Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Има само един правилен начин на интерпретация на Библията, всичко друго е заблуда или опит да се отклонят хората от правилния път. Атеизма също е форма на лъжливо интерпретиране на Библията, според своите виждания и самозаблуда.
Най-смешното винаги ми е било това, че някой си мисли, че като прочете няколко неща и всичко знае. Няма мащабен поглед върху нещата, нито е вникнал в материята. За тези неща трябват години. Ако искаш да разбереш нещо, непрекъснато подлагаш нещата на съмнение, за да докажеш истинността им и прочие. Всичко това те обогатява, но ако не го желаеш, го наричаш глупост, защото противоречи на представата ти за нещата.

Повечето хора нямат реална представа, дори какво е религията. Много обичам някой да ми спори и да ми казва какво е християнско и какво е предхристиянска традиция. Същите хора не могат да поберат информацията в главата си, защото не са подготвени за това. Най-смешното от всичкото е как седят и ти обясняват кое как е.

Правилен начин на интерпретация няма, нито е само един за Библията. Ако беше само един, еволюцията на човека нямаше да съществува.
Теза: Потопът от Библията е взаимстван, да не кажа според други хора "откраднат" от Гилгамешкия епос. Много се е изписало по въпроса. Ако знаете добре английски, няма да имате затруднения с изследванията.
Всяко нещо може да се интерпретира по коренно противоположни начини. Въз основа на тях се градят други и още, и още такива. Времето показва кое е вярно и кое не. Дори да е грешно, то е предпоставка за създаването на вярното. Иначе кое ще провокира доказването на обратното.