Доста от изказалите се по темата подхождат към проблема прекалено остро и разсъждават едностранчиво. Конфликтът никога не е бил начин за решаване на проблемите. Неразбирането на другия и нетолерантността също.

Прави ми впечатление, че повечето родители не познават добре децата си и с думи и дела подхождат неправилно спрямо тях. Или са прекалено наивни и наследниците им ги манипулират както си искат, или се вживяват в ролята на надзиратели в затвор със строг режим. Оттам идва проблема с комуникацията.

Конкретният ми съвет към авторката се крие в нейната самостоятелност, отговорност и обективна оценка на ситуацията. Тоест - научи се да пазиш определни области от личното си пространство дори от родителите си, защото те освен добър съветник, могат да бъдат и много лош такъв (виж горния абзац), особено в емоционални за тях области като "бъдещето на малката ми красива дъщеричка". Когато се почувстваш готова, можеш спокойно да се отдадеш на момчето ти - така и ти, и той ще го оцените. Мисля се подразбира, че преди това трябва да се образоваш теоретично за секса, начините за контрацепция и т.н. Ако нещо не ти е ясно - питай, не е срамно и винаги ще се намери кой да ти отговори (дали в нета или в реалния живот няма значение). И знай, че един правилно поставен презерватив ще ти спести много бъдещи нерви и проблеми.