.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    идолопоклонство, неправда, завист, алчност, горделивост, омраза, злоба, посегателство, кражби, хулиганство, тормоз, насилие, обезобразяване, осакатяване, убийство, и т.н., и воъбоще причиняването на зло ближнему като цяло, независимо по какъв начин е причинявано,
    Хммм, доста яко. Все едно си ме описал. Почти всичко от изброеното тук го притежавам или съм го правил.
    не ти препоръчваме да го правиш докато си последовател на сатанизъм, или окултизъм, или йога, или медитация, или каквото и да е от този род, понеже духа, който работи там е дух на мерзост, и може да причини разни осквернения
    Това е идеята - да содомизираме всичко живо

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    Хммм, доста яко. Все едно си ме описал. Почти всичко от изброеното тук го притежавам или съм го правил.

Това е идеята - да содомизираме всичко живо

толкова ли много искаш Бог да ти направи съществуването непоносимо?!

Викам си - я да видя какво става с този форум, "домъчня" ми за Европейския, Цветето и Нпп. Нпп не се е спрял, естествено, сигурно е главно действащо лице във форума на hristiqni.com (глупав сайт, на който попаднах наскоро)...
    Гледам има някакви нови герои, а някои от старите са се покрили. Навъдили са се някакви деца, тролове и хора с много свободно време (или комбинация от споменатите), т.е. - не много по-различно от преди.
    Губи се, обаче, красотата на дискусията, като ги няма елегантно написаните мнения на Аурис и разпалените речи на Гандалф-а. Нищо, по добре по-малко да си губят времето с глупости.

Нпп, знам, че няма да ми отговориш в прав текст, но ми стана интересно: Защо имате нужда от религиите/вярата си? Очевидно "вие" = религиозните/вярващите хора. Да не би това да осмисля живота ви, или да ви прави по-добри?
    ...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от L31h4z Виж мнението
    Викам си - я да видя какво става с този форум, "домъчня" ми за Европейския, Цветето и Нпп. Нпп не се е спрял, естествено, сигурно е главно действащо лице във форума на hristiqni.com (глупав сайт, на който попаднах наскоро)...
    Гледам има някакви нови герои, а някои от старите са се покрили. Навъдили са се някакви деца, тролове и хора с много свободно време (или комбинация от споменатите), т.е. - не много по-различно от преди.
    Губи се, обаче, красотата на дискусията, като ги няма елегантно написаните мнения на Аурис и разпалените речи на Гандалф-а. Нищо, по добре по-малко да си губят времето с глупости.

Нпп, знам, че няма да ми отговориш в прав текст, но ми стана интересно: Защо имате нужда от религиите/вярата си? Очевидно "вие" = религиозните/вярващите хора. Да не би това да осмисля живота ви, или да ви прави по-добри?
    вярата не е (съз-)дадена от истинският Бог за да се изживяваш като нещо или някой, но е (съз-)дадена за да се осигурява пълно спасение на всички човеци/души за вечен живот чрез искрени изповеди и ходатайства пред Него, виж само колко много милиарди клети, страдащи, и погиващи хора/одушевени имаше досега, за които нямаше утешител/спасител, а колкото до българските религиозни форумни сайтове, досега бяхме изгонени от всички такива, в които свидетелствувахме - за съжаление се оказа че точно там най-малко харесват/обичат Словото на истинският Бог и Исус
    Последно редактирано от npp : 12-05-2012 на 15:07

Мега фен
    а колкото до българските религиозни форумни сайтове, досега бяхме изгонени от всички такива, в които свидетелствувахме
    нпп, от кои сайтове си бил изгонен и защо, ако не е тайна.
    и как точно са те изгонили - бан ли са ти сложили или какво.

В нашия форум например доктора (Doom_Stalker) го баннаха заради подстрекаване към самоубийство на хора молещи за помощ и съвет.
    Последно редактирано от defender : 12-06-2012 на 12:40

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

В нашия форум например доктора (Doom_Stalker) го баннаха заради подстрекаване към самоубийство на хора молещи за помощ и съвет.
    Дааа, голямо забавление беше...

Мега фен Аватара на RagioL
    П.П. Много се кефя на новата си клавиатура тъпа кучко.

