.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 46
    Голям фен Аватара на FreshJuice
    Град
    Everywhere

Давате ли пари/храна на просяци?

Някои може да ме помислят за луда, но преди малко един човек позвъня на входната ми врата. Мъжът беше с ампутирана ръка и молеше за средства за операция. Имах спестявания и му дадох (по принцип съм ученичка, а нямаше никой у дома). Казах си: Аз съм човек, който има дом, няма здравни проблеми и има близки. Имам си всичко от което се нуждая, а някои хора нямат и обувки и изнемогват. А този човек изглеждаше така стъпкан от живота, че сърцето ми се сви... Надявам се всичко да мине добре с него

Моят въпрос е Вие как бихте постъпили? Доверявате ли се на просяци по улиците? Давате ли средства на домове, на хора в нужда.. Пускате ли пари в кутиите, който минават понякога през класните стаи?
    И не става въпрос дали дарявате само по Коледа, а през цялата година. Правите ли го?
    Believe in Yourself !!!

Продавам МОДЕЛИРАНИ БИЖУТА : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...440641#9440641
    Ако има заинтересовани-пишете в темата

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Не,не се доверявам на просяци и т.н. Училищни кутии,домове...-да,но на такива улични :X
    Шофирай разумно - стигни жив!

Голям фен
    Не, категорично не се доверявам, някой от тях сигурно са по-заможни и то мен самата, наистина жалко за тези, които наистина нямат, но човек никога не може да бъде сигурен...
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

Супер фен Аватара на an0niimka
    Град
    L.A.
    По принцип не правя дарения, но понякога когато в училище има кутии, в които да пуснеш пари винаги го правя и не само по Коледа.
    Момиче съм! xD

Който никога не е преживявал истинската мъка,не е способен да усети истинското щастие.

Уча се от всеки, но не подражавам на никой!

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    В кутии,благотворителни базари (в училище организират) редовно давам,ходила съм и на благотворителни концерти.Но на тези на улиците и под подлезите не,съмняват ме.

Супер фен Аватара на shmatarok
    Давала съм пари, когато е имало кутии и повече информация къде отивам въпросните дарения. Веднъж дадох и на един от улицата, не знам защо, просто реших, че непременно трябва да й дам на тая жена 20-те стотинки, за които ме помоли. По принцип не давам така, ама тогава нещо ми стана Оо.

Повече от фен Аватара на Bukuuu
    Град
    Хасково
    Винаги когато имам възможност давам и пари и храна. Просто ми става мъчно когато видя някой бездомник край пътя и не мога просто да подмина.

Don’t waste a minute not being happy. If one window closes, run to the next window - or break down a door.

Фен Аватара на lovehorror
    Град
    Sofia
    Да,близо до блока има един човек всеки ден е по тротоарите едното му око го няма и винаги му давам,има и много ментета обаче като мина покрай тях и ми става жал.
    Любовта е прекрасно чувство...

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    Давала съм два пъти.
    Първия път един просяк звънна на вратата и пита дали имам работа за него,защото му трябват пари за храна...нямах работа за него, но ми сатана жал и му дадох малко пари, все пак на просеше,а искаше да си искара парите...
    Втория път един прсеше на улицата и казваше,че му трябват за храна, но понеже не бях сигурна дали няма да си купи алкохол с тях, му купих харна и му я дадох
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Голям фен Аватара на dami666
    Ами рядко давам..Тук в София има много менте просяци,от сорта на циганите с фалшивите рани,наркомани,които молят за 2 лева защото ''няма как да се приберат'',пияници..Около нас имаме един дядка,който проси пари,за да си купува бира и цигари,виждала съм го как си я пие биричката после..не се доверявам.А пък и в легитимните организации няма как да си 100% сигурен,че парите ти отиват за това,за което си ги дал,а не в джоба на директора на дома за сираци примерно..корупцията е пълна.
    Believe in yourself.

Мега фен Аватара на Concussion
    ......................................
    Последно редактирано от Concussion : 12-17-2011 на 20:00

Добре е, че има толква хора кадето даряват, това показва, че сте добри хора, ментетата няма да ги коментирам, общо взето на кои колко му е акъла. Поздрави и успех и дано има по малко хора които да стигат до просешка тояга.

Супер фен Аватара на Thrombocyte
    Всъщност съм имал доста случки, които са ме отказали.
    Една баба веднъж ме спря и ме помоли за пари за автобус, защото тъкмо са я изписали от болницата. Как да е - дадох й, на следващия ден спира мен и приятелката ми със същата молба, като просто я подминах с усмивка.
    Respect my authoritah

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    По принцип са прекалено много ментетата . Доста често ги игнорирам ,понеже съм ги виждал после с Уокмените и плеърите ...
    Но пък се случва и да дам ,понеже си личи че човека е в трудно положение и не лъже . Има един човек , от години си седни на една маса и си гледа една кокошка - трудно можеш да го убедиш да вземе пари от теб ,но вземе ли ,все намира как да се изплати ,било то да ти помогне в работа или нещо друго .... Така че ,не всички са измамници ,тъжното е че преобладават .
    Това ,което не ни убива , ни ебава майката .

