Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
А ти връщащ ли си думите назад след като ти представих редица аргументи ? Не, нали ?
Тогава за кво говорим изобщо...Самият ти смяташ, че явно хората от преди 2000 години не са били много разсъдливи. Това навярно е така, но все пак ти копирам цитати от библията, а не на лични записки на някои си там. Нали библията е непогрешима. Обясни ми как Слънцето и Луната са един и същ тип тяло ? Ако написаното в библията идваше директно от някакъв си бог, едва ли биха били допуснати такива груби грешки. Такива са били разбиранията на тогавашните хора, тва са написали.
Религията се занимава с духовното израстване и все такива неща, като става въпрос за религия, за библията и за такива теми на никой не му пука какво е слънцето и луната. Мен ме интересуват притчите, мъдростите, цитатите, нравствеността и т.н., те са негрешими, а някой неща изглеждат странно или като грешки просто щото са съобразени с нивото на хората, което и сега е ниско, пък кво остава тогава. Разбиранията на тогавшните хора са представени по-скоро в стария завет, ако искаш да разбираш библията, не става само с чуденето как да и намериш недостатъци, на хора с такива нагласи нищо не трябва да се отговаря.