Цитирай Първоначално написано от Lychezar Виж мнението
Не разбирам каква е тази надпревара по използване на непонятни термини, за да докажеш определена теза в тийн форум, където средната възраст на участниците е 16-20 години... Аурис, препоръчвам ти, участвай в дискусии, свързани с психология, имаш познания в тази насока.
Относно кой има работа тук и кой има правото да пише, не го определяш ти, за щастие. С щурче съм се сблъсквал и в други теми, не съм бил толерантен към нея, даже направо бях високомерен, но и тя се опитваше да ме засегне. Значи не е лош човек. В същия ред на мисли, щом се имаш за всезнаещ и вездесъщ, защо се занимаваш? Това говори, че имаш комплекси.
Тук е подходящо да дам примера с казармата. В едно отделение, ако съжителстват 50 мъже, то най-вероятно някои от тези мъже, ще започнат да играят ролята на жени. Щом съществувава едната страна, би следвало да е има и противоположната. Една от причините да се превърнеш в педал е, че в детството, ако си изпитвал липса на момичета или имаш неспособността да комуникираш с тях, в бъдеще поради тяхната липса обръщаш резбата. Друга възможност е, когато си прекалено гъст с момичета в бъдеще започваш да разсъждаваш като тях, даже и по отношение на пола... Факторите, според мен, се крият в средата (това е главният спор между психолозите, дали за развитие на личността определящ е генът или средата). Нямам нищо против педалите, сред тях има изключително прости, но и изключително интелигентни, сексуалната ориентация не е фактор за интелекта.
С първата част от поста ти ще се съглася - и аз *бях* на това мнение. Би могъл да отвориш профила ми и да обърнеш внимание на лексикалния ми подбор от недалечното минало (разбирай - 1 месец ^^). Проблемът е ,че простоватият изказ е нож с две остриета - позволявах си лекомислени вметки и тъпоумни разсъждения с цел да 'поставя' събеседника в среда ,която познава и умее да експлоатира.
Проблемът е ,че последствията от едно такова ми поведение ,целящо да ми 'позволи' комуникация с болшинството ,неминуемо сваля нивото на моят собствен изказ. Прекалих с циркаджийството във форума и имам два варианта - да презентирам речта си така ,както *бих искал* да я употребявам и да чакам с надеждата да се появи поне още един интелигентен/интересен събеседник (наред с Гандалф) или просто да спра да посещавам форума.

Бих желал впрочем да ми покажеш / изпратиш линк / към нещо ,потвърждаващо или поне свидетелстващо за истинността на твърденията ти.
Донякъде съм запознат с Фройд (уж имам пълна колекция от трудовете му) ,но не помня да съм чел подобно нещо. За съжаление обаче с него ми се изчерпват 'официалните' и научно застъпени познания по Психология.
Също така - доколкото съм запознат ,официалното и масово прието за вярно становище е ,че сексуалната идентичност е съвкупност както от генетични ,така и от социални фактори.

//
Непонятно ми е какво те навежда на мисълта ,че гледам на себе си като на 'всезнаещ и вездесъщ'. Напротив - представа нямаш колко глупав се чувствам в немалко ситуации и колко неща искам и имам намерение да науча.
Всъщност ... чакай ... знам.
Също така не разбрах връзката - *обиждам я - тя ме обижда => не е лош човек*.