Сърцето е това

Метафорите са хубаво, но нефункционално нещо. Не ги използвай в аргументацията си. А "сърцето ми", чуството ми за справедливост и емпатия крещи че богът от абрахамската митология е отвратително, долно чудовище.

Дори да имах доказателства за съществуването му никога не бих бил способен да изпитвам някакви приятни чуства към него.

В крайна сметка говорим за някой който избива два милиона и половина души. Ужасяваща, гротескна, черна постъпка, която е увеличена многократно от това че е е по време когато човешката популация е била значително по-малка от сегашната на малка, незначителна България, да не говорим и за всичките напълно невинни животни и унищожени растения.

Ненапразно ранните, истински, оригинални християни са гледали на него като на демон. ТОЙ е бил оригиналният дявол и има доста логика в това.

Ако твоето "сърце" може да разпознае този, по свои думи, гневен, отмъстителен, ревнив и явно инкомпетен психопат то единствената причина е че се самозалъгваш, понеже ти се иска да имаш някаква добра фигура в живота си.

Аз мога ли да си пусна косата дълга и да си вържа опашка?