- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Гандалфелии e голям ................ (всеки да довърши изречението за себе си, Благодаря)
Последно редактирано от evropeiski : 12-09-2011 на 09:21
quit your faggotry
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
голям си....
Последно редактирано от evropeiski : 12-09-2011 на 09:52
Охххх... чак сега разбрах. Колко просто всъщност.
Идеята ти е че е доста приятно да вярваш че съм аз и моите ботове, които се нахвърлят безумно, със зъби и нокти на всичко религиозно като освирепели Немезиди, вместо да приемеш фактите - дрънкаш глупости и хората реагират адектватно.
Смешник. Смешен си като обявяваш някакви странни йерархии вместо да приемеш фактите. Смешен е цветко като ме обявява за таен правителствен агент, психолог и манипулатор и после си трие мненията вместо да си порасте топки. Смешен е нппчо с неговите измишльотини, които дори вие не намирате за нормални.
Истината си е една - при публичен дебат (ако мога да използвам тази дума за сегашния фарс) си проличава кой е крив и кой прав:
http://www.youtube.com/watch?feature...PmoVAw#t=3717s
Това че не можеш да го приемеш поради липса на мъжество и честност със себе си, си е твой проблем
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
gandalfepi4 ти си добро, умно момче, знам, че в случая аз съм виновен, но просто не разбирам, защо винаги на всяка цена тръгваш да убеждаваш вярващи хора да не вярват, това ме дразни, това. Дори и да има две неща едното в защита на вярата, другото против вярата, ти винаги избираш да кажеш това което против вярата, а за другото си затваряш очите или го пренебрегваш като се стараеш да намалиш значението му.
Бог казва вярвайте, ти казваш не вярвайте, за какъв се изживяваш. (сега ще ми е интересно как ще реагираш на това изречение.)
само в интернет
примерно?знам, че в случая аз съм виновен, но просто не разбирам, защо винаги на всяка цена тръгваш да убеждаваш вярващи хора да не вярват, това ме дразни, това. Дори и да има две неща едното в защита на вярата, другото против вярата, ти винаги избираш да кажеш това което против вярата, а за другото си затваряш очите или го пренебрегваш като се стараеш да намалиш значението му.
не помня да съм чувал който и да е било бог да казва това. Доста ясно помня ти и колеги да казвате "вярвайте МИ" и моята опозиция е "защо?". Разбираемо е да се опитваш да го изкараш доста по-различно, но futile.Бог казва вярвайте, ти казваш не вярвайте,
Me?за какъв се изживяваш. (сега ще ми е интересно как ще реагираш на това изречение.)
I'm just...
*puts on glasses*
gandalfepi4.
*YEHAAAAAAAAAAAAA*
The Bird of Hermes
^ Concussion
А ти защо почти винаги ме нападаш, нима съм ти направил лошо или съм те обиждал. Нима ме познаваш през интернет, я виж колко определения си ми хвърлила в предишни коментари. От както съм казал, че вярвам и ти почна да ме нападаш, в началото не беше така.
Ако съм те обиждал, но съм забравил, извинявам ти се.
Последно редактирано от evropeiski : 12-09-2011 на 10:10
Нападам ти глупавите изказвания и действия. Нито едно ad hominem не съм ти хвърлял. Най-много да успееш да изкараш нещо което е в доста явно в кръга на шегата, ни нищо повече.
ТИ ми погледни мненията преди да пишеш (аз поне не си ги променям през пет минути на нещо напълно различно)
The Bird of Hermes
в последното мнение не говорих за теб, а се обърнах към Concussion.
ganadlfepi4, а ти как очакваш някой да докаже вярата си, като в самата Библия и Бог ни призовават да вярваме. Да доказваш вяра, това е нелогично, то е вяра за да се вярва. Ако човек можеше да разбера всички Божи тайни, Бог нямаше да иска да вярваме. Защо толкова вярваш на възприятията на ума си и предпочиташ него пред Бог, ума често лъжа или страда от незнание или болести. Всеки човек има съмнения и си задава въпроси, но просто едни хора предпочитат Бог други не. Според мен това че са избрали Бог, не ги прави тъпи, нали. Аз също съм чел учебници, гледал съм документални филми и други, но всичко това ме е накарало да избера Бог, а при теб не. Какво толкова. Има и много учени които вярват в Бог, те тъпи ли са, всичко е въпрос на избор.
