- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Е, последно аз за ада ли да се готвя, за рая ли?Като всеки нормален човек спазвам някакви норми на поведение/включая 10-те божи заповеди, ама без тази дето казва, че трябва да вярвам и да съм идиот/.Почти всеки ги спазва тези "заповеди", защото голяма част от тях са и в деайстващите закони на Република България.Това, че не вярвам сляпо в нещо недоказано не означава, че съм по-пош човек от който и да е духовник и вярващ./говоря в първо лице, ама имам предвид и другите атеисти/Поне ние не сме лицемери като се правим на набожни и в същото време пак се отдаваме на плътски желания./правим само второто/.Отговори ми на първият въпрос ясно и категорично, защото е важен.Да знам с огнеупорен костюм ли да ме погребват или по шорти?
Айдее, откачалките пак са стоели до 3.
А и май започват да разбират че водят един и същи спор отново.
Може би трябва да схванете че водите същия спор от стотици години с точно тези думи, и хиляди години с малко по-различни. Само дето в единия случай спорещите са били представители на идеите ви вместо вие самите, а в другия другорелигиозни.
Браво, сега може да си порастнете мозъци и да спрете да се къцкате с "Моята въображаема представа за това какво въображаемият ни приятел иска е по-реална от твоята въображаема представа за това какво въображаемият ни приятел иска."
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ти си най-голямата откачакла, повече и от гандалф, който е на второ място след теб, но дано да порастнете някой ден
аз съм нищо и никой т.е. просто марионетка, докато истинският Господ Бог е Който върши делата на Любовта/Правдата, не че аз - това е