за тях. Мисли за Бог, за кризата, за гаджетата.

Banned Повече от фен
    ти малчи там ,че да не те вдигам за бицепс

Ууу, толкова ме е страх.... Do you even lift?

Град
    София
    Нали не живееш преди Новата Ера, и за ония хора си е имало промисъл, не се безпокой за тях. Мисли за Бог, за кризата, за гаджетата.
    Блааа. Само един християнин може да увърта толкова, за да отбегне истината.

Мега фен

Щом християнският бог е ИСТИНСКИЯТ спасител и създател, тогава, защо е оставил ......................
    християните се бъркат защото християнския Бог се пише с голяма буква, а ти го пишеш с малка и те мислят, че говориш за нещо друго - аз например едвам успях да те разбера, даже още се съмнявам какво точно питаш, пиши с голяма.
    Последно редактирано от defender : 12-20-2012 на 17:47

Град
    София
    Пиша го с малка нарочно, защото не вярвам в съществуването му. Плюс това съм уточнила, че говоря за християнството, мисля, че това го изяснихме вече.

Мега фен
    също това е правописна грешка, спазвайте правилата за правопис тогава. Дори имената на хората се пишат с главна буква, независимо дали вярваш в тях или не.

Хора със сходни черти на днешните хора е имало от преди ~100 000 години.
    Това време е било време на смърт, глад, липса на морали и духовни цели, през цялото това време бог си е стоял и е гледал безучастно и спонтанно 98 000 години по късно той решава, че трябва да сложи край на това като праща пророк - собственият си син на мисия да изкупи човешките грехове като умишлено се остави да бъде убит въвеждайки ни в ново време на мир и любов. Като всесилен той е можел да накара пророка си да се яви където пожелае и той решава, че ще е най-добре да го прати в днешен Израел където са били абсолютно примитивни и едва ли са щели да могат да запишат неговите идеи и да ги предадат на следващите поколения.А през този период от историята Китайците са били векове пред останалата част от света.

П.С. Doom_Stalker върни си пак аватара на Charles Manson този твърде много прилича на hobo

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Ambiguous Виж мнението
    П.С. Doom_Stalker върни си пак аватара на Charles Manson този твърде много прилича на hobo
    Аватарите не бачкат, не може да се сменят....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си