Последно редактирано от evropeiski : 12-09-2011 на 10:38
Е, ми дразнят ме тъпотиите ти и ти го казвам директно. Обиждам те заради глупостите дето не спря да плямпаш. Това е интернет, всеки може да те прати на майната ти. Съвсем друго е ся да почна да изреждам: "Ти си умно момче, добро, отличник, помагаш на хората" и т. н., щото не те познавам изобщо какъв си като човек, тук говорят само коментарите.
Ами то е близко до ума, че аз говоря от впечатления от интернет. Това че не го познавам наживо не означава, че от интернет нямам впечатления за него. Айде моля, стига глупости.
То си моя работа, а и аз тогава не говорех с теб, и ако някой може да има претенции това е човекът, към който съм се обърнал и квалифицирал като добър и умен и да ми каже, че бъркам. Ако си му секретарка ок.
Последно редактирано от evropeiski : 12-09-2011 на 10:56
Ми то и корана те призовава да вярваш бе мой. То и преводите на Д. Смит те призовават да вярваш. То и тората те призовава да вярваш. То и евангелието на спагетеното чудовище те призовава да вярваш. И тн. Ако ще правиш избор между всички тези призоваващи трябва да е обоснован.
Глупости. Пълни глупости. Пример - аз вярвам че приятелката ми ми е вярна. Вярвам това защото в миналото се е доказала като човек който би правил това. Ако беше ебала половината ми познати нямаше да ѝ вярвам в това отношение. Ти защо вярваш на библията, а не на евангелието на FSM?Да доказваш вяра, това е нелогично, то е вяра за да се вярва.
Не бъркай вярата с надежда, желание нещо да е вярно, преструване че нещо е вярно и тн
Mного сте си близки с бог бе? Толкова много хора са толкова интимни с бог, па все не могат да изглеждат като такива и все си противорекътАко човек можеше да разбера всички Божи тайни, Бог нямаше да иска да вярваме.
Ми не помня да ми е давал нещо, което да възприемам бе мой. Ако си покаже задника пред мен както пред Мойсей и аз ще вярвамЗащо толкова вярваш на възприятията на ума си и предпочиташ него пред Бог,
Mного лошо го е проектирал някой значи...ума често лъжа или страда от незнание или болести.
Нека да перефразираме а?"Всеки човек има съмнения и си задава въпроси, но просто едни хора предпочитат Бог , а други Аллах, Митра, Заратустра, Вотан, Кришна, Зевс, Озирис, Тики М'Пекве, Дагон..... (пет реда изброяване по-късно), а други не."Всеки човек има съмнения и си задава въпроси, но просто едни хора предпочитат Бог други не.
Значи аз виждам документалния филм който, примерно, който показва как пасажът от библията за определени способности на вярващите е изфабрикуван, сравнявам го с опита си който показва че те наистина не притежават тези способности, а тези които се правят че ги притежават умират и заключвам че не е вдъхновен от бог, а ти заключваш че реалността греши и твоята фантазия е права в случая.Според мен това че са избрали Бог, не ги прави тъпи, нали. Аз също съм чел учебници, гледал съм документални филми и други, но всичко това ме е накарало да избера Бог, а при теб не.
Не не е. Повечето такива хора са или просто деисти, или не са се замисляли по въпроса. Освен това думата "учен" не ми всява паранормален авторитет. Биолози са по склонни да вярват в еволюцията от компютърни инжинери, а археолози са по-сколонни да не вярват на библията. Има си логика в тези работи.Какво толкова. Има и много учени които вярват в Бог, те тъпи ли са, всичко е въпрос на избор.
