- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Морско свинче - хранене
Ами.. проблемът ми е, че имам свинчето от 1 ден само и незнам по колко трябва да му давам да яде..Давах му суха храна, но не искаше.. :Х Дадох му 4 обелки от ябълки (не много големи), около 4 парченца кора от ябълки (пак не много големи) и 1 малка обелка от морков.. трябва ли още незнам..
![]()
http://morsko-svinche.com/forum/view...4a23141b83ccb1
a иначе не знам. Моите ядът и суха храна и плодове/зеленчуци. Може да е болно нещо ако не се храни, или да е стресирано много.
Остави му някъде място да се крие, дай му малко нещо за храна (и да пие разбира се) и може да се поуспокои и да прояде.
Освен това не му давай боклуци някакви. Дай му едно малко парче ябълка примерно, не само кората. Не е истинско прасе.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Аз като имах,му давах да яде и то като се наяде само спираше,после тъпчеше храната в талажа(и я опикаваше и осираше
)
Дай му да яде,то си знае кога да спре![]()
Иначе и мойто така..Суха храна не ядеше....Само искаше прясна зелена трева и му късах от листата на цветята в нас(които са малко де,щото все пак в апартамент) Освен това,краставици,ябълки,мор ови (обелките,а и иначе ги яде много) :d
В никакъв случай не му давай обелки O.O съдържат нитрати, за няколко месеца ще се отрови. Винаги в купичката да има гранули, слагай му парченца ябълка (добре е да е обелена), сено (винаги) и не забравяй поилка с вода.
Прасето е стресирано, заради новата обстановка. Така не се храни прасе! Сутрин и вечер му слагаш менюто в купичката и сено, за да може да си похапва. когато то си реши.Пиши във форума. посветен на този вид животни и сайта разгледай. Има всичко.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
НЕ,но не продължавай! И един съвет от мен - внимавай с "воднистите" зеленчуци като краставицата, защото могат да им навредят в големи количества.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Какви обелки?!?Как може да не се поинтересуваш преди да си вземеш прасе?! Аз 5 месеца се образовах, а накрая се оказа, че всичко е много просто.
Давай му само магданоз или копър. Останалите неща по- рядко, заради нитратите. Моркова и краставицата винаги трябва да са обелени и добре измити.
И никакви обелки!
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Как можеш да имаш животинка, за която не знаеш нищо?
Никакви обелки, това не ти е 300 кила прасе. Магданоз, сухи гранули, морков, краставица, чушка (моето плющеше червени чушки като ненормално и изглеждаше все едно е убило и изяло някого :Д), чат-пат някви екстри специално за морски свинчета..
Сменяй му талаша поне веднъж на седмица, най-добре два пъти - зависи от това колко е пикливо :Д
Пускай го да тича за половин-един час из къщата, моето го пусках на килима под масата и него го беше страх да излезе на паркета :д Малко беше поизяло част от ресните на килима, но нищо му нямаше.
И му купи клетка, а не аквариум.