- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
имай предвид че в Матей 7: 13-14 "пътят, който води в живот" е път за Спасение на цялото човечество и това е именно пътят на правилната вяра в истинският Господ Бог (съз-)дадена именно с цел да се ползва най-вече от професионалните и задълбочените вярващи, чрез която вяра не само че може да се изходатайства Спасение за всички човеци чрез "молитва и пост" но това дори е посочено за необходимо в Св. Закон на вярата, докато "пътят, който води в погибел" е пътят на верческото/духовното беззаконие.....
"Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата. Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях." Матей 18: 19-20,
"И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина. Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя." Йоан 14: 13-14
а обещаното в тези два пасажа е възможно само на основата на Исусовото учение, понеже именно Неговото учение е Неговото име, а то е Съвършенна Любов/Правда към всички човеци/одушевени
Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 10:13