.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Град
    Плевен
    Аз не вярвам и никой, никога няма да ме накара да повярвам в една тлъста лъжа(за мен). Не мисля да загубя живота си за да вярвам в един егоист. Чела съм Библията до някъде, но това просто си остава една измислица. Не вярвам в неща, който не съм видяла с очите си. И аз имам въпрос - Какво ти пречи да не вярваш? Да не би някой да те затвори или пък бог ще дойде с мини-хеликоптерчето си да те убие, зареди невярността ти? Е па няма да стане твоята. Лично за мен в каквото и да вярвам, вярвам до някъде или въобще не вярвам. А за любовта? Дори и да вярваш, кой ще знае, че го правиш? От където и да го погледнеш и любовта се изкарва материалистична. Както и всичко друго. Перфектни няма.

Мега фен
    правилната вяра може да спаси живота и здравето на мнозина и дори на всички, но никак не е правилно когато вярващите считат невярващите за грешници (само) заради тяхният статут на невярващи, освен че е един вид дискриминация, това дори е верческа/духовна неправда, грехът това е верческото/духовното беззаконие, но невярващите не вършат такова защото са невярващи

"А Духът изрично казва, че в послешните времена някои(т.е. някои духовници/вярващи) ще отстъпят от вярата(т.е. от правилната вяра в посока към погрешна), и ще слушат измамителни духове(т.е. и ще вярват в/на сатанински духове) и бесовски учения(т.е. и неправедни верчески/духовни учения), чрез лицемерието(т.е. чрез верческото/духовното беззаконие) на човеци(т.е. на духовници/вярващи), които лъжат, чиято съвест е прегоряла, които запрещават жененето и заповядват въздържание от ястия, които Бог създаде, за да се употребяват с благодарение от ония, които вярват(т.е. които са верни на Доброто) и разбират истината. Защото всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение(т.е. с Благост); понеже се освещава чрез Божието слово(т.е. от самият истински Господ Бог) и молитва(т.е. а също и чрез молитвите на истинските Светии). В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение, което си следвал до сега. А отхвърляй скверните(т.е. неправедните) и бабешките(т.е. и несъвършенните) басни(т.е. верчески/духовни предания) и обучавай себе си в благочестие(т.е. в съвършенната Божия Любов). Защото телесното обучение е за малко полезно; а благочестието е за всичко полезно, понеже има обещанието и за сегашния и за бъдещия живот. Това слово е вярно и заслужава приемане; понеже за това се трудим и се подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог(т.е. на истинският Господ Бог), Който е Спасител на всичките човеци, а най-вече на вярващите(т.е. като най-вече на онези, които са верни на Доброто). Това заръчвай и учи." 1 Тимотей 4: 1-11
    Последно редактирано от npp : 12-21-2011 на 21:33

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си