.
Отговор в тема
Страница 38 от 87 ПървиПърви ... 2834353637383940414248 ... ПоследнаПърви
Резултати от 926 до 950 от общо 2160
    Banned Мега фен

Talking

xDDDD //././././/.

Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Мда, ако скинари ме убият защото съм черен то аз сам съм си виновен че съм им се показал. Те какво общо имат с цялата работа?
    В случая виновни са скинарите, цвета на кожата ти не е грях.

Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    Къде точно се определя това нещо? Не се заяждам, питам.
    В цялата Библия, най-вече Новия завет.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    Човека получава знания, но лошо е като ги обръща за зло, за неверие и се обръща срещу Бога. Знанието не е зло, зло е начина, по който човека често се ползва от него.
    A ок, щото аз си мислех че е просто супер мазно копи-пейст от оня шумерски мит от преди 4000 години дето има една перфектна градина с дърво на знанието и дърво на живота, мъж и жена, която яде от плода на едното с помощта на един змиевиден серпент.

Явно е просто едно от стотиците хиляди дребни и напълно маловажни космически съвпадения, които по никакъв начин не правят цялата Абрахамска система на посмешище.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Какво от това, че има съвпадения, това по никакъв начин не означава, че Библията е лъжа или че е преписана от езически митове, това са си твой интерпретации.....

Последно редактирано от evropeiski : 01-01-2012 на 23:48

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    брат ти що не се напуши ?! ;d

Брато, спри да се правиш на stoner че после ще те е срам
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Banned Мега фен
    нали ? ;D Всички бяхме културни хора до полунощ и после изтрещяхме , а един прекали с пиенето и направо си забрави акъла ,та падна голям смях- въпреки,че го съжалявах горкия- много ни забавляваше
    Страшна работа е това нещо ,ама важното е до последно да си със себе си и да не се лигавиш

Мега фен Аватара на Concussion
    .........................................
    Последно редактирано от Concussion : 01-01-2012 на 15:32

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    http://www.vbox7.com/play:73f9ab00df&start=2

Това малко ми звучи като от Бялото братство... Пък и не виждам нито да летите, нито да правите чудеса, па и да обичате не ви виждам...

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    , па и да обичате не ви виждам...
    оо аз много те обичам :*

Имам предвид християните.

Мега фен
    седял си йогина в стаята, медитирал си "облечен" в "разкош", и казвал на целият свят: "докато хората не започнат да медитират, само ще страдат и ще умират", така и духовника, стоял в храма "облечен" в "разкош", и казвал: "неверниците са грешници, чака ги само ад ако не повярват", а сектанта бълвал "змии и гущери" по адрес на всички невярващи, а в същото време света е пълен с болни, бедни и гладни деца и възрастни, и въобще с всякакви нуджаещи се, като освен лекарите дори и социалните служби, макар и да не са вярващи (но), са заети с това да помагат съвсем директно/пряко без да съдят/осъждат, но царете/служителите на човешката религия никога не се трогват истински, и у тях няма дори и частица истинско покаяние от своята вречска/духовна неправда, закоравели в духовната си мъдрост и възвишеност те все си продължават да бъдат надменни и безжалостни към всички, които не са приели техният белег на челата си или на ръката си, или които не са се поклонили на техният образ или на името на тяхният идол, а Исус и Неговите истински ученици отново Бродят из света, обхождайки всеки град и всяка улица за да Спасяват/Осигуряват съвсем директно всеки срещнат, който се нуждае от Божието Спасение/Осигуряване, и отново никога не съдят/не осъждат, нито очакват възнаграждение за себе си, но просто Спасяват, защото наистина обичат истински своите съжители от вселената.....

