.
Отговор в тема
Страница 86 от 87 ПървиПърви ... 3676828384858687 ПоследнаПърви
Резултати от 2 126 до 2 150 от общо 2160
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    по твоята логика Бог защо е допуснал тогава да достигне до такова състояние, в което да заспи хилядолетен сън и да остави хората да страдат................

Бог не би допуснал да изпадне в такова състояние от което би произлязло зло.

истината е друга. ......................... търси я и не допускай духа, който ти се явява в мислите ти, да ти говори.
    едва ли пичаго, забрави за свободната воля, всеки човек е създаден от нищото по собствената воля на истинският Бог, ако не беше Той, ние нито щяхме да съществуваме, нито да мислим, нито да имаме свободна воля, нито избор, нито каквото и да било, иначе (Той) едва ли би дал обещанието Си

"От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината, за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания." Яков 1: 18,

"Защото, ако някой мисли себе си да е нещо, като не е нищо, той мами себе си." Галатяни 6: 3
    Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 20:14

Мега фен
    човек е създаден от Бог със свободна воля - ако човек няма свободна воля то тогава това би означавало, че човек не е образ Божи, а е робокоп Божи.
    Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 20:12

Мега фен
    човек е създаден от Бог със свободна воля - ако човек няма свободна воля то тогава това би означавало, че човек не е образ Божи, а е робокоп Божи.
    дори и да има свободна воля, ако не е истинският Бог, тогава човек едва ли би могъл да се спаси осигурявайки си пълен живот, който (да) трае до краят на вечността, или както казва Св. Ап. Павел: "понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша."(Римляни 7:18 )

Мега фен
    ок, аз да съм казал нещо на тая тема, ние говорихме за друго.

Мега фен
    ок, аз да съм казал нещо на тая тема, ние говорихме за друго.
    същото е пичаго, предпочитанието на всеки човек малко или много клони към доброто, защото никой не би предпочел онова, което е неприятно, ощетяващо или най-малкото непоносимо за него, обаче свободната воля би могла да усложни положението на човека в случай че не отговаря на Божията, поради което и истинският Бог едва ли е имал намерение да положи такава в човека

"Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате." Галатяни 5: 17

като се има предвид че в началото не е имало "плът" т.е. негативна област на човешкия ум
    Последно редактирано от npp : 12-22-2012 на 20:45

Мразя ги и не може да вярват в мое присъствие! Иначе като са толкова състрадателни, мога да им закова и аз няколко гвоздея на един кръст, да видя дали ще са толкова вярващи още. На втория гвоздей ще почнат да зоват Сатаната, а като тръгна да забивам този на главата, вече ще се молят да не умират, защото знаят, че няма да отидат в рая, нито в ада. Знаят си, че това са глупости и че всъщност са само един мозък с големи делюзии.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    същото е пичаго, предпочитанието на всеки човек малко или много клони към доброто, защото никой не би предпочел онова, което е неприятно, ощетяващо или най-малкото непоносимо за него,
    изкушението почти винаги ни се представя като привидно добро за да излъже човека.

обаче свободната воля би могла да усложни положението на човека в случай че не отговаря на Божията, поради което и истинският Бог едва ли е имал намерение да положи такава в човека
    ами по тая причини съществува греха, искаш да кажеш че не съществува грях ли.
    Последно редактирано от defender : 12-22-2012 на 20:59

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    твоите заблуди идват от факта че твърде много вярваш на хората, понеже познанията ти идват от разни учени и научните бюлетини, които произхождат от тях, а също и от съответните вярващи, които сеят твърде много страх с своите свидетелства, обаче истината е че истинският Бог никога не е пращал хора в ад, но просто от седмият ден до сега Той беше в състояние на полусън, поради което и много хора пострадаха, но вината не е Негова, понеже както човек може да изпадне в състояние на сън въпреки опитите му да не заспи(-ва), така и Той не можа да остане напълно буден, след като създаде цялото вселенско творение само за 6 дена или 144 часа, а както можеш и сама да се досетиш, вселената е безгранична за нас човеците, понеже по същият начин никак не би било чудно ако човек изпадне в състояние на хилядолетен сън в случай че успее напълно сам да построи огромен небостъргач само за шест дена, а колкото за този физически свят, той никак няма да бъде унищожен докато не свърши царуването на Христос, ето какво е писано по въпроса:

