.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Banned Повече от фен
    Пфффф а аз те надцених, помислих си че си разбрал донякъде живота, и просто си го интерпретирал по различен начин - с вярата. Знанието има много интерпретации, и всяка интерпретация произхожда от хората... от разнообразните Аз-ове които хората създават. А ти си най-чисто и просто глупак, щом вярваш сляпо на такава евтина лъжа като Библията. И толкова много си си втълпил че е истина, че вече виждаш всичко в света като потвърждения на нея. Не стига че се заблуждаваш за това кой ни е създал и какъв е света, но и развиваш морални глупости на тази основа. Така че аз просто не знам откъде да ти покажа колко грешиш. Ако ти нападна морала, ти прибягваш до лъжите за създаването на света и Бог който живее на небето. Ако пък нападна лъжите в Библията и Богът на небето, ти прибягваш до лъжовния морал и "съвършената любов". Това е затворено мислене, циклични аргументи. Типично християнско мислене.... Библията казва истината -> Защо? -> Защото Библията е от Бога -> И откъде знаем че Библията е от Бог? -> В Библията така пише -> И защо да вярваме на Библията? -> Защото Библията казва истината -> .....И така цикълът се затваря. И продължава до безкрай. Просто ми уби желанието да споря с теб. Как да те разубедя, да ти покажа че Библията е лъжа.... след като според самата Библия всеки който я отрича е "изчадие на Ада".

Като искаш да спорим на тема морал - добро и зло, не намесвай измислиците си за сътворението на света и глупостите, че животните и света са създадени за хората.
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ако доиш кравата с любов грижейки се съвършено за нея и тя те обича, защо това да е лошо?!, и ако коня ти тегли каруцата, но ти винаги го обичаш съвършено и той разбира това, защо това да е нахално?!
    А ако ги убиваш за храна? В това също няма нищо нахално и нередно нали? Все пак е с идеята че всичко е от свръхлюбов към човеците?
    Кравата има мляко за да храни малките си, конят има силни крака, защото конете живеят в групи, и в природата изминават големи разстояния, или пък за да бягат от хищници. Да приемаш че кравата е създадена да ти дава мляко, а коня да ти оре нивата е свръх-малоумно! АМА СВРЪХ-МАЛОУМНО! Да не говорим че е супер нахално.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-24-2012 на 13:41

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    Пфффф а аз те надцених, помислих си че си разбрал донякъде живота, и просто си го интерпретирал по различен начин - с вярата. Знанието има много интерпретации, и всяка интерпретация произхожда от хората... от разнообразните Аз-ове които хората създават. А ти си най-чисто и просто глупак, щом вярваш сляпо на такава евтина лъжа като Библията. И толкова много си си втълпил че е истина, че вече виждаш всичко в света като потвърждения на нея. Не стига че се заблуждаваш за това кой ни е създал и какъв е света, но и развиваш морални глупости на тази основа. Така че аз просто не знам откъде да ти покажа колко грешиш. Ако ти нападна морала, ти прибягваш до лъжите за създаването на света и Бог който живее на небето. Ако пък нападна лъжите в Библията и Богът на небето, ти прибягваш до лъжовния морал и "съвършената любов". Това е затворено мислене, циклични аргументи. Типично християнско мислене.... Библията казва истината -> Защо? -> Защото Библията е от Бога -> И откъде знаем че Библията е от Бог? -> В Библията така пише -> И защо да вярваме на Библията? -> Защото Библията казва истината -> .....И така цикълът се затваря. И продължава до безкрай. Просто ми уби желанието да споря с теб. Как да те разубедя, да ти покажа че Библията е лъжа.... след като според самата Библия всеки който я отрича е "изчадие на Ада".

