- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Не ми трябва пазарска чанта - трябва ми от най-малките пликчета. Тези за кламери - в него мога да сложа снимки, мога да сложа писмо, мога да сложа флашка.
Напълно достатъчно че да побере достатъчно информация за някой да си прави поне рудиментарни изводи за нещо.
Отново - в медиума е разковничето.
Мога да видя действията на човек, да измеря и класифирицам чуствата му (fMRI), да определя влиянето му върху света.
Напълно достатъчно ми е за най-общ извод:
Има тибетски монаси, измъчвани в затвори с години, които казват че са много благодарни че вярата им ги е спасила от престъплението да мразят мъчителите си.
Те се хранят като птички, но прекарват гигантска част от времето си в доброволна служба - помагане при строежи на къщи, събиране помощи за бедните, обучение на неуките и пазенене на животните.
В погледът им няма омраза или агресия - виждал съм как шаолински монах демонстрира лекотата с която може да разтроши слепоочието на някой с палец без дори искрица агресия, стръв или увлечение в очите му (нещо което 99% от хората правят по инстинкт), ами като играчка, като някакъв забавен номер, с усмивка. Пълен себеконтрол и филантропия.
Виждам как източни монаси ходят с хирургически маски и филтрират водата си, за да не доведът до смъртта на някоя буболечка.
Виждал съм прозрението в очите, думите и действията на хора като Далай Ламата.
Пак за него съм виждал и как (пак скенери) мозъкът му е оформен, след години обучение, като машина за доброта, себеконтрол и алтруизъм.
Виждам как това състояние продължава до краят на живота им.
Това ми позволява да изследвам този период като затворена система и да си направя заключение.
Може да не е цялата картинка, но ми е достатъчно че да правя изводи и сравнения.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ами все пак Бог не ни е лишил от познание за духовното все пак имаме два хляба и лютеничка, а за останалото трябва вяра. Библията ни дава една по-пълна представа за духовното, толкова колкото Бог е преценил че ни е нужна.
Последно редактирано от evropeiski : 12-15-2011 на 11:38