- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
в последното мнение не говорих за теб, а се обърнах към Concussion.
ganadlfepi4, а ти как очакваш някой да докаже вярата си, като в самата Библия и Бог ни призовават да вярваме. Да доказваш вяра, това е нелогично, то е вяра за да се вярва. Ако човек можеше да разбера всички Божи тайни, Бог нямаше да иска да вярваме. Защо толкова вярваш на възприятията на ума си и предпочиташ него пред Бог, ума често лъжа или страда от незнание или болести. Всеки човек има съмнения и си задава въпроси, но просто едни хора предпочитат Бог други не. Според мен това че са избрали Бог, не ги прави тъпи, нали. Аз също съм чел учебници, гледал съм документални филми и други, но всичко това ме е накарало да избера Бог, а при теб не. Какво толкова. Има и много учени които вярват в Бог, те тъпи ли са, всичко е въпрос на избор.
Последно редактирано от evropeiski : 12-09-2011 на 11:38
Ми то и корана те призовава да вярваш бе мой. То и преводите на Д. Смит те призовават да вярваш. То и тората те призовава да вярваш. То и евангелието на спагетеното чудовище те призовава да вярваш. И тн. Ако ще правиш избор между всички тези призоваващи трябва да е обоснован.
Глупости. Пълни глупости. Пример - аз вярвам че приятелката ми ми е вярна. Вярвам това защото в миналото се е доказала като човек който би правил това. Ако беше ебала половината ми познати нямаше да ѝ вярвам в това отношение. Ти защо вярваш на библията, а не на евангелието на FSM?Да доказваш вяра, това е нелогично, то е вяра за да се вярва.
Не бъркай вярата с надежда, желание нещо да е вярно, преструване че нещо е вярно и тн
Mного сте си близки с бог бе? Толкова много хора са толкова интимни с бог, па все не могат да изглеждат като такива и все си противорекътАко човек можеше да разбера всички Божи тайни, Бог нямаше да иска да вярваме.
Ми не помня да ми е давал нещо, което да възприемам бе мой. Ако си покаже задника пред мен както пред Мойсей и аз ще вярвамЗащо толкова вярваш на възприятията на ума си и предпочиташ него пред Бог,
Mного лошо го е проектирал някой значи...ума често лъжа или страда от незнание или болести.
Нека да перефразираме а?"Всеки човек има съмнения и си задава въпроси, но просто едни хора предпочитат Бог , а други Аллах, Митра, Заратустра, Вотан, Кришна, Зевс, Озирис, Тики М'Пекве, Дагон..... (пет реда изброяване по-късно), а други не."Всеки човек има съмнения и си задава въпроси, но просто едни хора предпочитат Бог други не.
Значи аз виждам документалния филм който, примерно, който показва как пасажът от библията за определени способности на вярващите е изфабрикуван, сравнявам го с опита си който показва че те наистина не притежават тези способности, а тези които се правят че ги притежават умират и заключвам че не е вдъхновен от бог, а ти заключваш че реалността греши и твоята фантазия е права в случая.Според мен това че са избрали Бог, не ги прави тъпи, нали. Аз също съм чел учебници, гледал съм документални филми и други, но всичко това ме е накарало да избера Бог, а при теб не.
Не не е. Повечето такива хора са или просто деисти, или не са се замисляли по въпроса. Освен това думата "учен" не ми всява паранормален авторитет. Биолози са по склонни да вярват в еволюцията от компютърни инжинери, а археолози са по-сколонни да не вярват на библията. Има си логика в тези работи.Какво толкова. Има и много учени които вярват в Бог, те тъпи ли са, всичко е въпрос на избор.
Пък и тенденцията е доста ясна все пак:
![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes