- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Момче, вярата е много разтегливо понятие. Ти в какво вярваш? А и нима това не е самата същност на правото на свободна воля? Да избираш как да живееш живота си? Дали да търсиш обещаното си спасение, което обещава всяка религия или да следваш път, който сам си избереш? А колкото до останалата част от формулировката на въпроса ти. Кой е казал, че атеистите се гнусят от вярващите? Напротив, дори обичат да спорят с другите, често пъти дори се интересуват много повече от религията на вярващите от колкото самите вярващи в нея. Не казвам, че един атеист обезателно има желание да спори или да се интересува, но все пак, ако съпоставяме двете по-горе описани крайности, по-скоро вярващите и стриктно спазващи разни канони биха могли да загубят в крайна сметка, ако се окаже, че са живяли без да се радват на дребни благинки, които земният живот предоставя, докато през целия си земен път са използвали земята като чакалня за преди т.нар. "деня на страшния съд".
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
Брееееееее, пак ме обкръжиха, тц-тц-тц.
Неверието е баси болестта.
всички долу за 10 лицеви опори, да ви дойде акъла
и после 800 метра лек спринт.
Къде е сега Nameless, да сложи капака на тази тема с убежденията си???![]()
Нещо се бъркаш. Аз съм вярваща, кръстена православна християнка. И не знам за теб, но в моите очи, Бог не съди хората, които имат лично мнение и избират в кого/ какво да вярват, въпреки написаното в 10те Божи заповеди. Иначе ставаме като мюсюлманите, за които всички, които не са от тяхната вяра са неверници.
Човек трябва да се научи да уважава правото на избор на останалите хора. За това има и различни религии, има Аллах, Буда,Иисус-сина Божи и прочие. Не можеш да кажеш на някого, че щом не вярва в нашия Господ Бог, значи не става за нищо (произволен пример на определение)...
Вярата е разтегливо понятие и не се изчерпва във вяра само към един Бог... Научи се на уважение-твоя Бог това изисква от теб.
И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!
И какво трябва да значи това "поне"? Не вярвам в паранормални, недоказани глупости. Точка.
Вярвам в това което е логично и/или доказано и съм отворен към предложения. Това че не вярвам в някакъв огнеок, окъпан с кръв, рогат, мечоуст, садистичен демоничен образ на измислен масов убиец от бронзовата ера не ме прави тъжен, както и теб не те прави тъжен това че не вярваш в тики богът на Куиичек (ако се пише така на български) от Моби дик.
Просто си признай насаме че се правиш и че ти е приятно да си синтезираш окситоксини, признай си че си точно като всички билиони, противоречащи си познайници на "истинският, едниствен и непротиворечащ си бог" и психолозите, и fMRI скенерите, и нормалната логика са доста прави като сочат недвусмислено към заключението че си измисляте глупости понеже ви е приятно.
"Ъъх, аз съм мормон и бог ми дава знаци че е истински. Знам че има мюсюлмани, християни, евреи, уикани, будисти, шинтоисти ...(попълни тука хиляди религии)... които казват абсолютно същото нещо, но аз съм различен.
Освен това съм и по прав от онези други пичове от същата ми религия, но с друга деноминация, въпреки че и те казват същото нещо за мен.
Освен това и съм по-прав от всички други пичове от моята религия и деноминация, които мислят различно от мен.
Виждате ли, аз съм 0.000000000000000000000000000...0000000000001% който е всъщност прав и нямам абсолютно никакви реални или логични доказателства или каквато и да е било харизма и сладкодумност и искам да ми вярвате по някаква причина."
Yeah, right
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
това не е вярно, Христос е казал да вярваме само в него, а другото е лъжа.
npp ако е тука сега ще ти изкара цитати.
Християни не познаващи дори какво казва Христос и какво иска от тях. Видя ли гандалфел
Последно редактирано от evropeiski : 12-08-2011 на 12:11
Какви бездушни, бе?!
Това че не вярвам в Исус от Назарет задължително ли ме прави бездушна? Не мога ли да вярвам в нещо друго, може би в по-красиво например? Все едно това е единственото в което може да вярвам... Има толкова други неща, които наистина да те правят по-добър... "Бездушни"...
И като ми изкара цитати ще си разплета левия чорап. Май не разбираш изобщо какво ти говоря, нали? Да, Христо (добре, щом си решил, че вече е така, направо да му викаме Ицо за по-накратко ако искаш, че и не го е казал той, ма карай) може да изисква да вярваме в него, но това се отнася за НАС-ХРИСТИЯНИТЕ. Освен това, Християнството не е най-старата религия на света, че да са били всички християни и съответно да се отнася това правило за всеки човек на тази земя.
Защото Господ казва и "обичай ближния", ма ти явно не обичаш никой, освен Ицо..
Eвровчо, нямаше да си сам ако цветко не беше избягал яко дим или ако богът ти беше реален.
Това казано ще адресирам изказването ти че изначалната позиция с която са родени всички и към която се връщат хората с образование така:
http://www.youtube.com/watch?v=R0icZwgvyYc
А отностно изказването ти за 10-те лицеви:
1 - за разлика то теб правя 40 от раз, ако се напъна 50 тъй че намери нещо друго с което да се правиш на интересен пред мене
2 - Колко типично -"Моята гледна е точка е правилна и ще го докажа като обявя джихад/кръстоносен поход/избия неверниците/ измъчвам до смърт учени/ горя книги/ бия децата си и ги горя с нажежен прът" Колко жалко че не си като цивилизованите, нормални хора които използват човешки дискурс, за да адресират такива въпроси
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
npp ако се появи ще ви отнесе, като заек люцерина с цитати.
Цитатите не могат да променят миналото и това как е измислена Библията и за колко време. И, най-плиткоумното е, че религията вместо да сплотява, разслоява и разединява. :/
npp е клоун, който никой от нас не взима насериозно. Нека не забравяме и че докато е правил йога се е нажежил до 200°C, избухнал е оставяйки кратер в земята и е бил съживен от бог.
Такива се продават за по 5 ст. килото на куку-пазара, никой не го е страх от тях, а ако ти беше малко по-компетентен нямаше да се надяваш да се появи откачалката или да се върне цветко, който избяга и си изтри всички мнения, а да направиш нещо по въпроса.
Не пише ли в библията че вярата е като броня и оръжие ? Явно и това не е вярно или ти си, както намекнах, неверник, който просто много, много иска някой sky daddy и се прави на филанкишията
The Bird of Hermes
^
^
Ето я моята платонична любов Concussion, та ще ме подкрепи, ще подкрепи своя ближен в нужда. Нали.
Ако ми беше подръка по-скоро щях да ти смачкам простата тиква. Аха.
^ Ей, тва на неверник човек не може да разчита, ще му забият ножа в гърба и ще го завъртят, за разкош.