Ха-ха.
Един човек може да е добър и без да бива потъпкван. Просто повечето "добри" хора се приемат за жертви и само се оплакват как всички ги използват, но не осъзнават, че те създават всичко това около себе си, никой не им е виновен. Противно ми е това.
А добри и лоши хора няма, всичко е въпрос на гледна точка. Разликата м/у Исус и един сериен убиец е никаква, в основата си всички сме едно и също нещо, единствено емоционалния заряд създава някаква илюзия за разлика.

Аз се водя от "добрите" и до преди неотдавна и аз само писках колко ме мачкат и т.н., как все помагам, а на мен никой не ми помага, и т.н. Познато, нали? Но накрая реших да поема отговорност за себе си, а не да съм жертва на 'суровия живот'. Все още съм си добричък, и то много. Мил съм, дружелюбен съм. Само че не съм жертва. Ако някой се държи лошо и подло с мен, това не го прави този човек лош, този човек прави най-доброто, което може ,на базата на това, което знае и е научил през живота си и не го обвинявам. Ако аз съм се засегнал, то е просто защото аз съм се засегнал, причината е в мен, не в другия човек. Неговото държание може да ми е и безразлично и неутрално, но това зависи единствено от мен.
Страданието е избор. Поемете отговорност за себе си.
Трудно е, но си струва усилието.
Храна за размисъл. само се надявам дизелчо да не ти мине през едното ухо (образно казано) и да излезне през другото, защото имаш тая склонност да се приемаш за жертва от край време