"И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки(т.е. на святи/праведни); а говореше като змей(т.е. но свидетелстваше неправедни/лъжливи свидетелства/пророчества). Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла(т.е. който може да осигурява временни привилегии). И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън(т.е. и благодат) да излиза от небето на земята пред човеците. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на(т.е. вяра в/поклонение на) звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума(т.е. така щото да чуват гласа на дявола в сърцето си); също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата(т.е. под формата на дейност/дела) или на челата им(т.е. или в умовете им); за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек(т.е. на неправеден духовник/вярващ); а числото му е шестстотин шестдесет и шест(т.е. човешката религия, която обикновенно е съставена от до една трета от Небесната благодат основана на две трети от "тъмнината"/дявола, също и, йога-медитацията, която обикновенно се извършва чрез концентрация в т.нар. "шеста чакра" или "трето око")." Откровение 13: 11-18,

"И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ..... Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте." Матей 10: 8,

"Исус в отговор им рече: Идете, съобщете на Иоана това, което чувате и виждате: Слепи проглеждат, куци прохождат, прокажени се очистват и глухи прочуват; мъртви биват възкресявани, и на сиромасите се проповядва благовестието." Матей 11: 4-5,

"И Той, като излезе, видя голямо множество, смили се за тях, и изцели болните им." Матей 14: 14,

"И дойдоха при Него големи множества, които имаха със себе си куци, слепи, неми, недъгави и много други, и сложиха ги пред нозете Му; и Той ги изцели; така щото народът се чудеше, като гледаше неми да говорят, недъгави оздравели, куци да ходят, и слепи да гледат. И прославиха Израилевия(т.е. Истинският) Бог." Матей 15: 30-31
    Последно редактирано от npp : 01-02-2012 на 11:59

Мега фен

Аз съм evropeiski, ама с нов профил.

Concussion знам, че си влюбена в мене, ама те е срам да ми признаеш.
    Сега естествено, ще кажеш, че не е вярно.

Пречи ни логиката. Като вие я нямате - вярвайте си.

Мега фен

O sancta simplicitas. Гейски, наистина ли не разбираш какъв хюбрис извършваш върху себе си?

Аз съм знаел само "библията си", понеже видиш поствам цели абзаци от книги, изследвания от google scholar и линкове към някаква информация, явно непонятна за тебе, готово сдъвкана и поствана в уикито

НО

това че ти само пускаш някакви quote mining-и и тъпизми (по мое мнение и това на всеки изказал се по въпроса) не означава че ТИ си този който е неоригинален и неспособен да мисли за себе си?

И това след като 2 пъти ти обясних колко лошо нещо е argumentum ad verecundiam!

Защо ТИ не скочиш до твоята метафорична библия и не постнеш нещо от гигантски имена в еволюцията, които са християни?

Защо не постнеш нещо от всичките християни или теисти или деисти, които са правили титанични изследвания в сферите на и подкрепят теориите за еволюция, стара земя, абиогенезис, голям взрив и тн?

Нещо от Кен Милър, Франсис Колинс или Норман Борлоуг може би?

А да, забравих - само тези които са "важни" в някакъв аспект И СЕ СЪГЛАСЯВАТ с някакво малоумие, което харесваш са достойни за гигантската чест да бъдат цитирани (извън контекст) от теб, а тези които споделят религията ти, но са на обратно мнение са просто боклуци и тъпаци, недостойни да бъдат забелязани от тебе.

Момче, за четвърти път (втори в този пост) - това че сульо и пульо е казал нещо, което на теб ти харесва не означава нищо, поне за нас.

Ако авторитет се изказва в зоната си на експеритиза, това е едно. Ако някой "важен" чичка каже нещо, което бегло се отнася към такава зона по начин, който харесваш (примерът ти с атеистът Бил Гейтс може би?) това означава че си просто овца, която си мисли че като си сложи фетиша като идол другите ще спрат да ѝ се смеят и ще я вземат насериозно, неосъзнавайки че само извиква още повече смях и фейспалмове.

The Bird of Hermes

Мега фен
    ок, вече си ми ясен, причината за да не вярваш е не, че не можеш, а че не искаш и все си търсиш оправдания.

Който иска да вярва, търси основание да вярва, който не иска да вярва търси основания да не вярва - това ако не е избор, здраве да е.
    Последно редактирано от defender : 01-05-2012 на 10:21

Това го твърдиш от седмици, първо.

Второ - по какъв начин това че ти обяснявам колко е лош и безсмислен аргументът от авторитет може да те наведе на мисъл, толкова далечна и несвързана с темата?!?!

The Bird of Hermes

Мега фен

Ако атестите вярвате, че всичко това е плод на случайността и хаоса, а не плод на Висш разум, трябва да сте наистина доста големи оптимисти....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си