- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Висше образoвание ? КЪДЕ ???
България
Чужбина
Според мен има едно доста нисше образУвание в главата ти.
Надявам се авторът първо да мине през начално :х
always late but worth the wait!
шът бе ;д
в БГ няма реализация, особено за това, което съм си избрала.. така че - чужбина.. надявам се на UCL, но е дяволско трудно (:
UCL = University College London ;D
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Искам да уча в Ирландия, но съм си харесала специалност в Южна Англия. Зависи. Но в чужбина.
Образование най - добре в чужбина. Там хората виждат,че идваш от друга страна,учиш,работиш и това им показва,че могат да разчитат на теб. От там тръгват стипендии, качествена работа и т.н.
Висше образОвание тука с българистика, че да се научиш как се пише малко по-грамотно!
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Никъде не взимат неграмотници...
I roll big like a superstar
I smoke big like a superstar
Bitch I'm a superstar
Много бих се радвала да ме приемат в чужбина.За съжаление не виждам достатъчно реализация и хубав живот тук,което не означава че там живота ми ще е песен.
Кандидатствам в чужбина тази година, не виждам никакъв смисъл да оставам тук.И да, знам, че и там я има кризата и хич не ме чакат розови дни, но ако остана тук ще съжалявам цял живот.
))
Успех на кандидатстващите, без значение къде са решили да продължат с образованието си. (:
Още не мога да кажа къде, но със сигурност ще гледам да си уредя живота в чужбина. За съжаление наистина няма смисъл да се прави каквото и да било тук. Дори висшистите не могат да си намерят свястна работа тук, със задоволително заплащане. Не знам на къде вървят нещата, но определено не е в положителна посока. Ако България продължава така, ще загуби доста голям процент от жителите си, защото всеки гледа да се реализира навън, тъй като не може да го направи в собствената си страна. Малцина са тези, които успяват тук. И те са или политици или некви мутри. Кофти, но факт.
Незнам дали се запознади с тази класация http://www.webometrics.info/top12000.asp но СУ е на 754 място в света
Никъде.Със или без пак ще си останеш безработен.
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
В България. Човек ако си учи и е упорит, ще преуспее и тук и там. Винаги има шанс и тук да си живеем добре, не знам защо всички ходят в чужбина!? Много сте песимистични, постоянно ви се втълпява, че тук няма бъдеще - хе, естествено! Половината ми учители ни повтарят да се махаме от България - страшен пример, нямам думи!
Вие какво си мислите, че в чужбина са примрели за източноевропейци със средно ниво на английски език ли? Говоря за масата.
Не мога да ви разбера - защо си мислите, че като отидете навън, животът ви е уреден, работата ви е намерена, заплащането ви е високо? Ще се сблъскате с реалността, която е високо ниво на безработица, ниско начално заплащане, пренебрежение към чужденците. Аз също смятам да уча в чужбина, но поне имам реален поглед върху нещата и се информирам навреме. А вие ще паднете от високо, поне повечето от вас - тези, които си мислят, че чужбина е някакъв Едем, където просто чакат българчетата, за да ги засипят с пари. И че всичко там е уредено, прекрасно, няма проблеми в политиката, хората за любезни, всичко е в зеленина и разкош. Бабината ви трънкина.
Последно редактирано от ThroughStruggle : 12-11-2011 на 12:47
^На абсолютно същото мнение съм.За всички, които си мислят, че Великобритания или където и да е другаде е Рай ще ви дам пример с една позната на майка ми. Момичето завърши UCL(май се води за престижен) и започна работа в банка.Сложиха я на доста нисък пост с голяма заплата за БЪЛГАРИЯ , обаче с нищожна за АНГЛИЯ. Тъй като е чужденка, шефът й постоянно я следи какво прави и всяка вечер се връща добита от работа.Тя самата каза, че имало некадърници на по-високи постове, обаче от Англия. И какво-това ли е живота, за който си учил здраво и си хвърлил толкова много пари? Така че мислете, образование извън Бългрия е острие с два ножа.
Така е наистина. Не трябва да очакваш много, не идвай с пълна кощница от очаквания. Никoй няма да ти постели червен килим. Обаче, се въоражи с нерви, търпение, и упоритост, и ще успееш. Аз съм на 15 и уча в Швеция, и никога не съм очаквала нищо. И да, ужасно е когато кажеш че си българин, а те дори не знаят къде е България. И да те третират като нищо, при положение, че Американците и англичаните са им идоли, а тебе те наричат турчин. Но мен до сега това не ме е пречупило, а продължавам да се доказвам, и искам да успея, за да накарам всички най-сетне да осъзнаят кой сме и какво можем.
В България наистина няма бъдеще, нито място, пари за нас. Нито здравеопазването е като хората, нито политиците, нито обшеството, нито нищо. Все пак, всеки обаче сам си решава.
Веднъж ме озари 1 мисъл, която не съм сигурен дали е много правилна, но все пак ще споделя, тъй като за това идва реч. В повечето случаи хората, които завършат извън БГ не се връщат т.е. там се установяват и започват работа, семейство и т.н. Това не отваря ли повече места за тези, които живеят тука и са с добро висше образование? Например, ако отвориш даден магазин, конкуренцията ще ти бъде доста по-малка или за пък за местата за съдии,прокурори и т.н.Тези две сфери могат да осигурят стабилен доход дори и в БГ.
Също така има огромно значение какви специалности си избирате. Безсмислено е да изсипвате пари за образование в чужбина, ако учите маркетинг, PR, арт специалности и другите им там, направени специално за да пълнят университетите. Изброените имат около 20% професионална реализация. И не само в чужбина, безсмислено е да учите подобни специалности И в България.