- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Има начин, доста пъти съм постигал диалог, виждал съм как хора са постигали диалог и съм бил информиран за такова явление.
Номера е че поне двама от участниците трябва да се държат като рационални агенти, независимо дали се обсъжда фаткология или философия. Тогава е възможно преспокойно да се обсъди някаква тема и или да се реши, или да се достигне до някакъв момент в който и двамата взаимно достигат до уважително несъгласие, базирано на личностни разлики.
Не е нещо ненормално, не е нещо нечувано, не е невъзможно.
Само че както вече неособено деликатно намекнах трябва поне двама души да се държат рационално, а ти не се.
Подкрепям твърдението си с пример:
Ти започваш тема в която най-общо взето отричаш еволюцията. Аз ти изброявам систематично причини конкретните ти твърдения да не са верни и добавям причини за обратното.
Твоята реакция и на двете е едно гигантско игнориране и преструване, че не важът, а когато наистина ти стоварих два тона тухлите в аргументация на главата използва своето най-силно оръжие - още по-голям и пълен игнор.
Как да се постигне съгласие, разбиране, контакт, каквото и да е било при такова отношение?
Същото по всяка друга тема която е възниквала между нас - казваш нещо, питам те защо го казваш, отговаряш едно многословно "ми така", давам доказателства против тезата ти или за обратната и ти ги игнорираш, най-накрая завършваме с някаква смяна на въпроса.
В 9 случая от десет така става с тебе. При нппто всичко е ясно. Въпреки че го abuseвам доста често с него всичко сме си изяснили, разискали сме си позициите и гледните точки и няма какво повече да си кажем наистина.
Ти си като бившия юзър тапата (nam3lеss3). Казва ти се нащо което не харесваш - грешно е. Питат те защо - не знаеш. Ти си камък, аргументите ти прах, а позицията ти мъгла.
Няма как да се говори с хора КАТО ТЕБЕ, по принцип различните убеждения не са почти никакъв проблем (отново, най-малкото щом с npp сме си дошли до някакъв консенсус смятай).
PS Достигали сме и някакво разбирателство и с бившите ironclad, kaley, soluschristus, един с много странен ник, който май още се подвизава из другите раздели и една от момите тука, която е християнка и с една мюсюлманка(devilwish май беше). Може би не уважение, може би не консенсус, може би не приятелство, но определено сме достигали до някъде. С тебе и с тапата не става.
Прякора даже му изникна покрай това - казва нещо, pwnвам го до земята aз или някой друг, а той се прави че нищо не е станало.
И ти така сега - казвам ти че нещо е тъпо, казват ти други двама души на същата страница че е тъпо и ти какво? Нищо - пак си продължаваш, явно оперирайки под асумцията че подхода ти "работи". Ако нямаш аспъргърс си просто глупак.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-14-2011 на 20:06
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes