- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Една приказка.
![]()
Последно редактирано от evropeiski : 12-14-2011 на 15:08
^
^
^Дори след като се наплюсках пак съм депресиран бе тъндър. Смятах че гейския е по-различен, но не. Отказвам се, то няма смисъл.
npp, барем е добродушен, нищо че е олигофрен. Тоя новия е и нагъл някакъв.
То с прах може ли да се спори?
Сигурно следващия му интелектуален диамант ще е да пейстне такава историйка, за да докаже превъзходството на позицията си и обосноваността ѝ:
- Hey mister biology teacher, do you know my second cousin Jack?
- No, I must say I don't.
- Well if you don't know Jack why should I trust you about evolution then?
Явно за него такива празнодумщини са достатъчни за да се обоснове. Няма какво да се хабя и да му уважавам тъпунгерщините
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
^
evro,не знам кой ги е мислел тези историйки,но ако твоята вяра се основава на тях то твоето съществуване е напълно безмислено.
ересите това са верческите/духовните неправди, а неправда това е когато някой човек е пренебрегнат по отношение на Правата
"Но имало е лъжливи пророци между людете, както и между вас ще има лъжливи учители(т.е. лъжливи духовни учители), които ще въведат тайно гибелни ереси(т.е. които ще въвеждат гибелни верчески/духовни неправди действувайки по окултен път), като се отричат даже от Господаря(т.е. от истинският Господ Бог), Който ги е купил, та ще навлекат на себе си бърза погибел. И мнозина ще последват техните похотливи дела(т.е. неправедни верчески/духовни дейности), поради които човеци пътят на истината(т.е. пътят на правилната вяра) ще се похули. От лакомство(или: от гордост) те ще ви мамят с присторени(или: с мъдри) думи; но тяхната присъда, отдавна приготвена, не се забавя, и тяхното погубление не дреме." 2 Петрово 2: 1-3
Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 16:38
Гандалфе, не си мисли, че ние (много от вярващите) не сме чели и не сме се интересували от науката, и сме избрали Бога. Отделен е въпроса, че никога не съм те и молил да ме разубеждаваш.
Ние говорим за духовното, вие ми говорите за материалното, ние ви говорим за небето, вие ми говорите за морето - няма как да се разберем, няма начин.
Последно редактирано от evropeiski : 12-14-2011 на 18:15
Има начин, доста пъти съм постигал диалог, виждал съм как хора са постигали диалог и съм бил информиран за такова явление.
Номера е че поне двама от участниците трябва да се държат като рационални агенти, независимо дали се обсъжда фаткология или философия. Тогава е възможно преспокойно да се обсъди някаква тема и или да се реши, или да се достигне до някакъв момент в който и двамата взаимно достигат до уважително несъгласие, базирано на личностни разлики.
Не е нещо ненормално, не е нещо нечувано, не е невъзможно.
Само че както вече неособено деликатно намекнах трябва поне двама души да се държат рационално, а ти не се.
Подкрепям твърдението си с пример:
Ти започваш тема в която най-общо взето отричаш еволюцията. Аз ти изброявам систематично причини конкретните ти твърдения да не са верни и добавям причини за обратното.
Твоята реакция и на двете е едно гигантско игнориране и преструване, че не важът, а когато наистина ти стоварих два тона тухлите в аргументация на главата използва своето най-силно оръжие - още по-голям и пълен игнор.
Как да се постигне съгласие, разбиране, контакт, каквото и да е било при такова отношение?
Същото по всяка друга тема която е възниквала между нас - казваш нещо, питам те защо го казваш, отговаряш едно многословно "ми така", давам доказателства против тезата ти или за обратната и ти ги игнорираш, най-накрая завършваме с някаква смяна на въпроса.
В 9 случая от десет така става с тебе. При нппто всичко е ясно. Въпреки че го abuseвам доста често с него всичко сме си изяснили, разискали сме си позициите и гледните точки и няма какво повече да си кажем наистина.
Ти си като бившия юзър тапата (nam3lеss3). Казва ти се нащо което не харесваш - грешно е. Питат те защо - не знаеш. Ти си камък, аргументите ти прах, а позицията ти мъгла.
Няма как да се говори с хора КАТО ТЕБЕ, по принцип различните убеждения не са почти никакъв проблем (отново, най-малкото щом с npp сме си дошли до някакъв консенсус смятай).
PS Достигали сме и някакво разбирателство и с бившите ironclad, kaley, soluschristus, един с много странен ник, който май още се подвизава из другите раздели и една от момите тука, която е християнка и с една мюсюлманка(devilwish май беше). Може би не уважение, може би не консенсус, може би не приятелство, но определено сме достигали до някъде. С тебе и с тапата не става.
Прякора даже му изникна покрай това - казва нещо, pwnвам го до земята aз или някой друг, а той се прави че нищо не е станало.
И ти така сега - казвам ти че нещо е тъпо, казват ти други двама души на същата страница че е тъпо и ти какво? Нищо - пак си продължаваш, явно оперирайки под асумцията че подхода ти "работи". Ако нямаш аспъргърс си просто глупак.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-14-2011 на 19:06
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Същото като с нпп за солус - фанатиче, има си някакви "преживявания", кътка си ги и не ще да повярва обратното. Познаваше си библията, не беше откачен, не правеше глупости и не спамеше. Проблемната му страна беше че беше баси садомазото
Kaто него горе-долу беше и онзи със странния ник
Devilwish си беше някаква сладурана. Празноглава, но се изказваше нормално и човешки, можеше да се води диалог с нея, макар и адски, адски рядко.
ironclad беше като мен в ранните ми теми - пускаше нещо и си мислеше че ще затапи свето с два абзаца. При него явно беше някакво лично нещо. Ако някой му критикува вярата го критикува него, а му е много кеф да бие по атеисти. Харесвах си го, даже му посветих една снимка от Париж
kaleyто явно просто много си харесваше да вярва, въпреки че нямаше много адекватни причини и не издържаше много, много в темите.
момата християнка дето ѝ забравих ника си беше мн. човечна и разбрана и си беше с отворено съзнание, мн приятен човек.
за commando1 сега си спомних - подобен на ironclad, той също беше като някакъв ИкарОгън и страст, но малко акъл. Не удържа на спорове той, не му беше толкова силна аргументативната страна. Май само си търсеше гъдел за нервите малко.
И така помня. Може да не е било баш така, три години минаха все пак, но това ми е останало в съзнанието.
Най-лошо беше с тапата. Нищо не казва, нищо. Само его. При него беше горе-долу така:
-Ъъъъмммм... ПЕНИС!
-Kaкво по дяволите...?
- Хахааа! Глупави атеисти! Разруших вииии!!!!
...
Нещо подобно е и с тебе, въпреки че не толкова грозно, поне за сега. Пускаш си нещо откровено казано тъпичко, хората те гледат въпросително и с лека насмешка, а ти се държиш сякаш е било някаква шампионска победа, достойна за цяла орда северни бардове да я опяват.
Не мога да го разбера това. Чуждо ми е. Ирационалност донякъде е нормално. Хора сме, очаква се. Но това....
The Bird of Hermes
Благодаря, жив и здрав!
Аз не съм дошъл да достигам до консесус! Това изобщо не ме обижда, че няма консенсус, аз просто съм решил само да си казвам мнението, според православието. Който го възприеме добре, който не го възприеме - ами добре. За повече контакти - Библията.
Ми тогава защо спориш вместо да си напишеш, както правеха някои други религиозни, "не ми се спори по въпроса, чао"? Вчера стоя до три и 30 да разискваш и спориш и прочее приети прелюдия към консенсуси, това не е простото "изкaзване на мнение" което уж правиш. И не е за пръв път, обикновено така става. Толкова време прекаваш в дърлене.
The Bird of Hermes
защото понякога когато някой атеист или сектант кажат нещо което не отговаря на православието и се подавам, сега ще ме осъждаш ли, точно ти.
А и това си моя работа, аз си решавам, но като цяло целта ми е по принцип само да си кажа какво мисял по дадена тема, който прояви интерес към мнението ми моля да чете Библията, там всичко ще научи.
Б*ахти сектантите![]()
![]()
гандалфе извинявай, но ако ти е удобно би ли казал, ти да не си човек в неравностойно положение? Мерси.
Или да не си човек свързан по някакъв начин с някаква светска власт, ти или родителите ти или нещо подобно.
Поне кажи топло или студено.
Последно редактирано от evropeiski : 12-14-2011 на 20:31
Ми тогава значи търсиш някакъв диалог. Горното ти мнение е невалидно. Оправданията каквито и да са резултата е еднакъв.
И разбира се че ще те осъждам точно аз, не правя обратното на принципите си. Ти и аз в момента изписваме романи, само един обаче твърди че просто иска да си каже мнението, с изключение на "редките" случаи в които се "поддава"
гандалфе извинявай, но ако ти е удобно би ли казал, ти да не си човек в неравностойно положение? Мерси.
Или да не си човек свързан по някакъв начин с някаква светска власт, ти или родителите ти или нещо подобно.
По абсолютно никакъв начин с никаква светска власт. Един роднина се мъчеше да кметства с герб ама не му се отвори парашута, това ако го броиш?
А отностно неравностойното положение - ми не. Наш'те си имат пари за себе си и за мен ако стана безработен, аз си имам пари, работя си в един ресторант (dishwashing slave) докато си уча в уни. и така. Имам си пари че да си позволя от мои финанси да си плащам всички сметки, да излизам с приятели, да пътувам из страната с приятелката, да ѝ правя изненади от време на време и да заделям по нещо.
Не е супер, но не виждам как да е "неравностойно" за повечето хора (все пак не знам ти какво разбираш под това)
The Bird of Hermes
ок, в това отношение, значи сме почти на едно ниво.
?
desetobukvie
The Bird of Hermes
материалното положение какво общо има с това?????
The Bird of Hermes
аз си знам, не ми се говори за това.
а интересно ми е гаджето ти вярваща ли е?
Последно редактирано от evropeiski : 12-14-2011 на 21:02
Абе европейски, ти някога искал ли си да изнасилиш бебе?
^ Не е религиозна.
И знаеш ли, адски е любезно и учтиво, и честно казано очаквано някой който те подлага на кръстосан разпит за семейния ти и личен живот да даде НЯКАКВО обяснение за причините си.
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-14-2011 на 21:46
The Bird of Hermes