Уговорено запознанство с неговите родители не е имало. С баща му се засякохме у тях, представих се и толкова. Не знам дали е имало и 2 седмици от началото на връзката ни. Той е много респектиращ и досега не успявам да се отпусна в негово присъствие.
С майка му беше по-забавно. След първият път, в който пренощувах у тях, бързахме да излизаме за среща с приятели и се засякохме с майка му. В суматохата да не закъснеем даже не се запознахме. В последствие казала на приятеля ми, че му била сърдита задето не ни бил запознал и не сме останали да ни направи закуска. Не помня вече кога се запознахме официално, но тази първата сутрин няма да я забравя.

Той се запозна с родителите ми като дойде да ме взима за бала. Бяхме заедно от около половин година. Беше ми кавалер, дойде с подаръци и огромен букет. Не изглеждаше много притеснен, пък и вече се познаваше със сестра ми и съпруга й, така че не беше изцяло в непознати води. Той е единственото момче, което някога съм представяла на родителите си и за чието съществуване те са били уведомени. Май аз бях по-нервна от него. Та, въпросната вечер, пред група от двайсетина мои роднини той се запозна с нашите. Постояхме десетина минути, не им дадох възможност да разпитват много. До ден днешен, за вече 3 години, са се виждали не повече от 3-4 пъти.

Общо взето по-нервна бях при запознанството на моите родители с приятеля ми, отколкото при моето запознанство с неговите родители. Може би защото нямаше официалности и всичко беше естествено и непретенциозно.