Мега фен

почнехме ли да свидетелствуваме Словото на истинският Бог и Исус, немалко от вярващите се изнервяха, а особено онези които практикуват индийски вероизповедания или окултизъм, но дори и немалко християни хулеха Неговото Слово, като досега бяхме изгонени от около 6 български християнски интернет форума, всъщност в колкото и да бяхме, от толкова и ни отлъчиха, оказа се че повечето вярващи са склонни да приемат всякакъв бог, но Истинският поставяха на последно място, разбира се ние по принцип не съдим никого от човеците/одушевените, но това че истинският Господ Бог е толкова пенебрегван е доста жалко
    Последно редактирано от npp : 12-06-2012 на 20:05

Какво лошо, имат глава на раменете си и е тяхно право да продължат или прекратят жалкото си съществуване.

Здрасти! Надявам се преди е било интересно, защото сегашното положение ми бърка в червата!
    Предполагам не съм твърде критичен?!

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Здрасти! Надявам се преди е било интересно, защото сегашното положение ми бърка в червата!
    Предполагам не съм твърде критичен?!
    Изобщо не си твърде критичен. Тук пишат само разни идиоти като дефендър, както и много форумни принцеси, дето дъвчат едни и същи заучени глупости. Иначе е пълна скръб, няма с кой един свестен разговор да проведеш.

Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    Изобщо не си твърде критичен. Тук пишат само разни идиоти като дефендър, както и много форумни принцеси, дето дъвчат едни и същи заучени глупости. Иначе е пълна скръб, няма с кой един свестен разговор да проведеш.
    Във началото като се регнах и християните бяха по-читави, а не ментално увредени и хормонално повредени. Тогава npp не пишеш а времената бяха чудесни.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Във началото като се регнах и християните бяха по-читави, а не ментално увредени и хормонално повредени. Тогава npp не пишеш а времената бяха чудесни.
    ами така е то животеца във форума ви се върти само около християните, както и всичко в живота около християнството., жалко, че сте толкова кьорави.

християните млъкнаха да говорят на религиозни теми, и се насрахте. .................. скучничко ви стана, а.
    Последно редактирано от defender : 12-05-2012 на 18:54

Аз ще се опитам, да ти отговоря в прав текст. Без Бог няма нужда да сме добри (в по-прав не мога да ти го напиша ). Пази Боже, да се докаже, че те няма и да е както беше казал онзи в инвалидната количка (изкочи ми от главата, имаше един световноизвестен физик, почти напълно парализиран), че след смъртта следва черен екран и едно голямо нищо, тогава ще видите един свят без религии, вашата бленувана утопия, в която страданието ще е ръка за ръка със съществуването .
    Именно това, че дава смисъл на съществуването ни е основната идея. След нея плътно се движи другата идея - след като вече има смисъл целият ни живот, как да се научим да го живеем правилно. Понеже нека не си кривим душите с днешна дата прогресът, глобално погледнато, прилича повече на един масов гроб, отколкото на пътека към светло бъдеще. Тоест, въпреки технологиите си и модерно мислене, все още не разбираме същността на живота си, нито напълно разбираме концепцията "действия-последици". Свят без религия, без Бог следва да бъде анархичен свят, свят на индивидуалното мислене, свят подчинен изцяло на първичните ни инстинкти и потребности .
    Аз лично обичам да питам, защо вие не вярвате (също е уместно да се спомене, че сте кръгли идиоти, с извинение, понеже да се наречеш атеист, би следвало да си чел Библията, за да можеш да я отречеш, да отречеш Бог, но аз съм непоклатимо сигурен, че и това не сте направили. Тоест ето тук идва моментът, в който обличате одеждите на идиотизма си, като бетонирано отричате съществуването на нещо, с което дори не сте се запознали оттам и в един интелигентен и нормален свят вие не бихте могли да вземете адекватно участие в подобна дискусия) понеже ако нямаше нищо след смъртта ни, то дори и за наследници е безсмислено да се живее... или да бъдеш творец... това е едно от най-честите ви извинения хаха, на което аз лично много се забавлявам. Дори само заради времето, което ще прекараме в угаждане на най-първичните си нужди, пак няма смисъл от съществуването ни като цяло.
    Ето защо аз съм убеден, че Бог съществува. Една ясно изразена идея, а не някакво жалко висящо "..мии, аз вярвам, че има нещо, но не знам какво". Дори само заради тази яснота аз смятам, че заслужава уважението ви, а не зле запознатите ви мирогледи Но навярно вашата неприязън към религията като цяло се корени в запознанството или лични случки с действия и думи на хора, ползващи Христовото име като було на лицемерието си. Именно тук ви е дадена Библията или Корана или И Чинг (зависи каква религия изповядвате), за да се запознаете с концепцията и да разпознавате тези лицемери, лъжепоклонници ("По действията им ще ги познаете"). Но тук отново се застъпва вашата липса на знания по темата, с което затварям голямата скоба около правият ми отговор
    И нека се отнасяме с добро, знам, че не е приятно да четеш за себе си облечен в негативизъм, аз тези неща не ги пиша, понеже ми харесват, а просто защото са така :d
    И бтв, ако някой има въпроси или не му харесва нещо от написаното от мен, нека прати ЛС или линк с отговор на ЛС пак, понеже нямам излишно време да се ровя и да чета повечето глупости, които пишете, за да стигна до смислен въпрос или отговор