Пък и тенденцията е доста ясна все пак:
![]()
The Bird of Hermes
Това за спагетеното чудовище не го знам. Я разкажи малко пред история!
evropeiski защо се опитваш да ни накараш да вярваме във нещо, което не съществува? Прочети това: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...86%D0%B5%D1%8F
"Ако Бог иска да предотврати злото, но не може,
тогава той не е всесилен.
Ако Бог може да предотврати злото, но не иска,
тогава той е зъл.
Ако може и иска,
тогава откъде идва злото?
Ако нито може, нито иска,
тогава защо да го наричаме Бог?"
Епикур
Първоначално написано от ScionOfStorm
^ gandalfepi4
ами ок и аз имам интернет и знам разни неща, но съм избрал да вярвам, а ти не. Това е.
То и дребния Давид като е излязъл срещу Голият се е виждало, че Голият ще го потроши, но Давид въпреки че е знаел колко по-силен е от него Голият е избрал, да вярва и е излязъл срещу него. Давид е знаел, но е избрал да вярва. И аз познавам земното, но избирам духовото. Не знам как да го обясня точно.
Има и друго нещо, това че си по-остроумен и по-добре се изразяваш от мен не означава че винаги си прав.
Ако тебе те нямаше каузата на невярващите в този форум нямаше дори и да и обръщам внимание.
Последно редактирано от evropeiski : 12-09-2011 на 11:27
да искам, казах всяка неделя, но по някога не успявам искам и гандалфули да дойде.
Ще го напръскам със светена вода, с бръшланя по челцето.
Ето още една невярваща, която ходи на църква, видя Гандалфе, за статистиката.
Последно редактирано от evropeiski : 12-09-2011 на 11:38
Давид не е останал вкъщи и започнал да прокламява на всеослушание че е разкъсал Голиат на парчета, докато всъщност гигантът стои непипнат отвън и гледа въпросително.
Това правиш ти. "Аз съм прав и въпреки че не мога да го обясня или докажа и вие трябва да ми вярвате."
Без тези. СЪЩИТЕ думи идват от абсолютно всички религии.
Всеки от безопасността на стаята си могъщо извисява "Вие грешите!" без доказателство, без прашка и камък в ръка.
Не се изкарвай някой underdog, някой крал без кралство, някой Прометей, някой Енкиду, някой Буда, някой Давид който въпреки слабостта си намира гигантска вътрешна сила да размаже противник от небивали пропорции.
Те са направили нещо. Нещо реално, истинско и доказуемо. Делата им са имали отпечатък, думите им са станали по-силни, хората са им вярвали и отвърнали с респект.
Ти просто се изкарваш такъв понеже ти е приятно да мислиш че си такъв и единствения начин да се изкараш гигантски е в някакво отношение, което е абсолютно неразбираемо за другите, абсолютно недоказуемо, абсолютно недетектируемо.
Нормално и човешко е. Психолозите са го доказали. Лесно обяснява защо толкова много тотално различни хора казват едно и също нещо.
Какво друго ако не това?
The Bird of Hermes
Понякога не успяваш а? Защо ли си спомням за американците от които 40ина % казват, че ходят на църква всяка неделя когато всички църкви в страната общо могат да поберът по-малко от 10% от популацията.
Както и да е. Защо на църква? Да слушам някой педофил, крадец или лъжец? Да се кефя с групата и да стана част от обмалък социум, който е базиран на такава вяра и да имам причина да лъжа че съм част от нея?
Каква шега. Каква обидна шега си правиш със себе си.
The Bird of Hermes
Понякога не успяваш а? Защо ли си спомням за американците от които 40ина % казват, че ходят на църква всяка неделя когато всички църкви в страната общо могат да поберът по-малко от 10% от популацията.
Както и да е. Защо на църква? Да слушам някой педофил, крадец или лъжец? Да се кефя с групата и да стана част от малък социум, който е базиран на такава вяра и да имам причина да лъжа че съм част от нея?
Каква шега. Каква обидна шега си правиш със себе си.
Църквата е просто парти. Маймунско стадо, което се сближава.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-09-2011 на 11:49
The Bird of Hermes