- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Еразъм студентите и правата им
Здравейте,
При мен изникна една доста важна тема покрай Еразъм студентите. Тъй като уча в момента по Еразъм , по принцип съм студентка по Английска филология и съм в Испания, по същата специалност. Предметите не са абсолютно същите, но някои от тях са доста близки. Искам да си знам правата, защото в моя университет не искат да ми признават резултатите. Почти съм убедена на 100 %, че нямат това законово право, защото тъй като съм записала предмети тук по моята специалност, това означава, че трябва всичко да ми се признае, само защото е на английски и това,че няма 100 процентово покриване на материала не бива да е повед за непрзнаване. Някой от вас бил ли е по тази програма и знае ли нещо за кодексите и правата на Еразъм студентите ? Искам да покажа това в университета си и да разберат,че така, да си прецакват хората, както си решат , нямат право, защото сме в ЕС ! Благодаря.
Не съм абсолютно наясно със ситуацията, защото самата аз никога не съм учила по Еразъм, но познавам няколко човека, които заминаха и не им признаха предметите, които са учили... В смисъл, дадоха им Pass или Fail в зависимост от това, дали са си взели изпитите там, но не им дадоха кредити и за да си компенсират за липсата на кредити трябваше да вземат допълнителни предмети в нашия университет след като се върнаха.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.