.

Виж резултатите на анкетата: Висше образoвание ? КЪДЕ ???

Гласували
33. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • България

11 33,33%
  • Чужбина

22 66,67%
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 69
    Голям фен Аватара на reperw

Висше образoвание ? КЪДЕ ???

Къде мислите да кандидатствате за висше образoвание ? В България или Чужбина ? И смятате ли ,че ще ви приемат ?
    Последно редактирано от reperw : 12-08-2011 на 22:33

Според мен има едно доста нисше образУвание в главата ти.

Супер фен Аватара на scrooper
    Надявам се авторът първо да мине през начално :х
    always late but worth the wait!

не може без заяждане...

Red face

шът бе ;д

в БГ няма реализация, особено за това, което съм си избрала.. така че - чужбина.. надявам се на UCL, но е дяволско трудно (:

UCL = University College London ;D
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Супер фен Аватара на Jaune
    Искам да уча в Ирландия, но съм си харесала специалност в Южна Англия. Зависи. Но в чужбина.

Фен Аватара на shadowcrew
    Град
    Бургас - София
    Образование най - добре в чужбина. Там хората виждат,че идваш от друга страна,учиш,работиш и това им показва,че могат да разчитат на теб. От там тръгват стипендии, качествена работа и т.н.

Висше образОвание тука с българистика, че да се научиш как се пише малко по-грамотно!
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Супер фен Аватара на fenasf
    Никъде не взимат неграмотници...
    I roll big like a superstar
    I smoke big like a superstar
    Bitch I'm a superstar

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Много бих се радвала да ме приемат в чужбина.За съжаление не виждам достатъчно реализация и хубав живот тук,което не означава че там живота ми ще е песен.

Супер фен Аватара на slicky
    Цитирай Първоначално написано от ivcheto0o Виж мнението
    Много бих се радвала да ме приемат в чужбина.За съжаление не виждам достатъчно реализация и хубав живот тук,което не означава че там живота ми ще е песен.
    Малко са такива като тебе, които осъзнават, че като отидат в чужбина,не
    ги чакат с червен килим.

Незнам ,но кризата на запад се осеща по-осезаемо

Супер фен Аватара на shmatarok
    Кандидатствам в чужбина тази година, не виждам никакъв смисъл да оставам тук. И да, знам, че и там я има кризата и хич не ме чакат розови дни, но ако остана тук ще съжалявам цял живот. ))
    Успех на кандидатстващите, без значение къде са решили да продължат с образованието си. (:

Повече от фен Аватара на Meoww
    Още не мога да кажа къде, но със сигурност ще гледам да си уредя живота в чужбина. За съжаление наистина няма смисъл да се прави каквото и да било тук. Дори висшистите не могат да си намерят свястна работа тук, със задоволително заплащане. Не знам на къде вървят нещата, но определено не е в положителна посока. Ако България продължава така, ще загуби доста голям процент от жителите си, защото всеки гледа да се реализира навън, тъй като не може да го направи в собствената си страна. Малцина са тези, които успяват тук. И те са или политици или некви мутри. Кофти, но факт.

Незнам дали се запознади с тази класация http://www.webometrics.info/top12000.asp но СУ е на 754 място в света

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    Никъде.Със или без пак ще си останеш безработен.

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Голям фен Аватара на Moderatorius
    В България. Човек ако си учи и е упорит, ще преуспее и тук и там. Винаги има шанс и тук да си живеем добре, не знам защо всички ходят в чужбина!? Много сте песимистични, постоянно ви се втълпява, че тук няма бъдеще - хе, естествено! Половината ми учители ни повтарят да се махаме от България - страшен пример, нямам думи!

Цитирай Първоначално написано от Moderatorius Виж мнението
    В България. Човек ако си учи и е упорит, ще преуспее и тук и там. Винаги има шанс и тук да си живеем добре, не знам защо всички ходят в чужбина!? Много сте песимистични, постоянно ви се втълпява, че тук няма бъдеще - хе, естествено! Половината ми учители ни повтарят да се махаме от България - страшен пример, нямам думи!
    След като всеки повтаря, че тук бъдеще няма кво се чудиш, че всички ходят в чужбина?

