- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Бах ти идиоти те! Тия не заслужават да живеят направо
Съжалявам, че не съм се вписал във високите стандарти на раздел Кофата, но обещавам за следващия път да се постарая повече и да се сетя за по-подходящи български думи, които да използвам.
След като установихме, че се омота като пате в калчища, тогава следва да започнем да мислим трезво и да си зададем въпроса дали има логически издържан довод ЗА съзнателно отнемане на живот (не се прави опит за спиране/предотвратяване на инцидент), който да бъде изречен от нормално човешко същество, което няма сериозни отклонения в психиката.
Да, има много изроди и изверги, които мъчат и убиват животни поради някакви причини, които специалисти психолози или психиатри могат да назоват и с диагнози, но... точно какъв човек си, когато просто отнемаш живот все едно не ти пука?
Ти явно нямаш морална задръжка да убиеш безсловесна твар. Но излизаш с псевдохуманна гледна точка как ако бъде предприето някакво действие спрямо човек, който не намира за нужно да натиска спирачки, то неговите близки ще им бъде причинена емоционална болка. Понеже не съм бил свидетел на случката и няма как да знам дали например не е било прекалено мокро или пътната ситуация е била такава, че при рязко натискане на спирачки да се създаде по-опасна ситуация, то аз няма и как да коментирам. Само ще кажа, че според ЗДП трябва да се съобразяваш с пътната обстановка и това явно не е било налице и е довело до инцидент, което вече не е само морален въпрос и спор. Защото утре може да се затича и 5 годишно дете например... Е, ако беше дете, а не куче - тогава щеше ли да ти пука за "горестта" на близките на шофьора?
А кучето като потенциален убиец е изправено срещу един реален такъв вече...
И второто, понеже знам как всички ще се разписукат, че кучетата хапят хора и следователно всички кучета трябва да бъдат избити, та според тази логика е редно да подпалим всички автомобили (вече почнаха хах), да излеем всичкия алкохол в една дупка в земята, да изгорим всички тютюневи посеви и т.н. Защото явно никой не може да види реалният проблем в подобни ситуации, който е чисто и просто наш - на хората, защото ние сме истинският причинител.
ПП. Не очаквам да разберете, затова ще чета следващите ви малоумни постове с интерес.
Изчетох целия чаршаф с надеждата действително да си дал някакъв отговор.
Прочетох - "дрън-дрън ,лошо е да се убиват животни ,дрън-дрън ,мрън-мрън".
Храна. Удоволстие.следва да започнем да мислим трезво и да си зададем въпроса дали има логически издържан довод ЗА съзнателно отнемане на живот (не се прави опит за спиране/предотвратяване на инцидент), който да бъде изречен от нормално човешко същество, което няма сериозни отклонения в психиката.
Ходя на лов ,защото ми доставя удоволствие да отстрелвам нещо живо. Ще кажеш че е за месото ,но нито аз ,нито който и да било познат мене ловец има проблем с парите. Какво ми пречи да отида да си го купя от магазина ? Нищо ,нали ? Просто удоволствието да издебнеш и убиеш нещо е огромно.
Хипотетично може и да ми достави удоволствие да прегазя нещо ,кой знае...
Макар да имах подобни намерения ,тактично ще пропусна да похабя 10 минути от живота си в тършуване за линкове ,доказващи че немалка част от човечеството изпитва удоволствие от насилието.Да, има много изроди и изверги, които мъчат и убиват животни поради някакви причини, които специалисти психолози или психиатри могат да назоват и с диагнози, но... точно какъв човек си, когато просто отнемаш живот все едно не ти пука?
Да ,нарича се 'общество' и всички живеем в него.Но излизаш с псевдохуманна гледна точка как ако бъде предприето някакво действие спрямо човек, който не намира за нужно да натиска спирачки, то неговите близки ще им бъде причинена емоционална болка.
Законите са създадени за да гарантират правото на живот на всяко човешко същество. Това е и обществото - съвкупност от хора ,достигнали до единодушие и стремящи се да живеят в хармония и солидарност.
Не виждам какво общо имат в случая животните ,освен че на част от тези хора ,фрапантно самозабравили се в глупостта си ,им е хрумнало ,че остатъка трябва да се съобразяват с емоционалните им проблеми.
Бих бил против ако това куче беше собственост на човек ,защото убийството му би нарушило правата на последния. Ако това изискване не е изпълнено гледам на него по същия начин ,по който гледам и на джанката пред блока.
Крайно нескопосан опит за заяждане ,следствие от неспособността ти да вникнеш в написаното.Е, ако беше дете, а не куче - тогава щеше ли да ти пука за "горестта" на близките на шофьора?
Нужно ли е да споменавам ,че пиленцата и прасенцата ,които с готовност си хапваш ,не са изживели приказен живот в страната на чудесата ,и определено не са се споминали с презадоволена физиономия ?А кучето като потенциален убиец е изправено срещу един реален такъв вече...
Колкото до дефиницията ти за убийство - ами ,окей. Ти си знаеш.
И ето че дочитайки поста ти ,докато съм на края на своя ,разбирам колко си ограничен/а.И второто, понеже знам как всички ще се разписукат, че кучетата хапят хора и следователно всички кучета трябва да бъдат избити,
Какво общо има хапят ли кучетата хора или не ? Какво ? Защо трябва да имаш причина за да убиеш нещо ?
Не ме разбирай грешно. Обичам животните. Особено слоновете. Но да се изхвърлям в подобни твърдения е недопустимо. Колкото и арогантно да звучи ,хората сме си хора. Ако искаш да убиеш уличен помияр просто не виждам причина да не го направиш. Е ,освен че може да засегнеш нечия деликатна психика.
Подобно.Не очаквам да разберете, затова ще чета следващите ви малоумни постове с интерес
Едит : и съм сложил грешен линк...няма що. Както и да е ...