Здравейте... Имам един въпрос... Преди няколко месеца отидох на очен лекар и ми казаха че имам късогледство -1 и ми трябват очила за постоянно... Сега ще си ги купя но не искам да ги нося в училище... А когато ги нося само вкъщи, ще ми се подобрят ли очите ???
Щом си късогледа едва ли само носене вкъщи ще подобри зрението ти , пък и не трябва да те е срам да ходиш на училище така![]()
Можеш да си купиш освен очилата и лещи, които да си слагаш когато отиваш на училище
Щом имаш диоптер няма как да се махне. По добре си ги носи постоянно, да дори и в училище. Защото като нищо може да ти се покачи още. Аз от срам не си ги носих в училище и дигнах тройно първоначалния си диоптер. Сега макар и късно осъзнавам, че по добре да бяха ми се смяли ИДИОТИТЕ в училище и сега да имам -1 диоптер отколкото да не мога да видя даже каде ми е дистанционното на телевизора без очила.Докато братовчедка ми беше много по разумна и си ги носеше без да и пука и диоптера и не помръдна.
Избери си хубава рамка която да ти отива и която да си я харесваш ТИ. (ако трябва обиколи всички оптики в града ти) И няма от какво да те е срам, зрението е много по важно от това какво мислят глутница тъпанари, които така или иначе също ще им се наложи да носят очила след определена възраст.
А до колкото до лещите. Също са решение но при тях е по рисковано. Трябва много висока хигиена (което пак не означава, че не можеш да хванеш някоя болест на очите, защото повярвай ми такива има много.)
Три причини поради които си кретен.
1) 'Не искам да ги нося в училище'.Спокойно, батковците няма да те гледат в лицето.Отделно,че ако не си носиш диоптрите - ще се влоши положението.
2) Ако ги носиш само в къщи няма да ти се 'подобрят' очите.Окото не се 'подобрява' с очила,само зрението.Това късогледство или ще се влоши или може да се коригира с лазерна хирургия,въпреки че не съм сигурен дали е възможно в твоя случай.
3) Като са ти казали че си за очила преди няколко месеца защо ги купуваш чак сега бре,диване? Ще чакаш докъто зъркелите ти един ден ти паднат в салатата ли? /сарказъм
Последно редактирано от Verminaard : 12-04-2011 на 11:08
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Аз пък четох, че очилата са и донякъде вредни за очите - нам си кои мускули ставали мързеливи /смисъл, поради влиянието на очилата тяхното действие отслабва много/, дали има нещо вярно?
Първоначално написано от eliyiy
ами аз лично съм с лещи и е много комфортно никои не знае че съм с тях виждам си мн добре и аз бях с очила и ги носих само в нас ама диоптара ми се увеличи и си казах че ще нося лещи![]()
Единственото вредно при очилата е, че доколкото знам ако ти изпишат по-висок диоптър окото се приспособява и ти се увеличава, затова е по-добре да е с по-нисък.
От очилата едва ли ще ти се възвърне зрението, но поне се надявай да не се влоши.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
добре е да се носят по предписание ако те е срам от тях си купи лещи но за тях ти трябва специална рецепта от очния
Не бива да те е срам, особено когато става въпрос за твоето здраве. А проблема ти наистина не е за пренебрегване. Носи си ги и в училище , пък си ги махай за малко по време на междучасията. Има толкова сладки хора с очила , че чак по едно време ми се искаше и аз да нося.. Смело си ги носи , няма от какво да те е срам. А пък ако излезе някой , който да ти се подиграе (макар, че силно се съмнявам) , си е голям идиот.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
На колко години са тези глупачета,че ще ти се подиграват за подобно нещо? Това е идиотщина.
Що се отнася до лещите-може да попиташ,но се иска мн грижи и ако офталмологът ти каже,че лещите не са подходящи за теб,значи има вероятност да имаш астигматизъм и за това да не можеш да носиш лещи.
Лазерната операция-това пък самият лекар ще ти го предложи като вариант,ако прецени че е подходящо за теб.Но тази процедура се прави,когато станеш на 20 и окото се развие напълно.
Постоянно носене на очила,значи да ги носиш цял ден - и на училище.. та там прекарваш поне половината от деня ти,ако имаш СИП-ове-повече.....
Успех и дано да не покачваш повече диоптъра. (:
Последно редактирано от ImmortalSportFreak : 12-27-2011 на 21:07
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Аз съм с -1.25 и си нося очилата само при нужда. Така ми каза очната, така и правя. А и се чувствам добре.![]()
След като на теб са ти казали, че е необходимо да ги носиш постоянно, ще ги носиш. Въпросът е да избереш твоя модел.А и късогледството не е чак толкова лош вариант. Наборите ти, които сега не носят очила, ще започнат да слагат диоптър към 40-годишна възраст и диоптърът им ще расте /за старческата пресбиопия иде реч/, а твоят диоптър ще намалява и в един момент ще махнеш очилата.
При теб пресбиопията ще се изяви в по-късна възраст.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!