Ти пък, добре че си по-интелигентен...
Я ми кажи, на теб някой ако ти каже " докато не завършиш висшето си образование няма да правиш секс", ти кво? Ще клекнеш и ще кажеш "Ма разбира се, както наредите, сержант"?
И явно си достатъчно повърхностен, и не особено интелигентен, след като не си вникнал в нито един пост, че и реши от раз, че авторката има занижено сексуално образование (wtf?), защото не е правила секс до сега.
Хвани и си размърдай и ти сивото вещество и се замисли за няколко неща:
Ако един човек е достатъчно умен и отговорен сам към себе си, ще се постарае да прави безопасен секс (същото се отнася и за партньора му). Второ, не може да нямаш никакво доверие на детето си, а ако си мислиш, че може да надуе корема, значи си изпуснал времето, в което да обясниш на детето си всички отговорности, които носи секса. В случая, тоя опит за забрана си е живо измиване на ръцете "аз не съм й обяснил как да го прави, за да не надуе корема, за това ще й забраня да се секси, че да не се чувствам виновен после". Какъвто и да е един баща, трябва да има достатъчно разум, за да се сети, че дъщеря му не е малко момиченце вече, а се превръща в жена. И забраните от негова страна, ще доведат до пълна липса на самостоятелност и умение да взима сама решения, ограничаване на целия й кръгозор...и прочие неща, с които се съмнявам, че който и да било интелигентен родител би искал да ограничи детето си.
И аз имам баща. И той не летеше от щастие, когато тръгнах с моя мъж, а бях на 17. Каза, че не иска да го водя у нас, защото му е ясно, че ще правим секс, но смятал, че връзката ни още не била достатъчно сериозна за такива крачки. Обаче нямаше нищо против, аз да ходя да спя при приятеля ми. 5 години и половина по-късно, задавайки му въпроса "Къде беше логиката тогава?" той ми каза, че някой ден като имам дъщеря ще разбера. Хубаво де, ама дъщерите не могат да виреят цял живот под стъклен похлупак, а живота да си минава покрай тях.
А, и между другото, ама само между другото-висше не се учи толкова трудно с дете на ръце. Всичките ми познати с малки бебета учат все още, една не се е оплакала. Да, не винаги им стига времето да отидат на всяка лекция, но пък си взимат изпитите, заверките и практиките без проблем. Има ли желание, има и начин. Ако те мързи, оправдания БОЛ!