- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
УАУ!!!! Toва ги прави 1249786123946% еднакви братоооо!!!!11! Сигурно се говори и за ХОРА! Може и да се споменава ХРАНА или СМЪРТ и други подобни окултни, мистични, никъде невиждани идеи и понятия!
По тая логика Да убиеш присмехулник и Спасителят в ръжта са еднакви понеже са написани на английски. Баси тъпанарщината дето изръси.
Каква е приликата между "Прави каквото господарят каза и му се подчинявай, това е морал" и "Живей просоциално с чиста съвест, че да се чустваш в мир със себе си и другите." а? Баси излагацията
Да, да, да, да и да. Даже знам и че и джизъса и моамедчо (че и евреите) говорят за един и същи бог тъй че няма смисъл да ги споменаваш поотделно, че будизма ражда идеята за златното правило дооооста преди въпросните религии, че исихазма нямаш никаква причина да го споменаваш във връзка с морал или философски идеи тъй като е практика бегло свързана с тези реалии, че Платон като го вкара при Иисус и Мометчо си вкара баси автогола ама не ми се задълбава в три параграфа що, че Сократ ТОЧНО заради тъпи религиозни хора бива екзекутиран и че Aристотел разглежда богове като заместител на физика, а НЕ като източник на морали. Това съм учил 4 години, останало ми е малко в чутурата.
Почти нищо общо няма медитацията с всички освен две от гореизказаните неща и не виждам какво общо има с морал така или иначе.
Ако говориш за медитация - да практикувам два вида от сравнително дълго време
Ако говориш за философия - отново, това са ми преподавали, по това съм писал размисли, по това са ме оценявали тъй че "да"
Ако си на под 17-ина най-вероятно съм изчел доста повече мат'риал от тебе и доста повече съм бил вкаран във въпроса. Това което показа до сега по никакъв начин не показва от тебе да струи някакво знание, а празна увереност и кухо самохвалство:
"Ей, исихастите си зяпат пъповете! Това ги прави морални гений, а това че аз съм ги чувала ме прави титан на мисълта, лапайте пишонки, плебей с плебеите!"
Браво, ти си като интелектуален Родостки колос за нас, като нишка на Ариадна в тъмата на тъпизмите и олигофренията ни, не можем на малкия пръст да ти стъпим, сразяваш ни като Аполон Питон.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes