Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
има кой, и това са най-малкото органите на реда наричани полиция и съдебната власт/система наричани прокуратура и съд, така че не бързай да се радваш толкова, защото това дори е написано и в Светото Писание т.е. в Библията: "Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане на себе си. Защото владетелите(т.е. органите на реда) не причиняват страх на добротвореца, но на злотвореца. Искаш ли, прочее, да се не боиш от властта? Върши добро, и ще бъдеш похвален от нея; понеже владетелят е(т.е. понеже служителя на реда е един вид) Божий служител за твоя полза. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно сабята(т.е. оръжието/санкцията), понеже е(т.е. понеже е един вид) Божий служител, мъздовъздател(т.е. орган на реда) за докарване гняв, върху(т.е. за да възпира престъплението(-ята) на) този, който върши зло. Затова нужно е да се покорявате не само поради страх от гнева, но и заради съвестта. Понеже за тая причина и данък плащате. Защото владетелите са(т.е. защото органите на реда и служителите на данъчната система са един вид) Божии служители, които постоянно се занимават с тая длъжност(т.е. докато органите на реда пазят реда в държавата, онези от данъчната система им осигуряват заплати за да изпълняват тази длъжност). Отдавайте на всички дължимото: комуто се дължи данък, данъка; комуто мито, митото; комуто страх, страха; комуто почит, почитта." Римляни 13: 1-7, като лично аз на никой не пожелавам да си има проблеми с държавните служби, дано да няма повече проблеми
Това само затвърждава казаното от мен-религиите са съсдадени с цел манипулиране на народа!Как да ти обясня, че това, че съм атеист, не означава, че нарушавам законите на страната.Още не сте ми отговорили на по-предния пост проповедноко.