Да си религиозен според мен значи да обръщаш повече внимание на така да се каже по-формалните неща, да осъждаш други хора, които не искат да вярват в Бог, да си мислят, че като са християни (примерно) са над всички останали, а да нямат любов в сърцето, да не се държат почтително с другите, да не се молят и така да се каже са повече привидно вярващи. Строгото спазване на разни ритуали или това, че ходиш на църква, палиш свещи, а сякаш го правиш от показност. Не мога да дам точно определение, защото и аз самата сега се уча на тези неща и нямам отговор, особено систематизиран.
Относно казуса с изнасиленото момиче, не разбирам защо това да е контра аргумент? Всеки човек минава през трудни моменти, някои дори през почти непосилно трудни. И аз минавам през такива и то моменти, толкова трудни че много хора не могат даже да си го представят.Но това не убива вярата ми, а я прави още по-силна. Нещата, през които минаваме са изпитания по пътя ни и трябва да се научим да живеем с тях. Вярата в Бог не означава, че няма да имаш проблеми,а как да се радваш на живота въпреки тях. Надявам се поне малко да съм успяла да отговоря на въпросите ви, тъй като,както вече казах и аз сега се уча