- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Давате ли пари/храна на просяци?
Ами не, не се доверявам. Не мога да бъда сигурна че няма да си купи алкохол и да се напие...защото има много такива. Но в училище пускам в кутията. Даже утре ще има Коледен концерт и парите от входа ще се дарят на дом с деца.![]()
Мразя всякво charity свързано с хора... Парите ти отиват в джоба на някой умен бизнес човек...
а в шибаното ми училище се събират пари за лаптоп! ЛАПТОП! Има най-малко 5 лаптопа служебни, но ние ще купуваме нов за УС, демек за психоложката да си цъка в кабинетчето..
и от 1 седмица призовават да дадат пари за лаптопа..
вместо да купят по нещо за Коледа на децата от дома/да дарят парите за благотворителност, те лаптопи ще ми купуват.. ;х
Рядко давам, когато наистина ми стане жал. Тъжно е, че има такива хора, които нямат пари и дом, но... освен да им помогнем малко, няма какво да направиим. Все пак сме хора, когато помагаме, вярвам, че ни се връща.
Да и + това ако пък е някакъв доста беден,но иска да пие алкохол и това му е целта на живота,може да се окаже,4е не му пука за ръката си(ако е ампутирана например),а събира пари за алкохол.Това е супер тъпо.
Слу4вало ми се е оба4е да давам храна и те си я изяждат,оба4е ако ми кажат да им дам пари за храна,а не аз да я купя-не го правя.
В кутии пускам пари4ки-за болни,за бедни и т.н. ..![]()
Последно редактирано от ImmortalSportFreak : 12-23-2011 на 21:18
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Пари- никога; храна/ неща, които не ми трябват- няколко пъти месечно.
always late but worth the wait!
Никога, докато не ми предоставят дарителска банкова сметка нищо не давам.
Друг е въпроса, че много пъти съм съжалявам бабите, които цяла зима висят по улиците и продават цветя за жълти стотинки.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Давам само на такива които познавам, за такива неща не пестя. Проблемът е, че заради разни други на които им няма нищо а го правят за парите хората изгубиха доверие дори в истински нуждаещите се хора.
Само на бедни възрастни хора, които познавам. Но те не просят по улиците, просто ги познавам, живеят в квартала, където и аз и им давам понякога. Трудно е да ги накарам да ги приемат. По-лесно става с храна или с лекарства.
Съгласна съм с malkasladka. Е, понякога давам храна, защото е по-добре от колкото да дам пари и с тях да се купи нещо безсмислено.
П.С. malkasladka имаш страхотен подпис!![]()
I'm still here bitches and i know everything !!!
Тери.. <33 ♥
Веднъж сгреших да дам пари на просяк и повече няма да повторя тази грешка. В момента, в който получи парите, отиде и си купи цигари и бутилка ракия.
Пари да съм давал един, двапъти, защото някои от просяците си купуват няк'ви лепила и ги дишат, пък други си имат човек на който се отчитат и нищичко не взимат. Затова само храна давам, така знам, че парите ми няма да отидат за цигари и т,.н Иначе не се случва често в моя квартал няма просяци, като ходя по центъра ги има и нещо си взема и давам.![]()
Не се доверявам никога. На уличните особено, пари взимат, като им купиш храна, те викат, че искали пари.За к'во ? За да отидат и да си купят поредната водчица.
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Давала съм на хората от улицата стотинки, но вече не го правя, защото просто като видя празната бутилка от бира до тях или как тайно си гледат часовника ми става ясно колко бедни са.
Тези с картичките ги подминавам, защото са ми ужасно досадни.
Случвало се е да идват и в нас хора които събират пари за болни деца. Един път не знам какво ми стана, но дадох 5 лв. за едно дете - много жално ми беше станало, а и като знам, че някога и на нас ни се е налагало да събираме (не пари, а кръв) и са ни помагали ми става още по гадно....
Не давам пари на хора, които сами са си резнали крачето. А това е така в повечето случаи. Понякога на музикантите давам, ако имам - какво са виновни, че не са успели да се реализират? Тази година ме сурвакаха едни малки момиченца на улицата и им дадох; на домове даваме старите ми играчки и дрешки; а за конкретната ситуация - не бих дала. НИКОГА. Аз тези пари съм ги събирала толкова време... и накрая да ги дам на някакъв непознат, дето не знам за операция или за Загорка ще ги изхарчи. Никога.. като бях във Франция имаше мн жени с бебета в ръка които си протягат ръката - жал ми е, но за себе си нямам пари, камо ли на тях да давам...
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Американски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и те питат
Български форум - питаш и всички ти казват колко си тъп!
Аа, веднъж дадох останалата си кифла на някакъв просяк, той я погледна, хвърли я и се излю в/у нея (искаше да оцели обувката ми). Как се въздържах да не го напсувам, не знам.
I'm a GIRL ^^ I'm PROUD
Американски форум - питаш и ти отговарят
Руски форум - питаш и те питат
Български форум - питаш и всички ти казват колко си тъп!
Колкото повече даряват хората толкова повече просяци ще има, ако наистина човек е болен, няма пари бих му дал(ако съм сигурен) Има цяла просяшка мафия просят и после им събират парите. На военна болница има един просяк дето като се съберат хора на спирката започва да куца и да проси - качат ли се в рейса хората и той вече си ходи нормално! На такъв само тояга ;]
++ случвало се е и да дам на просяк по улицата и после да го видя да си пуши цигарата все едно нищо не се е случило .. доверие се знае ,че не може да се има на такива хора ,но като видя хората как са насядали по подлезите и ми става доста кофти .. но вече доверие нямам .. да не изключвам наистина да са болни да не са добре финансово но има и такива измамници .. цяла мафия която мами хората и после се събират и броят парите ...
Последно редактирано от Actorr : 01-11-2012 на 13:58