Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
нищо не схванах. Каза ми нещо, ама нищо не каза. Може ли по-просто да разясниш тази точка (от село съм).

Това с пълни глупости, полза лотос, хаххаха. Можеш да си казваш молитвата в каквото и полза искаш и навсякъде.

Можеш и да говориш можеш и да не говориш, целта е да се постигне молитвено състояние на духа, който може да присъства при всяко действие на човека, дори и да правиш лицеви опори ако искаш. Но да, ако не говориш това спомага, но не е задължително. Когато исихаста постигне молитвено състояние на духа, молитвата само започва да извира, човек може и да си работи и да говори и т.н.

Каквооо, това вече и върха на самопрелъстяването, да ти можеш и много други работи да видиш, но това е прелест. Целта е изпросване на милост за спасение и сили за подвизаване в борбата със себе си и злото.

Ми ок, любоффф да има.

Грешка! Това ти е грешката! Не просто молитвата! Исихаската молитва! И с нищо не можеш да обориш историята. Има си фактите, трудовете, ученията и изследванията. Не е нещо, което човек да не може да научи. Особено за позата лотос, защото моето твърдение е за за конкретен пример, а ти говориш за молитвата въобще. Тук просто спорът се нулира, защото спориш за едно, а имаш предвид друго. Ей така хвърлени думи в пространството.