.

Виж резултатите на анкетата: Висше образoвание ? КЪДЕ ???

Гласували
33. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • България

11 33,33%
  • Чужбина

22 66,67%
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 69 от общо 69
    anonymous708973
    Guest
    Смятай колко сериозно иска да влиза, след като не е отворила сайта.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Смятай колко сериозно иска да влиза, след като не е отворила сайта.
    Такива изявления са меко казано неуместни, когато човек не познава цялата ситуация. Беше му обещано в писмена форма, че въпреки това ще му бъде разгледана апликацията и първоначално поставеното условие беше 5.60. Пост-фактум се отметнаха с този аргумент. Историята още се развива...

Голям фен Аватара на reperw
    това ,че сега много имат желание да отидат да учат извън България не значи ,че ще ги приемат.Аз имам диплома 5 80 и IELTS 7.5 и пратих писма до 3 унита в АНГ и от 3те ме резнаха... като ми казаха че мот писмото не ми е достатъчно мотивиращо... а съм го писал с камара даскали....сега чакам да почнат да приемат в Германия ,но...

Мотивационното писмо е най-важният компонент при приема във Великобритания.

не просто като видят ,че си българин те режат..в Германия има унита които като видят бг диплома изобщо не я гледат...

Град
    София
    ^Не е вярно, че те режат щом видят, че си българин. Ама изобщо НЕ е вярно.

Източник: Познавам българи в King's, Cambridge, Oxford, St. Andrew's и други добри унита, кандидатствали с БГ диплома.

А за мотивационното писмо може да ти помогнат и 30 човека, но, ако никой не знае как точно се прави, все тая колко са. Мотивационното писмо винаги се пише 2/3 защо искам да уча (подкрепено с конкретика, прочетени книги по специалността, теории, области които те интересуват по-специално и т.н.) и 1/3 защо съм подходящ (стажове, опит, качества, летни училища, извънкласни дейности етц.).

Аз също не съм отхвърлен от абсолютно никъде, а съм българин, но да кажем, че не съм критерий, защото не кандидатствам с БГ диплома. Кандидатствам в 2 унита, които не приемат БГ диплома, и в 3, които приемат. В Англия няма да отида така или иначе, защото за мен е най-ужасното място, на което съм бил в чужбина. И е адски потискащо.

България Обичам родината си и не се влияя от мнението на хора, не успели в България. За мен да живея в България и да спомогна за съвземането й е мой дълг, а и само защото някъде е по-лесно, не ме кара да напусна страната си

Цитирай Първоначално написано от amk933 Виж мнението
    ^Не е вярно, че те режат щом видят, че си българин. Ама изобщо НЕ е вярно.

Източник: Познавам българи в King's, Cambridge, Oxford, St. Andrew's и други добри унита, кандидатствали с БГ диплома.

А за мотивационното писмо може да ти помогнат и 30 човека, но, ако никой не знае как точно се прави, все тая колко са. Мотивационното писмо винаги се пише 2/3 защо искам да уча (подкрепено с конкретика, прочетени книги по специалността, теории, области които те интересуват по-специално и т.н.) и 1/3 защо съм подходящ (стажове, опит, качества, летни училища, извънкласни дейности етц.).

Аз също не съм отхвърлен от абсолютно никъде, а съм българин, но да кажем, че не съм критерий, защото не кандидатствам с БГ диплома. Кандидатствам в 2 унита, които не приемат БГ диплома, и в 3, които приемат. В Англия няма да отида така или иначе, защото за мен е най-ужасното място, на което съм бил в чужбина. И е адски потискащо.
    е не казах,че никъде не приемат ами само в някой университети и то в Германия

Цитирай Първоначално написано от reperw Виж мнението
    е не казах,че никъде не приемат ами само в някой университети и то в Германия
    Това за Германия не съм го чувала, а съм в езикова с първи Немски и имаме достатъчно информация по въпроса. Конкретен пример можеш ли да дадеш?

конкретен университет нямам казвали са ми,че в Мюнхенския е така незнам са дали е 100% вярно
    Последно редактирано от reperw : 12-13-2011 на 19:55

Град
    София
    Не е вярно. Знам за 4ма българи там - 2ма от 91 НЕГ лайстунг класетата и 2ма с обикновена БГ диплома от СОУ.

ПС: Тези от СОУ-тата даже не са от София. В Германия на практика приемат 90% от всички и 90% от тези приети 90% отпадат до последната година.

Германия на практика приемат 90% от всички и 90% от тези приети 90% отпадат до последната година. ??? Тоест никой не завършва от българите така ли

Град
    София
    Не е казано от българите...

Но мога да ти кажа, че на един от моите приятели в началото на първата година имаш не знам си колко стотин човека в "класа" (поток или там както се води). Последната година - 50 човека. Останалите - изпопадали по учебното трасе. Знам иначе за българи, които са завършили година по-късно, защото са влачили невзети изпити.

Така или иначе идеята ми е следната: Ако в САЩ е ужасно трудно да влезеш и завършват 99% от всички приети, то в Европа се влиза относително лесно, но е ужасно трудно да завършиш.

Супер фен Аватара на scrooper
    За Германия- наистина се влиза лесно,а още по- лесно те изритват
    Освен това е хубаво не просто да изкреташ някаква диплома, а успехът ти от изпитите да е добър, защото работодателите там и по това сравняват кандидатите си.
    Аз все пак съм се насочила натам, като си уча сериозно + се подготвям отрано с активности и уроци.
    Съветвам всички, които чужбината ги влече, да овладеят съответния език максимално преди да заминат.
    always late but worth the wait!

И в крайна сметка искате да ми кажете, че ако си българин и не си гениален в чужбина не можеш да отидеш да учиш?Може ли един средно-статистически ученик (айде добре, с диплома 5.00 примерно) да влезе в що-годе сносен колеж в чужбина?

Цитирай Първоначално написано от eliyiy
    kato mi kazva6 ima6 infekciq pone mi obqsni kakva e tazi infekciq.

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick Виж мнението
    И в крайна сметка искате да ми кажете, че ако си българин и не си гениален в чужбина не можеш да отидеш да учиш?Може ли един средно-статистически ученик (айде добре, с диплома 5.00 примерно) да влезе в що-годе сносен колеж в чужбина?
    Дефинирай "що-годе сносен колеж". Защото за мен и моята специалност това може да е един, за теб може да е друг.
    И не, не е нужно да си гениален, за да отидеш да учиш в чужбина. Но е много по-трудно да се конкурираш с native speakers за работа. Докато тук си българин и се състезаваш с други българи, там не е така. Така че - не е нужно да си гениален, но би трябвало да си на едно доста високо ниво.

с 5тица мъчно може да влезеш в добър колеж

Повече от фен Аватара на didenceeto
    12 клас съм, тук ще продължа да уча, а за магистратурата мога да помисля за чужбина, тя е по-важна.
    И за най-умният философ е трудно да отговаря на глупави въпроси.

Под колеж може би имаш предвид висши учебни заведения в англоезичните държави. Там диплома 5.00 не съм сигурен дали ще ти стигне, а в САЩ дори не я признават. Но що се отнася за останалата част от Европа (Германия, Австрия, Холандия, Дания) с 5.00 диплома и отлична оценка на езиков сертификат (по немски или английски) според мен няма начин да не влезеш. По-трудното идва, когато те приемат - много сериозно учене, живот в чужбина, нова среда, чуждия език, все неща, които трябва много добре да ги премислиш, преди да се решиш да заминеш.
    Последно редактирано от princo90 : 12-14-2011 на 17:41

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си