.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Голям фен
    Обърнете внимание на Вярата, а не на религията...Двете неща са много различни и не са еквиваленти! Важното е човек да вярва в Бог, а не да бъде религиозен! Вярата в Бог значи винаги да му се уповаваш, да го почиташ и да знаеш, че той те обича! Бог има най-добрия план за всеки от нас и знае кое е най-доброто. Послушайте някоя проповед на Джойс Майер и ще разберете какво имам предвид.И най-важното естесвено - прочетете поне малко от Библията.Тогава ще разберете колко велик е Бог и кооолко лишен от смисъл е спора. В основата на християнската вяра е любовта към всяко човешко същество, разбирате ли колко е възвишено това? Да имаш любов винаги в сърцето си.Отворете сърцата си за Бог, поискайте прошка
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от monka Виж мнението
    Обърнете внимание на Вярата, а не на религията...Двете неща са много различни и не са еквиваленти! Важното е човек да вярва в Бог, а не да бъде религиозен!
    а какво означава вяра и религия, да си вярващ и религиозен и каква е разликата между тях? Мерси
    Последно редактирано от defender : 09-03-2012 на 12:09

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Вярата в Бог значи винаги да му се уповаваш, да го почиташ и да знаеш, че той те обича! Бог има най-добрия план за всеки от нас и знае кое е най-доброто.
    12 годишно момиче вярва и почита бог, един ден е изнасилена и пребита до смърт. По кое точно разбираме, че бог я обича и е преценил, че това е най-добрия план за нея?

Голям фен
    Да си религиозен според мен значи да обръщаш повече внимание на така да се каже по-формалните неща, да осъждаш други хора, които не искат да вярват в Бог, да си мислят, че като са християни (примерно) са над всички останали, а да нямат любов в сърцето, да не се държат почтително с другите, да не се молят и така да се каже са повече привидно вярващи. Строгото спазване на разни ритуали или това, че ходиш на църква, палиш свещи, а сякаш го правиш от показност. Не мога да дам точно определение, защото и аз самата сега се уча на тези неща и нямам отговор, особено систематизиран.

Относно казуса с изнасиленото момиче, не разбирам защо това да е контра аргумент? Всеки човек минава през трудни моменти, някои дори през почти непосилно трудни. И аз минавам през такива и то моменти, толкова трудни че много хора не могат даже да си го представят.Но това не убива вярата ми, а я прави още по-силна. Нещата, през които минаваме са изпитания по пътя ни и трябва да се научим да живеем с тях. Вярата в Бог не означава, че няма да имаш проблеми,а как да се радваш на живота въпреки тях. Надявам се поне малко да съм успяла да отговоря на въпросите ви, тъй като,както вече казах и аз сега се уча
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Голям фен
    Еее, само не почвай да изтребваш хора с камъни :Д Това са отделни моменти само и то от Стария завет, говорим все пак за съвсем друго време.Прочети Новия завет, колкото и клиширано да звучи, Бог е любов.
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Мега фен
    Да си религиозен според мен значи да обръщаш повече внимание на така да се каже по-формалните неща, да осъждаш други хора, които не искат да вярват в Бог, да си мислят, че като са християни (примерно) са над всички останали, а да нямат любов в сърцето, да не се държат почтително с другите, да не се молят и така да се каже са повече привидно вярващи.
    това, което си описала не е означава религия или религиозен човек, нещата които си описала са видове грехове, а човека, който прави подобни неща е "грешник".

Строгото спазване на разни ритуали или това, че ходиш на църква, палиш свещи, а сякаш го правиш от показност. Не мога да дам точно определение, защото и аз самата сега се уча на тези неща и нямам отговор, особено систематизиран.
    От гледна точка на православната църква например тези "разни ритуали" (както ти се изразяваш), се правят защото се изискват от Библията и преданието на светиите, а не защото са някаква човешка измислица или формалност.
    Последно редактирано от defender : 09-03-2012 на 15:47

Голям фен
    Хубав ден от мен, а съветът ми е да не сте толкова лошо настроени към тези, които си казват мнението."Куха лейка"и подобни ги казвайте на родителите си, та да видят и те колко са ви възпитали.
    Последно редактирано от monka : 09-03-2012 на 15:56
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Мега фен
    От "стажа" ми в църквата и прочетеното това знам
    Аз не съм сигурен дали наистина си имала стаж в църквата, но и дори и да си имала, не знам колко е бил продуктивен за теб.
    А разните ритуали изобщо не са тези, описани в Библията, а такива които хората си измислят. Както и да е де, всеки сам избира и вашият не е моя работа, нито обратното, което не е причина да го представиш през обществото.
    това абсолютно не е така, всичко в православната църква се прави защото е съобразено с изискванията на Бог, божието слово и преданието на светиите.

Призовавам те ако наистина не си сигурна какво говориш то да си върнеш думите назад пред всички. Защото да се клевети църквата не е хубаво.
    Последно редактирано от defender : 09-03-2012 на 16:01

Голям фен
    Явно се засегнахте от нещо, какво ли не е ясно.Та не, няма да се извиня, защото не клеветя църквата или Бог.Ако някой не ме е разбрал, еми живи и здрави да сме, сега пък няма и обяснения да си даваме Бог да е с нас
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    12 годишно момиче вярва и почита бог, един ден е изнасилена и пребита до смърт. По кое точно разбираме, че бог я обича и е преценил, че това е най-добрия план за нея?
    ЕЕЕЕЕЕ ТОВА Е ПРОСТО ЕДНО ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО! :d

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Обърнете внимание на Вярата, а не на религията...Двете неща са много различни и не са еквиваленти! Важното е човек да вярва в Бог, а не да бъде религиозен! Вярата в Бог значи винаги да му се уповаваш, да го почиташ и да знаеш, че той те обича! Бог има най-добрия план за всеки от нас и знае кое е най-доброто. Послушайте някоя проповед на Джойс Майер и ще разберете какво имам предвид.И най-важното естесвено - прочетете поне малко от Библията.Тогава ще разберете колко велик е Бог и кооолко лишен от смисъл е спора. В основата на християнската вяра е любовта към всяко човешко същество, разбирате ли колко е възвишено това? Да имаш любов винаги в сърцето си.Отворете сърцата си за Бог, поискайте прошка

Добре бе, защо бог трябва да е един? Аз искам да вярвам в много богове, а ако вярвам това значи ли че твоя бог ще ме мрази?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си