Не мисля, че това е професионален съвет. Замисли се.. Балсама се слага само по дължината на косата тогава какво общо би имал с корените. След като измиеш косата си със шампоан, а след 2-3дни се омазнят корените ти, ти трябва да ги измиеш отново, какво ще стане ако сложиш само 'мазен' балсам по дължината си? А е немислимо да си слагаш балсам в корените, защото той още повече ще ги омазни! Когато косата е мазна тя се мие значително по-осърдно от нормалната коса, за да може максималко корените да се измият и шампоана да изсуши косата. Т.е ако на нормална коса слагаш веднъж шампоан, то на мазна се слага 2-3 пъти, за да може добре да се отмие. Представи си, че не си миеш косата 3 дни и след това само я изплакнеш?
Аз съм пробвала. Не помага. Купи си професионален шампоан за мазна коса и не прави бабини и лелини истории просто защото няма да ти помогнат. Когато аз опитах такъв вариант, след като изсуших косата си корените ми бяха също толкова мазни колкото преди да влезна в банята. Косата ми приличаше на мокър парцал след като я подсуших, представи си.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.