"те оживяха и царуваха с Христа хиляда години." Откровение 20: 4,

"И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече." Откровение 21: 1
    А твоят проблем е, че си абсолютно куку.
    Учените преди да потвърдят нещо правят много наблюдения, изследвания, събират доказателства и т.н. Дори хипотезите им се основават на някакви наблюдения, а не на неща изсмукани от пръстите.
    Искаш да ми кажеш, че бог е ЗАСПАЛ, затова хората страдат, така ли ? Ахаха, очите ми се насълзиха от смях. Четеш библията и виждаш това, което искаш да видиш, а не това, което в действителност е написано. Съгласна съм, че не може всичко да бъде приемано буквално, но в случая пише, че той си почива НА 7-мия ден, а не, че заспива и дреме от тогава до сега. Библейските цитати, които пускаш и твоите разсъждения към тях се разминават наистина много.
    И все пак, защо твоят бог е ДОПУСНАЛ да заспи ? Едва ли ще получа смислен отговор, но както и да е...дори се чудя на себе си как мога да продължавам да споря с човек, който отказва да приема какъвто и да е научен довод. Трагичен си.

Мега фен
    изкушението почти винаги ни се представя като привидно добро за да излъже човека.
    именно духовното/религиозното беззаконие е нещото, което прави разни добри неща да се окажат употребявани по скверен/лош начин, ето например колко много хора употребяваха сексът с хора от своя пол струвайки им се че това е също така добро както когато е между мъж и жена

"Защото от сърцето(т.е. от човешката(666) вяра/духовност/религия) произхождат зли помисли, убийства, прелюбодейства, блудства, кражби, лъжесвидетелства, хули. Тия са нещата(т.е. именно извършваните в вярата неправди са нещата), които оскверняват човека; а да яде с немити ръце, това(т.е. докато физическите телесни дейности сами по себе си са нещо, което) не го осквернява." Матей 15: 19-20

ами по тая причини съществува греха, искаш да кажеш че не съществува грях ли.
    "грехът" е системата на духовното/религиозното беззаконие, именно чрез нея идва отклонението от нормалното/доброто, понеже духовното е в сърцевината на всяко нещо от вселената, и именно неправдата там е източникът на всяко отклонение

"Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините(т.е. тогава онези, които са последователи на човешката(666) религия/духовност, нека да бягат от там); който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си(т.е. който не се е осквернил с делата на духовното/религиозното беззаконие, да не го прави и занапред); и който се намери на нива да се не връща назад да вземе дрехата си(т.е. и който е последвал правилната вяра, да не приема от нещата на човешката(666) религия/духовност)." Матей 24: 15-18
    Последно редактирано от npp : 12-23-2012 на 10:25

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    А твоят проблем е, че си абсолютно куку.
    Учените преди да потвърдят нещо правят много наблюдения, изследвания, събират доказателства и т.н. Дори хипотезите им се основават на някакви наблюдения, а не на неща изсмукани от пръстите.
    Искаш да ми кажеш, че бог е ЗАСПАЛ, затова хората страдат, така ли ? Ахаха, очите ми се насълзиха от смях. Четеш библията и виждаш това, което искаш да видиш, а не това, което в действителност е написано. Съгласна съм, че не може всичко да бъде приемано буквално, но в случая пише, че той си почива НА 7-мия ден, а не, че заспива и дреме от тогава до сега. Библейските цитати, които пускаш и твоите разсъждения към тях се разминават наистина много.
    И все пак, защо твоят бог е ДОПУСНАЛ да заспи ? Едва ли ще получа смислен отговор, но както и да е...дори се чудя на себе си как мога да продължавам да споря с човек, който отказва да приема какъвто и да е научен довод. Трагичен си.
    учените изследват нещата от вън/долу на вътре/горе започвайки с вече видяното от тях в посока към онова, което предстои да бъде видяно, обаче проблема е че там има множество заблуди на лукавият, които са от по-дълбоко и невидимо за учените ниво, което те не познават, а истинският Бог е изпаднал в състояне на полусън, защото не е могъл да остане напълно буден, например, ти би ли могла да останеш напълно будна след като си работила къртовски (труд) в продължение на шест дена без въобще да мигнеш?!, но с сигурност в един момент ще заспиш най-малкото неусетно макар и това да стане след няколко дена

Град
    София
    учените изследват нещата от вън/долу на вътре/горе започвайки с вече видяното от тях в посока към онова, което предстои да бъде видяно, обаче проблема е че там има множество заблуди на лукавият, които са от по-дълбоко и невидимо за учените ниво, което те не познават, а истинският Бог е изпаднал в състояне на полусън, защото не е могъл да остане напълно буден, например, ти би ли могла да останеш напълно будна след като си работила къртовски (труд) в продължение на шест дена без въобще да мигнеш?!, но с сигурност в един момент ще заспиш най-малкото неусетно макар и това да стане след няколко дена
    Потвърждаваш думите ми, че си абсолютно малоумен.
    Никой не изпада в сън за 13.7 милярда години, дори и за хиляди години да речем. Какъв бог е щом е заспал ? Хората ходим на работа 5 дни и си почиваме 2 дни, а не обратното. Смешен си и ти и твоят бог, който освен че е зъл, и егоистичен е, и мързелив.
    А учените дори не ги коментирай, не си прочел дори една научна статия през живота си, какво остава да я разбереш.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Rebirthing може и ние двамата с теб да сме малко луди и странни,но кажи ми не сме ли по-добре от тия откаченяци