Мега фен Аватара на Hilary_
    Не. Игнорирам ги. Повечето се правят и се възползват от добрината на хората.
    + това имам такива разходи, че понякога на мен самата не ми стигат парите.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    В повечето случаи давам. Но имало е моменти , в които просто ги игнорирам , защото просто си ми изглеждат съмнителни.
    В училищните кутии , базари , благотворителни концерти - редовно присъствам и давам пари.
    Но честно казано повече са ми съмнителни (тия , уличните) след толкова предавания , в които просто ги разкриват как маммят. ;x
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    Пари давам от суеверие...понякога от нищото, стига да почувствам желание /и възможност, все пак се издържам сама/...при нещо важно около мен, давам на един певец на Солунска и Славейков...сляп е мъжът, и пее чудесно...и винаги ми оправя настроението, когато мина покрай него, неизменно, от години е там...него не подминавам никога...честно казано акциите за събиране на пари с картички и неща, ме вбесяват повече....защо ти е кеш, като можеш да вкараш пари други хора да ти го събират....
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    просяци по улиците-никога; музиканти май не съм срещала, но бих дала ако свирят добре
    картички и подобни не купувам никога по простата причина, че не знам къде биха отишли парите ми
    ако се издържах сама, бих пращала смс-и за дмс мисля
    иначе събирали сме от училище и после са купували шампоани, шоколади и други за дома за деца..там поне отиват на правилното място..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

................................
    Последно редактирано от Concussion : 12-21-2011 на 18:47

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Давам.Абсолютно, абсолютно винаги,когато имам пари. Много тъжно ми става. Не мога просто да ги подмина така и да не ги отразя.
    И на домове давам. В дома, в който даряваме всяка година, не се приемат пари, за това купуваме обикновено неща-дрешки,пантофки,памперси.
    И в кутиите пускам пари,да,сигурна съм, че парите отиват там,където трябва.
    СМС-и пращам също, но не много често.
    На тези,които продават картички по улиците не ми е приятно да им давам. Първо, че стига някаква нищожна част от цената на картичката/цветето и второ, че просто отблъскват хората с нахалството си. Веднъж нямах никакви дребни пари, само около 80-90 стотинки, които дадох, а жената, която продаваше, ми се развика, че съм давала толкова,а не 1 или 2 лева.
    Целогодишно го правя това, не само по Коледа.
    Everything changes, but beauty remains ...

Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser Виж мнението
    Давам.Абсолютно, абсолютно винаги,когато имам пари. Много тъжно ми става. Не мога просто да ги подмина така и да не ги отразя.
    И на домове давам. В дома, в който даряваме всяка година, не се приемат пари, за това купуваме обикновено неща-дрешки,пантофки,памперси.
    И в кутиите пускам пари,да,сигурна съм, че парите отиват там,където трябва.
    СМС-и пращам също, но не много често.
    На тези,които продават картички по улиците не ми е приятно да им давам. Първо, че стига някаква нищожна част от цената на картичката/цветето и второ, че просто отблъскват хората с нахалството си. Веднъж нямах никакви дребни пари, само около 80-90 стотинки, които дадох, а жената, която продаваше, ми се развика, че съм давала толкова,а не 1 или 2 лева.
    Целогодишно го правя това, не само по Коледа.
    "Давам, давам... постоянно давам, целогодишно... ах..." ... И к'во? По-добре ли се чувстваш като парадираш с това? Сега, въпреки че се бъзиках по-горе в темата, като съм правила нещо за някой човек, независимо дали говорим за жест, или к'вото и да било, не мисля че изобщо тези неща трябва да се коментират! А такова парадиране като твоето е грозно, наистина. Грозно е.

Мега фен Аватара на xoxi
    Прекалено недоверчива съм. Не давам.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    "Давам, давам... постоянно давам, целогодишно... ах..." ... И к'во? По-добре ли се чувстваш като парадираш с това? Сега, въпреки че се бъзиках по-горе в темата, като съм правила нещо за някой човек, независимо дали говорим за жест, или к'вото и да било, не мисля че изобщо тези неща трябва да се коментират! А такова парадиране като твоето е грозно, наистина. Грозно е.
    СКъпа, не парадирам. Отговарям по темата. Според мен най-нормалното нещо на света е да дадеш и не виждам какво за парадиране има. Просто отговорих подробно. Нито съм искала да звучи като фукане,нито нищо.
    Последно редактирано от PullMeCloser : 12-21-2011 на 22:02
    Everything changes, but beauty remains ...

Давала съм .. но не съм се раздавала по могно . От къде ще съм сигорна че моите пари отиват там ?!
    Когато си мил с хората те ти се качват на главата !!!!

Един приятел който въобще не е от нямащите нищо(защото върви с толкова пари в джоба, колкото аз имам за средно 2 месеца) не дава 1 стотинка на такива, и е повече от прав. И аз не давам. Гледам на нещата така-човек сам си е виновен. Всичко това, до което е стигнал в момента е в резултат на грешките му преди. И ако понякога това не ми стига за да си оставя парите в портфейла си казвам, че кой нормален просяк ще тръгне да обикаля по кафетата или да свири на китара на пътя? На такива не им давам нищо.
    Ако обаче видя човек без ръка който ме моли за пари за операция ще му дам разбира се. Съчувствам им, но много от тях не го заслужават :X

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си