Всъщност оставам безмълвен изобщо пред искането да се даде обосновка защо е нередно да прегазиш безстопанствено куче. Не знам каква точно обосновка ти би искал, когато изказваш подобно твърдение, затова и не съм склонен да влизам в каквато и да е полемика.

Аз съм човек, който цени живота, а ти възприемаш останалите живи същества като предмети - варварското ти мислене и отношение от 16-и век сигурно не би могло да възприеме една позиция защитаваща живота и неговата неприкосновеност.

Но ми хареса как заговори за расизъм и сексизъм, защото има и едно друго терминче - видовизъм. А твоите мнения са точно като на онези, които едно време са пъхали хората по концлагери и газови камери, заточвали са в Гулаг и просто са извършвали същото с хора, което ти би правил с животните. Възприемали са ги като предмети и вредители, които не е никакъв проблем да бъдат избивани безсъвестно.
Преди 70 години си щял да бъдеш идеален есесовец, но развитието на историята и човешко общество в момента ти позволяват да имаш позиция, която да не вреди само на човешкото общество, а тогава просто си щял да замениш човешкото с арийската раса или комунистическата партия и пролетариата.

Харесва ми и невинното ти опитче да вкараш някакви наченки на сарказъм, докато се опитваш да заблудиш събеседниците си, че имаш обоснована и неагресивна позиция по въпроса, но все пак предпочитам да съм човек, който си ляга с плюшеното мече, отколкото да съм просто един изверг, който не вижда проблем в отнемането на живот.

И не, ти не просто навираш своето мнение в нашите лица, но и оставяш след себе си локви кръв, гниещи трупове и смърт. И това поведение не бива да бъде толерирано.

ПП. Сблъсквал съм се и преди с хора с твоето мислене, които си мислят, че могат да издевателстват над безсловесните твари, за да компенсират своята собствена малоценност. Винаги съм изпитвал удоволствие от такива срещи на четири или повече очи, защото тогава си проличава кой какъв е точно.