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Rebirthing може и ние двамата с теб да сме малко луди и странни,но кажи ми не сме ли по-добре от тия откаченяци
    Общото между 2мата ви е, че нямате нито един пост, в който да демонстрирате някакви знания, пишете само псевдонаучни и псевдоокултни глупости. А ти самия си шега.
    По-добре сам да си пиша със себе си ще науча повече.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Общото между 2мата ви е, че нямате нито един пост, в който да демонстрирате някакви знания, пишете само псевдонаучни и псевдоокултни глупости. А ти самия си шега.
    Да не би да имаш нещо против ню ейдж и астрология.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Потвърждаваш думите ми, че си абсолютно малоумен.
    Никой не изпада в сън за 13.7 милярда години, дори и за хиляди години да речем. Какъв бог е щом е заспал ? Хората ходим на работа 5 дни и си почиваме 2 дни, а не обратното. Смешен си и ти и твоят бог, който освен че е зъл, и егоистичен е, и мързелив.
    А учените дори не ги коментирай, не си прочел дори една научна статия през живота си, какво остава да я разбереш.
    просъницата, в която истинскят Бог изпада, продължава не повече от 5-6 хилядолетия, като това се случва само веднъж в началото на вечността, и Той никак не е зъл, а колкото до учените, те не знаят какво има отвъд атомите и останалите физчески елементарни частици, а лукавият може да е поставил множество заблуди в света, които учените да намират за истина
    Последно редактирано от npp : 12-23-2012 на 17:22

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Внимавай какво пишеш, защото освен да се излагаш друго не правиш. Спри да проектираш собственото си невежество върху мен. Всяка една моя дума свързана с физика и астрономия може да бъде проверена и потвърдена от достатъчен брой изследвания. На кое по-точно казваш псевдонаука ? На теорията за Големият Взрив ли казваш, че е псевдонаука ? Или на теорията за Голямото Замръзване ? Отричаш съществуването на тъмна енергия, която съставя повече от 70 процента от Вселената ? Или просто много обичаш да си чешеш езика с безмислените си постове ?
    Наистина спри, ставаш за смях.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Знам за големия взрив и тъмната енергия и какво, това да не е форум за астрофизика? Въобще такива теми нямат място тука.

Град
    София
    Когато става въпрос за религия, неизбежно се стига до науката. Няма да си мълча, когато някой като нпп ми говори, че Вселената била на няколко хилядолетия, пък фосилите били сложени в земята от Дявола. Смях.

Защо ми е да вярвам в неща, заради които са избивани и измъчвани хора ? Религиите или по скоро вярванията, че горе има някой или нещо е довело повече лоши отколкото добри неща.

Супер фен Аватара на lubovvv
    Религия....не бих казала, че българите сме вярващи, повечето сме атеисти. И като цяло никак не е лошо човек да има вяра в нещо, но да е имал реален Досег до него, а Бог аз лично никога не съм го виждала, за него се пише само по книгите и по филмите. Предпочитам вместо в Бог, да вярвам в СЕБЕ СИ, защото нали хората са казали- "Бог е вътре в нас", така че не се филмирайте.
    Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
    Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
    Заместител на любовта от който да не ме боли...
    Заместител на болката....има ли кажи???

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от lubovvv Виж мнението
    Религия....не бих казала, че българите сме вярващи, повечето сме атеисти. И като цяло никак не е лошо човек да има вяра в нещо, но да е имал реален Досег до него, а Бог аз лично никога не съм го виждала, за него се пише само по книгите и по филмите. Предпочитам вместо в Бог, да вярвам в СЕБЕ СИ, защото нали хората са казали- "Бог е вътре в нас", така че не се филмирайте.
    Егати глупавите аргументи да вярваш в себе си, и ако Бог беше вътре в тебе, нямаше да пишеш такива глупости.

Мега фен Аватара на koshtramba
    Хаххахахаха, не разбрахте лиии? Науката е сатанинска конспирация на погибел ! Това се опитва да каже нашия побратим !
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от koshtramba Виж мнението
    Хаххахахаха, не разбрахте лиии? Науката е сатанинска конспирация на погибел ! Това се опитва да каже нашия побратим !
    Той не разбира и противоречи на християнските принципи.

Мега фен
    като си взема мотор ще возя koshtramba с 50 км/ч..................... градско повече не може.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Искам да ви питам, вие на какви наркотици сте тука?
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си