Banned Повече от фен
    Я, някой пак е срал в темата

Markuss, ще оставя настрана жалките, типично християнски, опити за провокация, и само ще очертая мястото с най-много булшит.
    Цитирай Първоначално написано от Markuss Виж мнението
    Именно това, че дава смисъл на съществуването ни е основната идея. След нея плътно се движи другата идея - след като вече има смисъл целият ни живот, как да се научим да го живеем правилно.
    По същия метод можеш да избереш, която и да е друга религия, идеология или доктрина, претендираща за пълно и точно обяснение за света, и даваща напътствия как да се живее. Разликата между различните обяснения за света е единствено в това къде и за кой е създадена, но иначе, в основата си, всички такива обяснения са еднакви. Въпросът е само да си избереш някоя... и така свършва всичко. Вече знаеш всичко, всичко е обяснено, знаеш кое, как и защо се прави, и всичко приключва - щастлив в неведение. Но това не е отговора на въпроса за света, вселената и хората. Изборът на религия, идеология или доктрина (сбор от убеждения) дава просто и лесно обяснение на всичко около нас. Точно затова и подобни "учения" и принципи са толкова разпространени. Но лесните обяснения са просто едни патерици на мисълта, с които човекът се мъчи да живее, когато незнанието и неразбирането го заливат от всякъде. А най-лесното от всичко е просто да приемеш едно от наготово сервираните обяснения, да се позоваваш на съответните догми и принципи, да издигаш съответните идоли, и така да си мислиш че знаеш нещо за света(чрез уповаването на авторитети и доброто). По същата логика можеш да си заровиш главата в пясъка и да отричаш съществуването на всичко. И ти явно точно това защитаваш, естествено под грешният предтекст, "че е за добро". В крайна сметка, хората които винаги търсят лесните обяснение и "доброто"(за себе си), никога няма да успеят да изплуват над нивото на посредствените и клиширани концепции за света. А пък тези, които търсят как да "живеят живота си правилно",т.е. някой да им казва какво да правят, са най-заблудените и овчедушни. Най-малкото защото когато ги е страх да търсят отговорите сами, решават да се уповават на чуждите отговори(авторитети) и така да не поемат отговорност за действията си. Винаги най-примитивно мислещите индивиди търсят лесните пътища на мислене и поведение. За тях (и от тях) са създадени и всички строго концептуализирани методологии и принципи, който да им покажат лесния път към щастието и пълноценния живот. Да не говорим, че пък самия стремеж към щастие и "добро" е възможно най-животинския мотив, движещ човека.... Така че да намесваме нещо божествено и някакъв велик смисъл е просто смешно. Проличават си само жалките стремежи на "малкия", масов човек, да се изживява като "велик и божествен", като приема идеологии и религии базирани на "великото и божественото". И приемайки ги, и изкопирвайки всяка тяхна позиция, "малкият" човек също смята, че е "велик и божествен". А си остава просто "образ и подобие"...

Другата част от поста ти беше просто претенциозно, християнско наддумване, гарнирано с тихата, прикрита гордост на това, че се изживяваш с някакви "велики" идеи и "висша" нравственост. Очевидно самочувствието ти е доста високо, дали е нарочно с цел провокация, или пък наистина се вживяваш.... това не мога да кажа(мога само да предполагам). Ще ти пратя същия отговор на ЛС.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-09-2012 на 14:28

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си