Като искаш да спорим на тема морал - добро и зло, не намесвай измислиците си за сътворението на света и глупостите, че животните и света са създадени за хората.
    ние употребяваме Библията единствено за да доказваме истинското Слово, което получаваме директно от истинският Господ Бог, а не за да се позоваваме единствено на нея, но затова имаме правилна(-та) вяра в Него, което и дължим единствено на Него, иначе едва ли щяхме да свидетелствуваме Неговото Слово, (както вече казахме) по принцип живота е за да се живее, но винаги досега когато някакви човеци малко или много се оказваха засегнати от системата на духовното/религиозното беззаконие (наричана още "грехът"), нуждата клонеше повече към осигуряване(-то) на спасение за всички тях отколкото към безгрижно живеене, ето защо и вярата бе (съз-)дадена от истинският Господ Бог като основното средство за осигуряване на пълно спасение на всички човеци за пълен и вечен живот, като (както казахме и в предишният reply) Той е определил тя да се използва само от онези, които наистина не искат да бъдат лоши и се стараят да бъдат винаги така добри към останалите човеци, понеже истинският Бог е любов, докато злото е типично само за явлението на "тъмнината" и неговите служители/работници, обаче това не означава че в вселената не съществува един друг бог, който всъщност се намира между истинският Бог и явлението на "тъмнината", и който всъщност истинските Светии не наричат точно Бог, но просто "съдията", понеже това същество е негативният съдия на вселената, който има власт да съди всеки грешник, и който никак не обича и никак не приема предложенията и клеветите на когото и да е от човеците и което и да е от явленията на "тъмнината", като дори такива предложения и клевети могат единствено да го разгневят, дотолкова че дори да излее гневът си върху подмазвача/клеветника който и да е той, ето какво пише за него:

"Спогаждай се с противника си(т.е. с истинският Бог) по-скоро, догдето си на пътя с него към съдилището, да не би противникът ти да те предаде(т.е. да не би Той да изпадне в по-дълбока фаза на своят полусън и по този начин да попаднеш в ръцете) на съдията(т.е. на негативният бог съдия), а съдията те предаде на служителя(т.е. на системата на наказанието), и да бъдеш хвърлен в тъмница(т.е. и да бъдеш наказан)." Матей 5: 25,

"Само Един е законодател и съдия, Който може да спаси и да погуби; а ти кой си та съдиш ближния си?" Яков 4: 12

а защо си мислиш че Бог е създал света само за декорация, от която ползата да е единствено за Самият Него?!, що за откачалка може да разсъждава така?!, знаеш ли какво е да си системен Администратор на цялата вселена, знаейки че ако не осигуриш пълен живот на всички души от вселената, който при това да трае до краят на вечността, така ще стане и в следващите вечности(т.е. повторения на вечността), и така ти (системният Администратор) ще се окажеш отговорен за всичко това, но (както вече казахме) Бог досега не можеше да се погрижи напълно за всички човеци/одушевени, защото и до сега Се намираше в състояние на полусън, от който ще се събуди напълно съвсем скоро, и ще съди грешниците с най-голямото наказание, което е възможно да има в рамките на една вечност

Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    А ако ги убиваш за храна? В това също няма нищо нахално и нередно нали? Все пак е с идеята че всичко е от свръхлюбов към човеците?
    Кравата има мляко за да храни малките си, конят има силни крака, защото конете живеят в групи, и в природата изминават големи разстояния, или пък за да бягат от хищници. Да приемаш че кравата е създадена да ти дава мляко, а коня да ти оре нивата е свръх-малоумно! АМА СВРЪХ-МАЛОУМНО! Да не говорим че е супер нахално.
    а защо си мислиш че за едно животно е по-добре да умре от старост в джунглата без въобще да бъде полезно през живота си с нещо на някой от хората, особено след като истинският Бог възнаграждава много повече одушевените същества, които допринасят повече за благото на човека?!, така че, това че животните са използвани за добри цели от хората, ги прави много по-полезни не само за тях, но и пред истинският Бог, от което те могат да имат само полза, а ако оставиш животните да бъдат непотребни, тогава това може да им отнеме от много по-добрата реализация, но разбира се това не означава че животните трябва да бъдат експлоатирани по противоестествен за тях начин, обаче опитомяването по принцип е съвсем Божествено явление, защото виж колко по-добре е да опитомиш едно диво кученце, и да го направиш да стане по-човечно отколкото да си остане див звяр в джунглата, който е склонен да разскъса всяко друго животно само заради срещата си с него, така че не си ли ти затъпелия когато бързаш да разсъждаваш глупости?!, и защо все си слагаш кукавелски аватари от рода на "ела и ме ритни"?!
    Последно редактирано от npp : 11-24-2012 на 16:52

Banned Повече от фен
    http://www.youtube.com/watch?v=ojibbkTyG2g Мнението ми за такива като теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си