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Голям фен Аватара на lemonyheart
    Чужбина, но не подценявам хубавите български университети!

I sneakers!
    music>life ♪♫

Голям фен Аватара на Moderatorius
    Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick Виж мнението
    След като всеки повтаря, че тук бъдеще няма кво се чудиш, че всички ходят в чужбина?
    Тва, че го повтарят, не значи че е вярно, нито пък че трябва да се изпълнява! Всеки си прави САМ своя избор все пак.
    Последно редактирано от Moderatorius : 12-11-2011 на 12:15

Вие какво си мислите, че в чужбина са примрели за източноевропейци със средно ниво на английски език ли? Говоря за масата.
    Не мога да ви разбера - защо си мислите, че като отидете навън, животът ви е уреден, работата ви е намерена, заплащането ви е високо? Ще се сблъскате с реалността, която е високо ниво на безработица, ниско начално заплащане, пренебрежение към чужденците. Аз също смятам да уча в чужбина, но поне имам реален поглед върху нещата и се информирам навреме. А вие ще паднете от високо, поне повечето от вас - тези, които си мислят, че чужбина е някакъв Едем, където просто чакат българчетата, за да ги засипят с пари. И че всичко там е уредено, прекрасно, няма проблеми в политиката, хората за любезни, всичко е в зеленина и разкош. Бабината ви трънкина.
    Последно редактирано от ThroughStruggle : 12-11-2011 на 12:47

^На абсолютно същото мнение съм.За всички, които си мислят, че Великобритания или където и да е другаде е Рай ще ви дам пример с една позната на майка ми. Момичето завърши UCL(май се води за престижен) и започна работа в банка.Сложиха я на доста нисък пост с голяма заплата за БЪЛГАРИЯ , обаче с нищожна за АНГЛИЯ. Тъй като е чужденка, шефът й постоянно я следи какво прави и всяка вечер се връща добита от работа.Тя самата каза, че имало некадърници на по-високи постове, обаче от Англия. И какво-това ли е живота, за който си учил здраво и си хвърлил толкова много пари? Така че мислете, образование извън Бългрия е острие с два ножа.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Така е наистина. Не трябва да очакваш много, не идвай с пълна кощница от очаквания. Никoй няма да ти постели червен килим. Обаче, се въоражи с нерви, търпение, и упоритост, и ще успееш. Аз съм на 15 и уча в Швеция, и никога не съм очаквала нищо. И да, ужасно е когато кажеш че си българин, а те дори не знаят къде е България. И да те третират като нищо, при положение, че Американците и англичаните са им идоли, а тебе те наричат турчин. Но мен до сега това не ме е пречупило, а продължавам да се доказвам, и искам да успея, за да накарам всички най-сетне да осъзнаят кой сме и какво можем.

В България наистина няма бъдеще, нито място, пари за нас. Нито здравеопазването е като хората, нито политиците, нито обшеството, нито нищо. Все пак, всеки обаче сам си решава.

Веднъж ме озари 1 мисъл, която не съм сигурен дали е много правилна, но все пак ще споделя, тъй като за това идва реч. В повечето случаи хората, които завършат извън БГ не се връщат т.е. там се установяват и започват работа, семейство и т.н. Това не отваря ли повече места за тези, които живеят тука и са с добро висше образование? Например, ако отвориш даден магазин, конкуренцията ще ти бъде доста по-малка или за пък за местата за съдии,прокурори и т.н.Тези две сфери могат да осигурят стабилен доход дори и в БГ.

Също така има огромно значение какви специалности си избирате. Безсмислено е да изсипвате пари за образование в чужбина, ако учите маркетинг, PR, арт специалности и другите им там, направени специално за да пълнят университетите. Изброените имат около 20% професионална реализация. И не само в чужбина, безсмислено е да учите подобни специалности И в България.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си