- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Самостоятелна форма на обучение
Какво представлява тя? Чувала съм, че на края на всеки срок трябва да се явяваш на изпит. Какви документи се изискват? Въобще дайте ми повечко информация, ако имате тази възможност.![]()
Това се въвежда, ако ученикът няма да време учи - ходи на състезания или е актьор, нещо такова. Имаш си учители, които ти преподават най-важните предмети (към 3-4 май, не съм сигурна) и накрая се явяваш на изпити.
Трябва да имаш уважителна причина, поради която не можеш да ходиш редовно на у-ще. Или да си натрупал много отсъствия и накрая на годината завършваш с изпити по всички изучавани предмети. Ако имаш причина (нарпимер една моя съученичка роди дете) имаш право да ходиш на училище когато можеш и ако имаш достатъчно оценки и присъствие може и да не оставаш на изпит. Но ако си наказан за безпричинно допуснати отсъствия нямаш право да ходиш на у-ще, а само се явяваш на изпити за оформяне на годишна оценка.
Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!
-------
Where did my cookie go? O.o
Само при уважителни причини може да минеш на самостоятелна форма на обучение (СФО) . .
Трябва да се подготвяш самостоятелно и накрая да държиш изпит, от който зависи дали ще минеш или ще останеш в същия клас. Като цяло не е препоръчително.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Учиш вкъщи , мисля че имат и учебници ичуш с учител или с мама и тати . На края на годината се явяваш на изпит
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
По-добре попитай по-запознати лица.
Познавам момче, което е на самостоятелна форма на обучение, без абсолютно никакви уважителни причини. Абсолютно никакви! Подчертавам!
И спря да се върти за миг земята..
Плувец съм . Имам приятели които са на Самостоятелна форма на убочение и схемата е проста - те ходят 1-2 дни в седмицата за 1-2 часа и просто имат изпити накрая и това е... учиш си когато искаш и можеш , но те ходят и на даскало за някои часове.