Какво ни пречи да вярваме в Бог?-Разума.Вас какво ви кара да вярвате ? Виждали ли сте Бог ? Помагал ли ви е някога ? Защо не вземете да скочите от един самолет, разчитайки на Бог да ви спаси ? Защо, когато ви се случи нещо лошо обвинявате дявола, а когато ви се случи нещо хубаво-Бог?Нали според убежденията ви Бог кове съдбата ви, включително и лошите моменти? И как става така, че всяка религия отрича другата и същевременно всяка е вярна?
Моите убеждения са следните-Религиите са създадени с политическа цел.Погледнете в историята и ще видите куп примери.Религията е използвана за подтискане развитието на личността.Средновековието е свързано с просвещението, а този период се нарича тъмните векове, ще оставя вярващите да се досетят защо.През Средновековието знаете ли как християните са третирали хората с душевни разтройства?-горили са ги на клада за ГРЕХОВЕ! Няй-висшия духовник в българия-Патриарх Максим заяви, че хората с увреждания са грешници.Наскоро и хората с репродуктивни проблеми също станаха грешници.Варненския Митрополит се вози във една от само двете такива коли в света- най вероятно Бог го е наградил за добрините му, като му е дал акъл да прави заменки и далавери.Не е вярно, че ние атеистите мразим християните-всеки има право да се заблуждава както иска.Никога не съм обиждал някой заради вярата му, както правят много християни.Аз си вярвам в себеси и в способностите на човека.
ПП Не твърдя, че няма бог, просто не вярвам и, че има.Все ми е тая има или не, знам само, че неспособните смятат, че нищо не зависи от тях, а само от някаква висша сила.Това включва и всички които се надяват управниците ни да подредят Бълария.Ако всеки си хвърля фаса на земята 1000 човека администрация, дори да искат не могат да изчистят 7 000 000 фаса са една минута.Всичко зависи от хората и всеки един от нас може да направи нещо по проблемите, вместо да си казваме:"И какво, като си хвърля фаса в коша, след като 6 999 999 ще си го хвърлят на земята.Я за по-лесно да го хвърля на земята, да се помоля на бог да го вдигне и да напсувам правителството, заради мизерията в която живея. "
Последно редактирано от ge6aaaa3 : 01-19-2012 на 14:06