то по принцип вярата въобще не е зъдължителна за всеки човек, но все пак поне малко правилна вяра в истинският Господ Бог не би навредило но дори е полезно, обаче сериозната/задълбочената и професионалната вяра не е препоръчителна за човек, който не е достатъчно Сериозен, но по-добре за такъв човек е дори въобще да не се захваща с задълбочена или професионална вяра
"И ако ти съгреши брат ти(т.е. ако някой духовник/вярващ върши верческа/духовна неправда), иди, покажи вината му между тебе и него самия(т.е. посочи вината му насаме). Ако те послуша, спечелил си брата си. Но ако не те послуша, вземи със себе си още един или двама(т.е. още един или двама истински духовници/божии служители) и от устата на двама или трима свидетели да се потвърди всяка дума. И ако не послуша тях, кажи това на църквата(т.е. на цялата църква от истински божии служители); че ако не послуша и църквата, нека ти бъде като езичник(т.е. тогава нека да бъде невярващ) и бирник(т.е. или дори материалист, но такъв човек не е достоен да бъде духовник/божий служител)." Матей 18: 15-17
лично аз не съм от професионалните нито от задълбочените вярващи, но затова пък имам макар и съвсем малка но все пак правилна вяра в Онзи, който наистина е истинският Господ Бог т.е. в истинските Бог Отец и Господ Исус Христос