- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Имам въпрос - можете ли да ми препоръчате нещо....
ЗдравейтеИмам един въпрос - можете ли да ми препоръчате някаква фитнес програма, упражнения, режим на хранене, (дали да пия някакви добавки?) или просто да изброите някои по-основни неща, които биха ми помогнали да стегна корема си за най-кратко време (1-2 месеца)? Изключително ще съм ви благодарна, ако отделите малко от времето си и ми помогнете
Знам, че за повечето от вас вероятно зимата не е моментът, в който да се заемете с отслабване/стягане и т.н., но аз наистина искам да подобря физическото си състояние, да задържа килограмите и да стегна тялото си.
( В момента съм около 56-57кг., 165 съм висока; всички ми казват, че изглеждам идеално, не, че това има значение де, но все пак ми се иска да дам всичко от себе си)
Та, да... Благодаря ви предварително, ще се радвам да ми отговорите възможно най-скоро. :*
яденето хубаво ще го кажем, но ще можеш ли да тренираш ? имам предвид тичане, скачане на въже и т.н. ?
тряя да прайш коремни преси на римското столче със завъртане и обикновени коремни без почивка между серийте и 3 по 20 мин на пътеката
_√.I.ק_ PиtъЪм Баsttуна Να Saкkatи ©®™
Да, ще мога да тренирамЩе ходя на фитнес да тичам или там на някви уреди, коремните си ги правя, а ако не мога да отида на фитнес всеки ден се движа супер много, така че не мисля, че е проблем (:
Като цяло трябва да се намалят мазнините. Желателно е въглехидратите да са до следобяда, като главно от тях може да хапваш ориз (кафяв и бял), леща. Хапвай повечеко белтъци, сутрин е задължително овесени ядки с мляко (прясно или кисело, без значение). Месо - риба, пилешко. Също така и яйца, варени или пържени, но без мазнина. Добре е да си вземеш ленено масло, витамини.
Относно упражненията - пътека или тичане в парка, скачане на въже. Отначало тичането и скачането ще е колкото можеш. Но с времето трябва да увеличаваш натоварването. Реално след двадесетата минута започва топенето на мазнини. Аз лично кардиото го правя ту сутрин, ту вечер, но е по-добре сутрин. Преди кардио тренировка може вземеш една малка лъжичка мед или плод. Евентуално едни неопренови панталонки с по-висока талия също биха били отполза. Имай предвид, че е важна загрявката като се започне от глезените и се стигне до раменете.
Като се досетя нещо ще допиша
Последно редактирано от hamilcar : 12-13-2011 на 15:01
HIIT + разнообразни и натоварващи упражнения за корем, обикновенните коремни са най-безполезното упражение : )
хайде сега да не влизаме в такива определения като "безполезни упражнения". а и точно тези коремни са си екстра.
Пресата става доста издръжлива от коремни, а ако ги правиш с тежест и ММ ще качиш.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek